4.5.2014

HIRVEESTI KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Heipparallaa! Tänään päätin tarttua härkää sarvista ja hoitaa pari rästiin jäänyttä haastetta. Jo aikoja sitten sain Marikalta  kysymyksiä ja vastauksia -haasteen sekä Marjalta ja Heiniltä viiden kysymyksen haasteen. Olen ihan äärettömän huono vastaamaan näihin haasteisiin, jotenkin ne vain jäävät roikkumaan To do -listalle. Nyt päätin ottaa oikeuden omaan käteeni ja yhdistellä nuo kaksi haastetta yhdeksi, jotta saisin edes yhden haastejutun linjoille.

Kuvitukset eivät liity sitten millään lailla juttuun. Niiden myötä peruutan kuitenkin eilisiä sanojani sen verran, että keittiön tasoille noita tavaroita on vain siunaantunut erilaisiin rykelmiin. Ja kylläpä tuo vihreä vain virkistää. Ei niistä sen enempää :).
 
 
Mistä unelmoit?
Terveydestä. Pienemmässä ja suuremmassa mittakaavassa. Voisiko aihe ollakaan ajankohtaisempi tässä kymmenettä sairaspäivää tuskaillessani.  Ja jos jätetään muut maailmarauha-asiat nyt tästä pois, niin matkustelusta, itsesuunnitellusta kodista veden läheisyydessä ja mustikkamättäiden keskellä (avokalliokaan ei haittaisi) sekä Bertoian Wire-tuoleista :).

Mistä innostut? 
Keväisen metsän tuoksusta ja sammalesta lenkkarin alla.
Oikeasti ihan tosi pienestä ja joskus ihan kaikesta. Andy Warholin sanoin All is pretty. 
Koitan nähdä asioissa aina ne positiiviset ja kauniit puolet ensin.
Aamu vai ilta?
Aamu ja ilta. Tykkään herätä aikaisin, silloin voi huoletta istua tunninkin aamukahvilla, eikä silti tule kiire. Päivät tuntuvat pitkiltä ja ehtii vaikka mitä. Lapset pitävät meillä myös huolen, että aikaiset aamuherätykset toteutuvat poikkeuksetta myös viikonloppuisin. Tykkään silti myös kukkua yömyöhään. Yleensä parhaat ideat syntyvät silloin, kun pitäisi mennä nukkumaan. Ja toisaalta, lasten nukahdettua alkaa oma aika, jolloin myös yleensä haluaisin tehdä jotain muutakin kuin lojua sohvalla. Joskus lähden treenaamaankin vasta iltaysin jälkeen. Vaikka en oikeastaan haluaisi hukata minuuttiakaan nukkumalla niin pikku hiljaa alan kuitenkin ymmärtämään, että pitkässä juoksussa tämä yhtälö on mahdoton. Tarvitsen ja arvostan unta vähän enemmän.


Sanat vai kuvat?
Kuvat. Olen visuaalinen ihminen ja se toivottavasti välittyy täällä blogissakin. Monesti jopa kuivasta tenttikirjasta muistin asioita niin, että teksti piirtyi mieleeni kuvina.
Kaunein maisema?
Kauniita on monia. Mutta kaikista tunnerikkain maisema löytyy Sveitsin jylhimmiltä Alpeilta Matterhornin maisemista. Sielunmaisemani, johon liittyy paljon henkilökohtaisia muistoja ja tietynlaista isoksi kasvamisen iloa ja tuskaa. Ei niin väliä, onko tuo maisema kesäinen vai talvinen, molemmat ovat henkeäsalpaavan kauniita ja satumaisia. Noita maisemia ajattelen kaiholla valehtelematta joka viikko.


Maaseutu vai kaupunki?
Vaikka viihdynkin kaupunkien hulinassa, ennen pitkää kaipaan maalle. Olen metsien tyttö henkeen ja vereen. Siksi varmasti asun Joensuussa enkä Helsingissä (Sitäkin kyllä yritin useampaankin otteeseen.) Sopiva välimuoto suurkaupunkien ja maaseudun välillä. Metsät ja maalaismaisemat ovat ihan tässä äärellään.
Suosikki leivonnassa?
En osaa sanoa yhtä suosikkia, koska yleensä haluan aina kokeilla jotain uutta. Suklaiset, marenkiset tai hyydykekakkumaiset reseptit vetävät monesti pisimmän korren.

Mottosi?
No ei mulla sellaista ole. En ole mitään mietelausetyyppiä.
Lempiväri sisustuksessa?
Arvaakohan kukaan :)? Valkoinen.


