26.11.2016

LASTENHUONEEN KUVAKIMARA (JA SIIVOUSVINKKI)


Hyörin pitkästä aikaa kameran kanssa tyttöjen huoneessa. Ei siellä kyllä ole paljon muutoksia tapahtunut. Paitsi että kaaos kahden eri-ikäisen tytön touhujen jäljiltä on kasvamaan päin. Valkoinen matto on muuten osoittautunut huoneessa loistavaksi siinä mielessä, että kun leikkien raivailijoista on pulaa ja silloin kun asiasta mainitseminen kuudennen kerran itseäni tympii, käyn vaivihkaa vain tyhjentämässä maton leluista. Huoneen ohikävellessä katse kiinnittyy useimmiten juuri mattoon ja siellähän näyttää melkein siltä kuin minkäänlaista raivausongelmaa ei olisikaan. Jos ei katso liian tarkkaan :D! Siinäpä siis nopea siivousvinkki niille, jotka saman ikuisuuskysymyksen äärellä pyörivät. Yleensä isompi tytöistä haluaisi pitää tavarat omilla paikoillaan, mutta luovuttaa, kun pienempi ei ole asiasta aivan samaa mieltä. Ja joskus tosin myös toisinpäin. Pienempi on etevä imartelija ja hän harrastaa siivousta yleensä juuri silloin, kun haluaa olla mieliksi ja nostaa pisteitään äidin silmissä. Ovela tyttö :). Vaikka seitsemänvuotiaalla esikoisella on jo toisinaan ihan omat isomman tytön touhunsa, niin leikit ovat kyllä hitsautuneet hyvin yhteen nelivuotiaan kanssa, josta on tullutkin melko taitava leikkijä. Veikkaan, että tämä on pitkälti meidän ulkomaille muuton ansiota. Niin paljon olemme aikaa vain ja ainoastaan omalla porukalla täällä viettäneet, että tytöistä on tullut toistensa parhaat leikkikaverit.
Tulevan kodin lastenhuoneita olen pohtinut vain pakollisen verran, eli pohtinut huonekalujen järjestystä ja pistorasioiden paikkoja sähkösuunnittelijaa varten. Uudessa kodissa saattaakin siis hetki mennä ihmetellessä tilan tuntua, kun kumpikin tyttö saa enemmän tilaa kuin tässä nykyisessä huoneessa on yhteensä. Nukkumisjärjestelytkin menee sitten uusiksi, joten muutoksia on siltäkin osalta luvassa. Esikoinen kyllä joku päivä suunnitteli, että hänellä on sitten uudessa kodissa se oma huone, mutta hän käy kuitenkin nukkumassa pikkusiskon huoneessa :).
Pikimmiten pitäisikin viritelläkin joulukalenteri seinälle aiemmin syksyllä hankitun unisiepparin tilalle. Meillä alkoi unet aiheuttaa alkusyksystä sen verran päänvaivaa, että kokeiltiin tälläistä ratkaisua. Ja sehän kumma kyllä toimi. Ainakin siihen hetkeen. Huoneeseen on ilmestynyt myös uusi soitin esikoisen soittoharrastuksen kautta. Sen myötä olen itsekin välillä innostunut soittelemaan, verestämään omaa nuorempana opittua soittotaitoa. Melko ruosteessa se kyllä on.

Seuraavan kerran katsotaankin sitten vähän jouluisempaan lastenhuoneeseen. Pallovalot sinne ripustinkin joyövaloksi ja joulutunnelmaa luomaan. Olen lisännyt myös vähän jouluisempia/talvisempia elementtejä meidän aikuisten makkariin, joten senkin puolesta on tilannepäivitystä luvassa.

Leppoisaa lauantaita allihopa! Me lähdetään tästä pikimmiten iltapäivän auringosta nauttimaan ja puistoilemaan.  Piristäviä nämä aurinkoiset päivät kaiken sen sateen jälkeen. /// Some kidsroom pictures after a long break. Have a lovely Saturday!


6 kommenttia:

 1. Ihanan siistit huoneet tytöillä. Arvaas meillä kun eivät siivoa ... äiti sanoo ottavansa jätesäkin ja siihen laittavansa, niin sitten rupeaa tapahtumaan. Täällä on tänään tuiskuttanut lunta ... aivan kamala keli oli olla liikenteessä. Ja nyt lähen, arvaatkos minne näin lauantai iltana? Tai on ollut joka ilta tällä viikolla. Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämä on yksi yhteinen huone. Mutta sitten uudessa Suomen kodissa on molemmille omat. Niin ovat kyllä kasvaneet yhteen, että tiedä vaikka saisimme toisesta tehdä vielä vieras/työhuoneen. Tuo jätesäkki onkin varmaan aika yleinen tapa saada vipinää siivouskinttuihin :D. Muistan omankin äitini käyttäneen sitä siivottomaan veljeeni. Mullahan oli kuulemma aina kynätkin pituusjärjestyksessä :D. Saatoin arvata :)! Hyvää joulun odotusta sinne!

   Poista
 2. Tuo unisieppari on kaunis ja niin on kyllä suloinen koko huone.
  Mukavaa viikonloppua koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tyttöjen valtakunta! Unisieppari on tosi kaunis, olen monesti meinannu itsellekin hankkia. :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Tämä on nätti huone silloin, kun on järjestyksessä. Mutta epätoivo meinaa aina iskeä silloin, kun kaikki on hujan hajan. Sen verran kapea huone kuitenkin kyseessä.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!