23.2.2015

THE KIDS ARE ALL RIGHT!


Tuo Miniwillan julisteesta mieleen jäänyt fraasi on kyllä niin totta. Lapset ovat niin oolraitteja. Ihan jokaisessa iässään. Meillä nautitaan tällä hetkellä siitä, kuinka molemmat lapset ovat jo melkoisen omatoimisia. Amanda on vasta vajaa kolme, mutta kun isosisko on "maailman paras", on tietenkin kaikkein kuuleinta tehdä kaikki samoin kuin sisko. Pukea päähän samanlainen kruunu ja koittaa piirtää yhtä korkealle.


Isosisko on ollut aina tosi innokas piirtäjä ja askartelija. Kotona hän ei koskaan suostu tekemään mitään ehdottamaani ohjattua piirrustusta tai askartelua - ja voitte ehkä kuvitella, kuinka opettajaminällä saattaisi muutama idea ollakin mielessä :). Pienestä pitäen tämä vajaa kuusivuotias on luovinut itse. Päivittäin valmistuu, mitä erilaisempia oivalluksia ja tuotoksia. Olen antanut Lindalle aika vapaat kädet käydä omilla käsityö- ja askartelulaatikoillani ja sieltä hän käy töihinsä milloin nappeja ja milloin kankaita. Välillä saa vähän hammastakin purra, kun on taitavasti leikattu reikä keskelle kauneinta pahviarkkia, mutta tuota intoa en ihan pienestä halua nujertaa. Käsin ommellen on syntynyt barbeille makuupusseja ja hameita, sellaisia joista on äidin kunnianhimoiset tavoitteet kaukana, mutta sellaisia jotka tyttö on itse mielessään suunnitellut ja pienellä neuvomisella valmiiksi värkännyt. Mutta niin kai se luovuus parhaiten kehittyy, itse suunnittelemalla ja yritysten ja erehdysten kautta toteuttamalla.


Päiväkoti ja kuvataidekoulu ovat puolestaan saaneet huolehtia ohjatuista tuokioista. Ja mummi, joka viimekin viikonloppuna oli opettanut Lindan virkkaamaan <3. Viime viikolla Linda toi kuvataidekoulusta valmiita töitä kotiin ja joukosta löytyi jänistyö, jonka olivat maalanneet täytettyä jänistä mallina käyttäen. Jänö oli kyllä niin suloinen, että Ingela P. Arheniuksen kehystetty printti sai saman tien väistyä sen tieltä.  Sininen tausta tuo samalla raikasta vaihtelua vaaleanpunaiseen valtakuntaan. (Kuten myös tuo Marimekon värikäs paita..)


Useana viikonloppuna olemme käyneet laskettelemassa ja mäenlaskussa lasten kanssa. Lindasta on kuoriutunut tosi innokas laskettelija ja laskee jo rinteet ja metsäreitit melko sujuvasti. Amanda on tyytynyt vielä rattikelkan kyytiin, vaikka monotkin meillä jo hänelle olisi. Ehkäpä saadaan pienempikin vielä suksille tämän talven aikaan. Kypäräasiassakin on täytynyt peesata siskoa. Pulkkamäkeen on pitänyt ehdottomasti saada luistelukypärä päähän. Ei sillä että se haitaksi olisi, ei tunnu nimittäin vauhti neidin päätä pakottavan.

Nyt viikonloppuna oli niin kurja keli, että laskettelut jäivät ja me kerättiin vanhemmuuspisteitä viemällä lapset uimaan. Ei olla kumpikaan todellakaan mitään uimahallityyppejä ja mieluiten mennään kaikkialle muualle paitsi uimahalliin. Nytkin valittiin halliksi naapurikunnan halli ja vielä viime metreillä mies koitti luistaa kuntosalille. No tytöistähän altaassa polskiminen oli tietenkin, mitä eksoottisinta huvia ja Amanda huokaili tuon tuosta, kuinka "ihanaa on olla uimassa!". Täytyisi varmaan ryhdistäytyä tuossa uima-asiassa näin talvellakin. Mutta tarviiko kaikessa olla aina skarppina? Ei kai.


Tänään teki mieli höpötellä lapsista. Instaan on tullut tallennettua paljon kuvia lapsista ja lastenhuoneista, joten muiden kuvien puutteessa kokosin niitä teille tänne bloginkin puolelle kollaaseiksi. Nyt taidan lähteä tarkistamaan löytyykö meidän Peppi Pitkätossu taas tyylilleen uskollisena koisaamasta jalat tyynyllä ja mennä itsekin unten maille. Huomenna tuleekin työpäivälle pituutta, kun vuorossa on lukuvuoden toinen yökoulu. No keskiviikko on sitä vastoin vapaa. Eipä ole siis montaa työpäivää jäljellä enää ennen lomaa :).

Mukavaa alkanutta viikkoa!

PS. Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille.
 Ihanan kannustavia te ootte! Vastaan teille ajatuksen kanssa pian.
 

8 kommenttia:

 1. Onpas suloisia kuvia, ihana lastenhuone! Kiva kun löysin blogiisi, oli pakko klikkailla lukijaksi :)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne,Tervetuloa mukaan! Kiva, kun jätit kommentin!

   Poista
 2. Ihania ja lämpimiä kuvia! <3 Ja voi että minäkin odotan sitä aikaa, kun nämä pojat ryhtyvät omatoimisiksi - vaikka ihania pieniä poikia nämä nytkin ovat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Nooh, eihän nämä meidänkään nyt täysin omatoimisia ole, mutta on tää äitihomma muuttanut kyllä muotoaan viimeisen vuoden aikana, kun pienempikin jo pukee ja syö ja käy potalla yms. ihan ite. Jokainen ikä on hyvä ikä. Kyllä toisinaan silti vauvankaipuu iskee ja harmittaa, kun meidän vauvat on jo noin isoja. Mutta onneksi on lähipiirissä sen verran nuuskuteltavia vauvoja, jotta ei tarvitse itse sen enempää vauvakuumeilla :).

   Poista
 3. Ihania kuvia suloisista lapsista! Ja mikä taideteos tuo pupunen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnuElina!! Ja tuo pupu on kyllä rakkauttA <3.

   Poista
 4. Voihan Peppi ja Taidemaalari kuinka suloiset kuvat!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!