19.11.2016

EUKALYPTUSKRANSSI JA LAUANTAIN TUNNELMAA


Tervehdys blogin puolelle ensimmäistä kertaa tällä viikolla! Miten nämä viikot vierivätkin sellaista vauhtia kohti joulua? Lauantain koitto tuntui tällä viikolla erityisen leppoisalta. Edellisinä viikonloppuina on ollut kaikenlaisia menoja, joten tänään oli rentouttavaa vaihtelua herätä tietäen, että tälle viikonlopulle ei olla buukattu mitään erityistä. Uskomattoman kauniin ja kuivan syksyn jälkeen täällä on tällä viikolla kiritty sadetilastojen palkkeja urakalla ylöspäin. On kuulkaas tullut niin kaatamalla kaiken aikaa, että oksat pois. Salamoinut ja satanut kunnon raekuuroja. Jossain päin Britanniaa ollaan kai oltu "reilusti" pakkasen puolella. Mutta eipä olisi eilen aamulla tarvinnut ajaa kuin puolisen tuntia tästä pohjoiseen todistaakseen hentoa lumivaippaa Brecon Beaconsin kukkuloilla. Joten saapas nähdä saataisiinko enemmänkin talvimaistiaisia tänne meille eteläänkin. Tosin sehän tietäisi vain ja ainoastaan kaaosta, joten täytyy ehkä sittenkin olla varovainen toiveidensa kanssa.



Lauantaiaamu alkoi viime päivien tapaan pimeänä ja märkänä. Aamupalaa nautittiin kynttilänvalossa, eikä näin illalla tunnelma ole siitä sen erinäköisemmäksi muuttunut. Päivällä kunnon hikirääkki combatissa, kukka- ja ruokakauppareissu siihen päälle ja muutenpa onkin kotoiltu vaan. Sitä mukaa, kun joulu lähestyy, kasvaa myös näpertelyn tarve. Tänään syntyi eukalyptuskranssi (josta kyllä jäi yksi oksa selvästi uupumaan..) olkkarin peiliin ja tyttöjen lapaset ovat edistyneet puikoilla. Ikeasta tein herätelöydön aiemmin viikolla, kun vastaan tuli kolmen metrin pala tuollaista roiskeista mustavalkeaa kangasta. Viime vuonna roiskittiin samantapaista kangasta itse (täällä) ja silloin tällöin olen miettinyt, että roiskisiko kangasta lisää vaikkapa tyynynpäällisiksi. No eipä tarvinnut kahta kertaa miettiä, kun tuota napakkaa puuvillaa löytyi kolmen punnan metrihintaan. Ainut ongelma tässä nyt vaan taitaa olla, että mitä ihmettä kankaasta lopulta tekisin. Olen mallannut sitä jo pöytäliinaksi, tyttöjen sänkypeitoksi, tyynynpäälliseksi, joulusukiksi tai lautasliinoiksi joulupöytään. Jää nähtäväksi. Yksi isompi tai monta pienempää projektia siitä tulee syntymään.




Tämän illan näpertelynä taidan nyt hypätä tästä lampaantaljallisesta sohvannurkasta keittiöön. Marian inspiroimana meillä nimittäin syödään tänään itsetehtyä kebabia lisukkeineen. Nam nam. Loppuillaksi palaankin varmasti puikkoineni ja kukkuramahoineni katsomaan pari jaksoa Call the Midwifea tähän "surmannurkkaan" , joksi mies tämän MINUN sohvannurkan nimesi. Oli sitä mieltä, että olen nyt viimeiset pari viikkoa nukkunut tähän nurkkaan joka ilta parissa minuutissa.  En kyllä myönnä! 

Leppoisaa myöhäistä lauantai-iltaa! Palaisinkos seuraavaksi taas raksasuunnitelmien kanssa?





