17.5.2017

NÄKYMIÄ MAALATTUUN TALOON


*Kaupallinen yhteistyö: Coloria Oy

Jatketaanpa heti siitä, mihin eilisessä postauksessa jäin. Kerroin meidän talon katto- ja seinäpintojen saaneen kauniin valkoisen pinnan Colorian uutuustuotteella, Forte Sensitive -sisämaaleilla. Halusimme neutraalin valkoisen pinnan, mikä ei taittuisi eri valoissa keltaiseen, punaiseen tai siniseenkään. Ihan vain valkoisen. Siispä maalin sävyksi valikoitui F497, niin kattoon kuin seiniinkin. Mattaisen tuntuman aikaansaamiseksi maaliksi valikoitui täyshimmeä pohjamaali. Ja kylläpä vain talo muuttui taas valmiimman näköisemmäksi.


Kuvat on otettu eräänä iltana kuuden jälkeen, jolloin suurin osa talosta on jo varjossa, mutta etupihan ikkunoista tulee vielä hauskoja valoraitoja sisään. Oli ehdottomasti hyvä ajatus laittaa ulko-oven molemmin puolin ikkunat tämän iltavalon maksimoimiseksi. Muistatteko muuten, kun kerroin joskus aiemmissa raksajutuissani, kuinka ei oltu siunattu ajatustakaan ikkunankarmien ja oven karmien eri väriin talon sisäpuolella. Aluksi se tuntui mokalta, mutta katsokaapas nyt, kun betoniharkkojen harmaan sävyn sijaan ovenseutua kehystää valkoinen maali. Tuo väriero häilyy ja näyttää jopa ihan suunnitellulta jutulta. Ehdottomasti parempi näin! Myös mustat ikkunankarmit olivat muuttaneet sisääntulon luonnetta vähän erityyliseksi.Eilen kerroin myös tästä villistä värihurjastelusta, mitä kuopuksen huoneessa harjoitimme. Kaksi huoneen seinää maalattiin tuollaisella hennon mintulla X442-sävyllä. Ihan suloinen piristys pienen tytön huoneeseen, jota vasten huonekalut piirtyvät ihan eri tavoin. Tähän kuten isosiskonsakin huoneeseen on vielä säilytysratkaisut paremmin miettimättä. Pieniä ideanpilkahduksia niistäkin on jo kuitenkin olemassa.Märkätilat, kodinhoitohuone ja keittiön takaseinä maalattiin samalla valkoisen sävyllä, mutta kiiltävämmällä maalilla (puolihimmeä seinämaali), jotta seinät ja kattopinta olisi paremmin pyyhittävissä. Laatoituksen alta maali toki jäi pois. Tässä meidän pesutilojen yhteydessä oleva vessa odottamassa kalusteita, seinälaattaa ja lattiapintaa. Tämän vessan sisustussuunnitelmasta kirjoittelin tässä jutussa.
Pidän talossamme erityisesti näistä avarista läpi talon näkymistä. Näistä lattiavalullisista kuvista saa vähän osviittaa miltä talo näyttäisi, jos sinne asennettaisiin harmaa lattia. Meidän valitsemamme väri lattiaan on kuitenkin monesti nähdystä harmaasta mikrosementistä poiketen seinien tapaan valkoinen. Joten etsikääpäs jo Ray Baninne valmiiksi, sillä seuraavissa tilannekatsauksissa talolta saattaa käydä häikäisemään! Tällä viikolla talolla on nimittäin ahkeroitu lattiapintaa kellon ympäri ja talon ilme on muuttunut näistäkin kuvista edelleen. Niin jännää!


/// Our home with white ceiling and walls. Except those two minty ones. What do you think?

4 kommenttia:

 1. on kaunista ja valkee lattia on varmmasti piste Iin päälle....sitten on kiva alkaa sisustamaan on kuin alkais maalaamaan taulua puhtaalle kankaalle :D vauhdilla etenee rojekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3! Juuri näin oltiin ajateltu tuon valkoisuuden kanssa, voi sitten sutia mieleisekseen :). Nyt täytyisi vielä malttaa odottaa nämä viimeisetkin viikot!

   Poista
 2. Ihanalta näyttää! Ja nyt jo noin pitkällä! Tuo minttu väri-ilottelu sai suupielet nousemaan ylöspäin.. ;DD

  Ihanaa viikonloppua! Ja mikä keli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sally <3! Ja joo rytinällä on valmistunut, vaikka oikeissa kohdissa on maltettu kuivatellakin. Haha, väri-iloittelua meidän tyyliin :D!

   Viikonloppu oli niin ihana, olisko se nyt sit viimein kesä!!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!