21.8.2015

THIS IS WALES - AND WE'RE LUCKY TO BE HERE


Näillä mietteillä ajelimme kotiin viime viikolla sunnuntaiajelulta. Puolentoista tunnin automatkan päässä tästä meiltä Cardiffista länteen Svansean puolelle löytyy aivan huikeita paikkoja täynnä oleva Goverin niemimaa. Sään ollessa pilvinen ja kolea, sateenkin ripotellessa tuulilasiin, ei meillä ollut odotukset kovin korkealla tulevasta iltapäivästä. Lapset halusivat kuitenkin niin kovasti hiekkalinnan rakennuspuuhiin, että ajateltiin etsiä joku kiva uusi ranta, vaikka sitten takit päällä. Päädyimme lopulta ajamaan aivan niemen läntiseen kärkeen, Rhossilin pikkuruiseen kylään. Ja mitäpäs sieltä löysimmekään: Huikaisevan näkymän yli kolmen mailin mittaiselle Rhossili Bay Beachille, rantaa rajaavat vehreät ja kallioiset rinteet, harmaan pilvimassan välistä pilkottavan auringon, lukemattoman määrän simpukoita sekä rennon rantameiningin. Iltapäivä hurahti näissä maisemissa illan puolelle lopulta aurinkoisessa ja tyynessä säässä ja se hiekkalinnakin tuli rakennettua. Jos en olisi ollut kamalassa flunssassa, olisin mennyt uimaan. Atlantin vesi oli lämmintä kuin linnunmaito. Tännekin me halutaan takaisin: suppaamaan, surffaamaan ja samoilemaan tuonne rannikkopoluille.


 


 
 
 
Vaikka tietyt asiat Suomessa ovatkin varmasti paremmalla mallilla kuin Britanniassa, niin kyllä kerta toisensa jälkeen tulee mieleen, että kävipäs meillä lopulta hyvä tuuri, että päädyimme juuri Walesiin. Etukäteen jännitin nimen omaan luonnon läheisyyttä täällä, mutta niin kuin tekin olette jo päässeet näitä meidän reissuja näkemään, niin sehän on aivan mieletön. Meri ja kauniit puistot kaupungissa lähellä kotia ja pienen ajelun päässä tällaisia helmiä vieri vieressä. Pohjoiseen päin sitten Brecon Beaconsin kansallispuisto, jonka "vuorilla" ei ollakaan vielä ehditty retkeilemään. Se heinäkuun alun vesiputousreissu liippasi jo tosin aika läheltä. Näillä elämyksillä pärjätään helposti yli kaikista niistä hiukan masentavista vaikkakin inhimillisistä ja varmasti asiaan kuuluvistakin arkisista kokemuksista, joita näin maahanmuuttajana alkumetreillä täällä olemme kohdanneet.

Hei, sehän on taas viikonloppu edessä! Millaisillehan retkille tänä viikonloppuna päädytään? Toivottavasti jaksatte katsella näitä reissuraportteja, luulen että ne eivät ihan heti pääse loppumaan.

Mitä parhainta perjantaita!


 

12 kommenttia:

 1. Henkeäsalpaavan kauniita kuvia ja maisemia. Ihana huomata, että elämä maistuu siellä varsin mainiolta! Mukavaa viikonloppua tiältä Kuopiosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä tovi vielä huokaillessa itselläkin kuluu :). Ihmeen helposti elämä tänne on loppujen lopuksi asettunut. Vaikka eihän sitä tiedä, mitä takapakkia koti-ikävän puolesta vielä otetaan, mutta sekin kai kuuluu pitkälti asiaan. Terkut sinne Kuopioon myös!

   Poista
 2. Kauniita maisemia ..... ym. Täälläkin on lämmintä nyt riittänyt ja saatu rusketusta pintaan ... mukavaa viikonloppua teille! Terveiset toiselta laidalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin olen otaksunut, etä hellettä siellä pitelee! Hyvä niin, olette sen kylmässä alkukesässä sitkutelleet kyllä ansainneet. Ei tunnu syksykään ihan niin pitkältä, kun tähän väliin vielä lämpeni! Täällä on kyllä niin vaihtelevat kelit ollut viime aikoina, että samalle päivälle sattuu vaikka ja mitä. Terkut sinne!

   Poista
 3. Mielettömiä maisemia! Nuorena aupair-reissulla tuli muutamaankin otteeseen käytyä Svanseassa, muttei mun mieleen jäänyt tuollaiset maisemat. Ehkä sitä 18-kesäisenä katseli jotain ihan muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nää onkin Svanseasta vielä länteen jonkinmoisen ajelun päässä, eli ei siinä ihan kaupungin liepeillä. Ja ihan varmasti sitä elämää on vähän erilaisten linssien läpi silloin katsellut :)!

   Poista
 4. Tämähän on kuin itse pääsisi matkalle, kun näitä sinun postauksiasi lukee.
  Ihanaa ja seikkailun täyteistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mukavaa, jos saan samalla välitettyä reissufiilikset virtuaalisti. Tulihan sitä tänäkin viikonloppuna seikkailtua taas parit ihanat paikat läpi! Ollaan kyllä niin Liisat Ihmemaassa täällä varmaan vielä pitkät pätkät ennen kuin näihin maisemiin tottuu. Vai tottuukohan ikinä!?

   Poista
 5. Huikeita maisemia!!! Joskus ois kiva lukea juttu niistä huonoistakin asioista ja kokemuksista, sehän on vain elämää. Jokos ne neidit aloitti sen koulun? Meinaatko itse yrittää siellä töihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti niitäkin tulee tänne väliin laitettua, kun sopii asiaan. Ja tosiaankin on elämää. Eihän sitä voi oletakaan, että kaikki olisi ruusuilla tanssimista kotimaassa sen enempää kuin täälläkään. Blogissa nyt välittyy aina se kapea siivu kokonaisuudesta. Tyttöjen koulu alkaa syyskuun puolella. Alkuun on tarkoitus olla kotona, täysin tyttöjen tukena heidän kouluun sopeutuessaan. Ja toisaalta ihan jo pakostakin, kun toisella on koulu vain puolipäiväistä. Mutta olen työpaikkoja kyllä jo silmällä pitänyt, ehkä tilaisuuden tullen sitten itsekin töihin.

   Poista
 6. Huikea kuva Lindasta tuo vuoriston edessä, WAU! Ja ihanat lampaat siellä rinteillä! Kiva nähdä kuvia maisemista ja teistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olisi vielä tarkempi sattunut. Valoisassa kun ei aina itse kameran ruudulta näe, millaisia kuvia sattuu ottamaan. Todellisuus paljastuu aina vasta kotona :). Täällä noita lampaita kyllä riittää, välillä autoteilläkin ihan ruuhkaksi asti :). Tervetuloa ihailemaan maisemia ja meitä :) paikan päälle!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!