10.2.2018

KIRSIKANKUKKIA JA RAAKAINNOSTUSTAViime viikkoina raakaleivontainnostukseni on herännyt henkiin taas tauon jälkeen ja jemmassa on ainakin pari suosittelemisen arvoista reseptiä terveellisempiin herkutteluhetkiin. Olen kyltymätön herkuttelija, mutta perinteisten valkoisella sokerilla ja jauholla sekä voilla höystettyjen herkkujen kylkiäiset ja kylkiin tarttuvat varjopuolet tiedän minäkin. Ehdottomuudet eivät minulle sovi, mutta jonkinlainen linjan veto arkiherkuttelussa on ihan aiheellista. Eilen sorruin nakertamaan miehen lapsille tuotuja tuliaisherkkuja ja eron olossa huomasin vielä tänäkin aamuna. Kun taas tälläisen laadukkaista raaka-aineista valmistetun raakaherkun voi hyvillä mielin nauttia vaikka heti aamiaiseksi. Viime sunnuntaina en ehtinyt kunnon lounasta nauttimaan, mutta raakakakkupalasen voimin tuli sivakoitua parikymmentä kilometriä läheisillä laduilla. Näiden kuvien suklaiseen raaakakkuun on ihastunut myös kuopukseni, joka toivoi kakkua tarjottavaksi jo tulevilla huhtikuisilla syntymäpäivillään.
Suklaisen kookoskermakakun resepti löytyy Virpi Mikkosen Kiitos hyvää -kirjasta. Virpin ylläpitämät Vanelja-instatili ja -nettisivut varmasti monen teidänkin lukulistoilta löytyvät. Virpi tarjoilee kyllä mieletöntä silmänruokaa ja inspiraatiota terveelliseen herkutteluun kuva toisensa jälkeen, vaikka usein ei itse samanlaisiin toteuksiin kykenekään.

Ohjeessa päällystetään kakku kokonaan banaanisiivuilla ja kookoskermalla ja -lastuilla. Itse päädyin kuitenkin paloittelemaan kakun pakkaseen, josta olemme kuopuksen kanssa pala kerrallaan otettu kakkua sulamaan. Uskoin tästä kakusta riittävän pidemmäksikin aikaa kuin viikoksi, mutta toisin kävi, kun sain tuon kilpasyömärin kaverikseni. Uutta kakkua on jo laitettu tilaukseen. Edullisemmasta päästä ei tälläisen raakakakun toteutus tietenkään ole: jo pelkät pähkinät, kaakaovoit, kookosöljyt sun muut maksavat melko paljon. Mutta hinnan ja vaivan palkaksi saa sitten vähän paremman omatunnon herkkua nautittavaksi. Kovasti houkuttelisi hommata sellainen kunnon blenderikin, joka ei savuaisi ensimmäisestä taatelin hienontamisesta. Mutta toisaalta, tämäkin kakku valmistui Brittitescosta viidellätoista punnalla ostettu sauvasekoitin. Vaikka vähän meinasi ylikuumentuakin.Raakakakun rinnalla täällä on nautiskeltu myös lisääntyneestä valosta ja keväistä mieltä tuovista kasveista. Muutaman euron kirsikanoksien en edes uskonut puhkeavan kukkaan, mutta toisin kävi. Uusia viherkasvilöytöjäkin olen tehnyt, mutta niistä tarkemmin toisen kerran. Nyt ulkoilemaan ja urheilemaan ja pari juoksevaa asiaa hoitamaan ennen ystävän synttärijuhlia. Sinne suuntaamme kyllä nyt vähän vajaalla miehityksellä kun esikkomme on sairastanut pari viimeistä päivää. 

Koitan palata linjoille taas vähän useammin. Oma läppärini on edelleen pimeänä, mutta niin kauan kun mies ei reissuile, niin saanen hänen työkonettaan lainata. Ulkomailta ostetun tietokoneen huono puoli on se, että varaosia ei niin helposti meinaa löytääkään. Ja tälläisen omakotiprojektin keskellä ei uusia laitteita ihan noin vain hommaillakaan, sen kummemmin tietokoneita kuin monen sadan superblendereitäkään. Ostoslistalla kun olisi myös se uusi kamera. 

Ihanaa leppoista lauantaita! Kiitos, kun olet siellä, vaikka täällä päässä päivitystahti välillä vähä hiipuukin!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Nam nam! Herkullinen lauantai olikin, kun herkuteltiin perinteisillä synttäriherkuilla ystävän synttäreillä!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!