13 kommenttia:

  1. mo, täällä ihailtu kransseja naistenmessuilla myyssä. Sinne jäivät vielä odottamaan, mutta voi kyllä olla että huomenna joutuu hakemaan yhden kotiin. Toiset ne osaa ja jaksaa värkätä - esim. mustikanvarvuista saa todalla upean kranssin ja valkoista maalia perään - yksinkertaisen kaunista. Pukin konttiinkin on jo jotain löytynyt. On niin mukavaa fiilistellä joulua. Toivotaan että tekin saatte maahan #jotain valkoista. Meiltä lumi on sujuvasti parin viime päivän aikana sulahtanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläinen simppeli kranssi on itse asiassa superhelppo tehdä. Tämän omani tein ilman metallirengasta. Pujottelin oksia toistensa lomaan ja sieltä täältä kiinnitin ohuella sidonta rautalangalla. Havukranssi olisi myös ihana, josko vielä lähempänä joulua sellaisen innostuisin tekemään. Mustikanvarvut olisivat tosi kauniita. Täältäkin löytyisi mustikanvarpuja, mutta se vaatisi sellaisen puolen päivän retken tuonne ylemmäs Walesiin :).

      Voi olla vähän ja niin ja näin sen lumen kanssa, vaikka joka talvi täällä ihmiset sitä kovasti maahan toivovat. Tällä hetkellä tulee vettä lähes vaakasuoraan ja lännempänä Walesissä on mitattu viikonlopun aikaan ihan hurrikaanilukemia tuulesta.

      Poista
  2. Täällä tosiaan on sateen mukana lumi kadonnut kokonaan. Toivottavasti pikkuisen sinnekin saisitte lunta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa se lumi sinne pian asettuisi. Lumen tuomaa valoisuutta ja raikkautta täällä kaipaa. Tällä hetkellä saan tyytyä tuohon vaakasuoraan kaatosateeseen :). Walesin talvi on täällä!

      Poista
  3. Miten on mahdollista, että meidänkin sohvalla on samanlainen surmannurkka ?!? Muija menee kanveesiin ihan hetikohta ja siitä sitten yrittä kontata vähillä voimilla sänkyyn ennen aamua :D

    Raksakuulumisia, kiitos joo ! Haleja sateisesta Lapista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikähän siinä on. Nurkka otti niskavoiton TAAS eilen illalla, jäi raksapostailut ihan kauniin ajatuksen tasolle :/. Mutta jospa nyt saisin sen silmät auki linjoille, täytyy vaan vältellä tuota kirottua sohvannurkkaa :).

      Haleja takasin, kaatosateisesta Cardiffista :), <3!

      Poista
  4. Ihania kuvia! Leppoisaa sunnuntaita ja mielellään kuulisin taas raksakuulumisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jossu! Laitanpa jotain pientä hetimmiten tulemaan, eilen vei jotenkin tuo sohvannurkka taas mehut tästä naisesta. Jäi postaukset luonnoksiin vielä roikkumaan.

      Poista
  5. Raksakuulumisia täälläkin toivotaan :)
    Ihanaa iltaa ja halauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilta oli varsin unelias taas. Täytynee kokeilla tänä iltana jotain toista nurkkaa, jos niissä olisi vähän enemmän menestystä hereilläpysymiseen :).

      Poista
  6. Tosi kaunista ja tunnelmallista. Tsemppiä märkyyteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilja <3! ja kyllähän tuoho märkään taas näyttää tottuvan. Koko syksy oli epätodellisen kuiva, niin nyt taas harjoitteluttaa :).

      Poista
  7. Kolmannen kuvan pöytävalaisin näyttää juuri sellaiselta mitä omaan kotiini kaipaisi :) Mistä valaisin on ostettu tai kenen suunnittelema se on?

    Ihania asetelmia teet ja täällä kateellisena, mutta ihastuneena niitä ihailen :) Itseäni kun ei ole siunattu minkäänlaisella visuaalisella silmällä. No pöydät tulee pyyhittyä nopeastikin kun niillä ei ole mitään :D

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!