16.5.2017

MAALARI MAALASI TALOA*Kaupallinen yhteistyö: Coloria Oy

Hei vaan kaikki, on taas aika talokuulumisten! Nimittäin työmaalla on ehtinyt tapahtua paljon edellisestä postauksesta, jossa seinät olivat vielä ruskeilla kipsilevypinnoilla. Sen vaiheen voit kurkata täältä. Seinien pystysten jälkeen olikin tasoite- ja maalaushommien vuoro. Maalausvaiheeseen otimme ilolla vastaan maalilähetyksen Nokialta, kun blogiyhteistyön merkeissä saimme kaikki rakennusprojektimme sisämaalit Colorialta. Coloria Oy on perheyritys ja sen Nokialla sijaitsevassa maalitehtaassa valmistuu ympäristöystävillisiä ja vesiohenteisia kotimaisia maaleja, jotka ovat sävytettävissä eri värikarttojen mukaan.


Me saimme mahtavan tilaisuuden päästä heti tuoreeltaan testaamaan Colorian juuri näillä näppäimillä markkinoille lanseeraamaa uutta sisämaalisarjaa Coloria Forte Sensitiveä. Kun ympärillä velloo tämän ajan vitsaus julkisten rakennusten sisäilmaongelmista ja yhä useammat ihmiset ihan lähipiirissäkin kärsivät kemikaaliyliherkkyydestä ja sairastuvat huonon sisäilman vuoksi, oli todella helppo sanoa "Kyllä kiitos!" tälle herkistämättömälle maalille, joka on kehitetty yhteistyössä sisäilma-asiantuntijoiden kanssa. Vaikka oma rakennuksemme on uutuuttaan terve, eikä perheestämme kukaan oireile /vielä) huonolle sisäilmalle tai kemikaaleille, ei kuitenkaan koskaan tiedä, mitä elämä vielä heittää eteen. Siksi on aika ihana ajatus, että oman kodin pinnat on käsitelty tälläisellä maalilla, joka omalta osaltaan ehkäisee kemikaaliyliherkkyyden syntymistä. Ja jos joskus talon myynti tulisikin ajankohtaiseksi, olisi tämä maalipinta varmasti myös yksi lisävaltti myynnissä. Forte Sensitive- sisämaalisarja on muuten myös todella ihanteellinen vanhojen kohteiden korjausrakentamisessa, sillä maali sulkee maalattavan pinnan estäen herkistävien kemikaalien haihtumisen huoneilmaan rakennusmateriaaleista. Laittakaahan siis remppaajat tämä tuote korvan taakse.


Tässä kuvassa talo on tasoitepinnalla ja maalipöntöt eteisessä vasta odottavat urakkaa. Sekä talon seinät että katto maalattiin Colorian maaleilla. Itselläni olisi mennyt helposti sormi suuhun eri maalilaatujen kanssa puntaroidessa, joten onneksi Colorian tiimiltä saimme maalin valintaan nopean sparrausavun ja he tiesivät heti tarkalleen, mitä maaleja meille laitetaan tulemaan. Täällä Joensuussa Colorian maaleja saa Värisilmän kautta ja sieltä saimmekin tilaamamme maalit nopeasti ja vaivattomasti työmaalle.


Paitsi talon kattopinnalle myös suurimpaan osaan talon seinäpinnoista  valikoitui täyshimmeä pohjamaali, jotta lopputulokseksi  saataisiin himmeä mattapinta. Enemmän vesi- ja likaroiskeita ja pyyhkimistä vaativille pinnoille, kuten osaan keittiöstä, kodinhoitohuoneeseen, vessoihin ja pesutiloihin puolestaan valikoitui puolihimmeä seinämaali, jonka kiiltoaste on hieman pohjamaalia kiiltävämpi. Ei tullut sinistä eikä punaistakaan, kuten otsikko antaa olettaa, vaan reilut sata litraa neutraalia valkoista, tarkemmin F497 sävyä. Sen verran yritimme värirevitelläkin, että nuo pari pientä purkkia sävytettiin lisäksi hennon mintunvihreällä X442-sävyllä kuopuksen toiveesta. Esikoisen huoneen jätimme vielä hautumaan ja hän halusi sen nyt ainakin alkuun valkoiseksi. Sinne on sitten myöhemmin helppo maalata vaikkapa yksi tehosteseinä, jos oikea sävy vain sattuu neidille löytymään. Itsehän olisin tehnyt mitä vain, että toisen tytön huoneeseen saisimme sellaisen utuisen vaaleanpunaisen tehosteseinän, mutta ei tuntunut tuo sävy enää kelpaavan kummallekaan.Maaliurakka näytti ammattimaalareilta käyvän melko sutjakkaan ruiskun ja jatkovarrellisten telojen avulla. Itsellä olisi saattanut urakkaan mennä tovi jos toinenkin pidempään, lopputuloksen laadusta nyt sitten puhumattakaan. Meidän tasoite- ja maalausurakassa kun oli vähän lisävaateita listattomuuden takia. Seinäpintojen tuli olla  tasaiset ja siistit aivan lattianrajaan saakka. Samalla lailla katon ja seinän rajapinta  sekä seinien kulmat vaativat erityistä tarkkuutta listat välttääksemme.


Kuvatulvalta teitä säästääkseni päätin jättää enimmät kuvat lopputuloksesta vielä seuraavaan postaukseen, mutta tässä kuitenkin jo vähän esimakua valkaistuneen ilmeen saaneesta talosta. Tuo maalinsävy ja kiiltoaste on omaan silmään juuri hyvä! Tarkkasilmäiset kiinnittävät ehkä myös huomion sähkötöiden edistymiseen. Kaikki upotetut kattovalot ovat jo paikoillaan ja vaatehuoneeseen saadaan jo valokin :). Joten kyllä vain talo näyttää näiden työvaiheiden jälkeen paljon valmiimmalta.


Onko Coloria sinulle tuttu vai tuliko tämä maali-info aivan uutena? Colorian kanssa pääset halutessasi muuten hyvin tutuksi Facebookissa Coloria Oy:n omilla sivuilla. Käykäähän maaleista kiiinnostuneet siellä peukuttamassa.

/// The painting project of the inner walls and the ceiling is now done. All white. Well, almost. A hint of mint in one of the kids rooms as well. Aren't we wild, ha?! Paints were sponsored by the Finnish paint plant Coloria. We were lucky to get the newest version of their paint family. Forte Sensitive is specially designed against the oversensitivity for chemicals and poor air inside, which seem to be more than common today. Although our home is new and healthy the paint prevents any kind of chemical oversensitivity.

2 kommenttia:

 1. En ollut ennen kuullut Coloriasta, mutta kuulostaa kyllä hyvältä maalilta.
  Teidän talo näyttää jo ihan kodilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hieno juttu sitten, että tätä kautta Colorian ilosanoma välittyy! Ja talo tosiaan näyttää jo kodilta. Sisustus puuttuu enää.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!