17.9.2017

MUSTA HANA KEITTIÖN JA KHH:N KATSEENVANGITSIJANA// Kaupallinen yhteistyö: LVI-verkkokauppa


Sateista sunnuntaihuomenta! Täällä on viikonloppu mennyt akkulataamossa: pyykkiä pesten ja siivoillen, keittiössä hääräillen. Nautin kotitöiden tekemisestä juuri näin, kun siihen on aikaa. Syksyn työviikot ovat olleet melko intensiivisiä ja  hommaa on riittänyt iltamyöhään vapaa-ajallakin. Tällä viikolla pari päivää virui työn merkeissä parikin kertaa kellon ympäri ja ylikin, joten koti sai olla rauhassa ihan hunningolla. Jospa arki tästä pikku hiljaa tasaantuisi ja aikaa vapautuisi viikolla vähän muullekin. Kuten vaikka lasten harrastuksiin kuskaamiselle :)! Mies on ollut reissussa muutaman päivän, niin onneksi tytöt ovat pitäneet nyt viikonloppuna huolta siitä, että minäkin olen saanut lakisääteiset korttipelit, hoplopit ja jätskiannokset.


Uuden kotimme keittiöstä olenkin tehnyt jo juttua kokonaisuutena aiemmin kesällä, joten suunnataan katse nyt niihin pienempiin mutta merkitykseltään suurempiin yksityiskohtiin, joihin halusimme kodissamme panostaa. Kuten aiemmissa wc-postauksissa totesinkin: Hanat eivät ole enää vain hanoja, vaan ne käyttöarvonsa lisäksi antavat sisustukselle luonnetta. Me halusimme tuoda kotimme muuten niin valkoiseen yleisilmeiseen kontrastia mustilla hanoilla niin keittiössä kuin kodinhoitohuoneessakin. LVI-verkkokaupan laajasta valikoimasta hanamallisuosikkimme oli alusta alkaen Tapwellin musta RIN184MS* astianpesukone- ja pyykinpesukoneliitännöillä. Tapwellin mustista keittiöhanoista myös hieman kulmikkaampi RIN984MS on näyttäytynyt viime aikoina paljon sisustuksen eri kanavilla. Oma valintamme oli kuitenkin tämä pyöreämpi malli, jonka muotokieli antaa väritykseltään graafiselle hanalle hieman klassisemman ilmeen. Pidän ylipäänsä pyöreistä muodoista, mikä toistuukin kodissamme useassa paikassa.  Vaihtoehtovärejä tähänkin hanamalliin on useita. Kuvitelkaapa vaikka, miten kauniilta esimerkiksi nyt niin kovasti pinnalla oleva messinki olisi tässä tilassa myös näyttänyt!


Keittiö ja kodinhoitohuone sijaitsevat aivan vierekkäin ja niiden työskentelytasoilla olevia pesupisteitä erottaa vain pieni seinä ja ovi. Koska liukuovi tilojen välissä jää monesti auki ja molemmat pesupisteet näkyvät samaan aikaan, ajattelimme yhtenäistää tilat samanlaisilla kalusteratkaisuilla. Jossain vaiheessa suunnittelua kävi väistämättä myös mielessä, onko kaksi näin lähekkäin olevaa ja identtistä pesupistettä todellakin tarpeen, mutta käytäntö on kuitenkin osoittanut, että molemmille on kyllä oma paikkansa. Keittiössä hoidetaan kaikki ruoanlaittoon liittyvät tiskit ja kodinhoitohuoneessa kaikki vähän likaisemmat siivoukseen, pyykinpesuun ja esim. kasvienhoitoon liittyvä vedenkäyttö.


Kodinhoitohuone on kotimme keskeneräisin huone. Kuivausrummun ja hanan päälle tulevan seinävalaisimen lisäksi sieltä puuttuu vielä kokonainen seinällinen säilytyskaapistoa, jonka sisälle teknisen tilan laitteet tulevat myös kätkeytymään. Siispä katsotaan tähän tilaan kokonaisuutena  vasta joskus paljon myöhemmin. Tämän huoneen valmistuminen kun on varmastikin siellä To do -listamme jälkipäässä.Mustaan hanaan olemme olleet tyytyväisiä ja se on ennakkoepäröinnistä poiketen helppo ollut pitää puhtaana. Myös hanan juoksuputken 120 asteen kääntökulma on osoittautunut käytännölliseksi isompien tiskien tai huonekasvien kylvetyksen aikana. Vaikka mustat hanat ovatkin olleet kovin trendikkäitä viime vuosina, uskon että väri kestää myös moitteettomasti aikaa.
Minkä värisen hanan sinä valitsisit keittiöösi, jos saisit valita juuri nyt? Luottaisitko perinteiseen kromiin vai revittelisitkö mustalla, valkoisella tai trendikkäillä metalleilla? 


Ja ne aiemmat wc-postaukset, joissa niin ikään näkyy LVI-verkkokaupasta tilaamamme Tapwellin hanat, löytyvät täältä:

Hanat tilojen koruina

WC:n sisustus - harkittu hanaa myöten


Mutta nyt, mihinkäs muuallekaan kuin keittiöön hoitamaan aamupalatiskejä ja kodinhoitohuoneeseen pyykkäämään vielä ainakin koneellisen pyykkiä. Habitare jäi tänä vuonna minulta juurikin arkisyistä väliin, mutta somekanavat näyttävät olevan Habitarea pullollaan, joten olen osani messuista sitä kautta saanut. Ehkäpä tänään vielä syvennyn muutaman messujutun lukaisemaan.  Leppoista sunnuntaita!
* Hanoista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan/// I love the combo of white, marble and black in our kitchen and utility room. The black Tapwell faucets are ordered in collaboration with Finnish online store, LVI-verkkokauppa.

4 kommenttia:

 1. Kaunis hana ja tuo marmori välitilassa on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Tämä yhdistelmä onnistui kyllä kauniisti. Toivon mukaan kestää katseita pidempäänkin :)!

   Poista
 2. Näyttää hyvältä, mikähän allas teillä tässä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allas on Franken mallistosta. Tilattu Keittiömaailman kautta.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!