28.1.2018

MUSTAT OVET VIIMEISTELEVÄT TALON JULKISIVUN


//Kaupallinen yhteistyö: JELD-WEN Suomi Oy


Viikko sitten tein katsauksen sisäovivalintoihimme ja nyt on aika ynnätä blogiin myös ulko-ovivalintamme. Kotimme sisäovien tapaan tilasimme myös ulko-ovet JELD-WENiltä. Britanniassa asuessani ihastuin klassisiin peilioviin sikäläisten kivitalojen näyttävillä sisäänkäynneilla. Niinpä ajattelin sellaisen tuovan mukavaa särmää myös modernin talon linjoihin ja ovi olisi myös tavallaan arkinen muisto Walesin ajastamme. Valitsimmekin sekä pääsisäänkäynnille että talon päätyyn kodinhoitohuoneen sisäänkäynnille Classic C1881 -ulko-ovet
Sisäovien tapaan myös JELD-WENin ulko-ovet on mahdollista sävyttää haluamansa sävyiseksi ja me päädyimme ovissa mustaan väriin. Vaikka erikoisvärillä sävytys toikin ovien hintaan lisämaksun, niin nämä ulko-ovet ovat kyllä kauneudessaan olleet joka euron arvoiset. Musta väri on kyllä ihan nappivalinta valkoisen yleisilmeen keskelle ja oven väri ilahduttaa myös sisätiloissa. Kannattaakin huomioida ulko-ovia tilatessa, että ulko-oven voi valita sisäpuolelta halutessaan myös erivärisenä. Ja toisaalta tumman ulko-oven valitessaan varautua siihen, että aurinko ajan kanssa haalistaa oven sävyä ja oven uudelleen maalaus sitten jossakin vaiheessa tulee ajankohtaiseksi.


Tarvitsimme yhden ulko-oven myös ulkorakennukseen, jossa sijaitsevan varaston oveksi valitsimme ulkorakennuksen panelointiin yhteensointuvan Function F1893-oven samassa mustassa värissä. Varaston käyttötarkoitusta ajatellen tilasimme tämän oven alareunaan vielä potkulevyn estämään kovempia kolhuja. Oven ympärillä olevat karmit ja osa panelointia on maalattava vielä paremmin ensi kesänä.


Musta ovi viimeistelee kauniisti talon julkisivun, enkä oikein muun väristä ovea tuossa enää osaisi nähdäkään. Ensi kesänä sisäänkäyntejä on tarkoitus viimeistellä vielä rappujen laatoituksella ja oven alareunaan tulevalla peltikynnyksellä. Jotkut näyttävät suuret ruukut oven molemmin puolin sitten pisteeksi iin päälle. 

Näiden ulko-ovikuvien myötä toivottelen teille mukavia viikon viimeisiä hetkiä! Ja hei, mitäpä sitä ei bloggaaja kuviensa eteen tekisi! Osan näistäkin kuvista otin kiivettyäni tuohon talon edustalla olevaan salavaan :).Juttu sisäovista löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!