 Desing-esine/huonekalu, joka ei ikinä tule meille.
Never say never.
Parempi, kun ei uhoa mitään.
Miksi bloggaan?  
Hyvä kysymys, jota monesti mietin itsekin. Minunhan piti kirjoittaa väitöskirja, ei blogia :). Ehkäpä tämä tuntui toisen lapsen äitiysloman aikaan sopivalta kanavalta purkaa omaa kiinnostusta arjen estetiikkaan, sisustamiseen ja käsin tekemiseen. Siis niitä asioita, joilla ei viitsisi jatkuvasti vaivata perhettään tai kavereitaan. Ajan saatossa täältä blogikuvioista on löytynyt ihania kanssabloggaajia ja lukijoita, jotka ovat näissä asioissa samalla aaltopituudella ja jotka tekevät hommasta yhteisöllisen. Monia on ollut ilo tavata kasvotustenkin. Blogiharrastuksen myötä myös kiinnostus valokuvaamiseen on kasvanut ihan omiin sfääreihinsä. Vielä olen säätöjen kanssa raakile, mutta rakastan erilaisten kuvakulmien miettimistä. Joskus saatan saada kuvausidean jopa kesken yöunien. Kuvaamiseen liittyy myös rentouttava puolensa. Silloin unohdan yleensä kaiken muun. Moni helposti ajattelee sisustusbloggaamista pinnallisena ja täysin joutavana puuhana. No sitähän tämä toden totta myös on ja siksi siitä myös pidän, mutta onneksi tähän touhuun nivoutuu niin paljon muutakin mielenkiintoista ja merkityksellistä. Ja eihän tälläistä päiväkirjaa tulisi muuten pidettyä. Blogin välityksellä näistä ajoista jää omanlaisensa muisto. Joskus täällä on myös kuvia meidän kodin pienemmistä tai isommista asukeista.  Alkuun epäröin asian kanssa, mutta halusin kuitenkin antaa blogille jonkinlaiset kasvot ja puhaltaa vähän persoonaa peliin kuvienkin välityksellä.
Viisi blogisuosikkiasi?
Tää on paha. En voi nimetä viittä ehdotonta ykköstä. Luen PALJON erilaisia blogeja. Enimmäkseen sisustusblogeja, mutta myös lifestyle-, perhe-, käsityö- ja leivontablogeja.
Tässä joitakin erityisiä, muita ihania löytyy blogini sivupalkista tai google-profiilistani. 
Akaasian alta -blogi on aivan ihanan uniikki, eloa ja iloa Afrikan auringon alta. Teksti ja kuvat herättävät monenelaisia tunteita surusta naurun hörähdyksiin, ihanan aitoa juttua ja perspektiiviä meille länsimaisesta hyvinvoinnista nauttiville. Ja wau, mitä ihania luontokuvia suoraan savanneilta. Sohvamatkailusta Afrikkaan saadaan nauttia vielä hetken verran ennen kuin Jaana perheineen palaa pitkän tauon jälkeen Suomeen. Savannia jään kaipaamaan varmasti.

Fräulein Klein, saksankielinen HELMI. Täynnä sisustus- askartelu- ja leivontaideoita. Ja samalla saan pidettyä kielitaitoa yllä. Otan ilolla vastaan vinkkejä muista hyvistä saksankielisistä blogeista! 

Vaaleanpunainen hirsitalo. Marjan blogia olen lukenut aikojen alusta saakka. Täynnä kauniita juttuja sisustuksesta, leivonnasta, pukeutumisesta ja urkkailusta. Kuvat ja jutut kolahtavat. Tuntuu kuin siellä kirjoittelisi sielunsisko, jolla on hyvin samanlaiset intressit kuin itselläni.

Vastarintama, Pihkala, Inspired by Love, Plateful of Love, Villa H ... äääh en osaa rajata. Mielettömiä sisustusblogeja on niin monia, mutta muun muassa nämä klikkaan ensimmäisten joukossa auki.

Enpäs laita nyt haastetta mihinkään suuntaan eteenpäin, kun näitä tuntuu taas kiertävän monenlaisia. Napatkoon mukaansa, ken tahtoo. Mutta nyt lataamaan akkuja, huomenna pitäisi päästä lääkäriin, ei tästä paranemishommasta nyt meinaa mitään tulla minun kohdallani. Tytöt ovat onneksi jo melko kunnossa. Kauniita unia!

PS. Vielä pari tuntia aikaa osallistua arvontaan.

4 kommenttia:

 1. Heippa, löysin blogiisi joitakin viikkoja sitten ja heti meni suosikkilistalle :) Kirjoittelet mukavan elämänmakuisesti (ihme sana tuokin..!) ja kuvat kauniita ja osuvat omaan makuuni niin esineiden, värien, aiheiden jne. kannalta. Tykkään siitäkin, ettei tämä ole ns. mainosblogi. Ja mukava lukea siksikin, että itsekin täällä Pohjois-Karjalassa asustelen ;)

  Ps. Onko tuo keittiön musta pullo tiskiainetta vai käsisaippuaa, ja mistä tuollaisia saa..??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiva kun kirjoitit, palautetta on aina mukava saada. Tuossa pullossa on käsitiskiainetta, mustikkaista ja ekologista suomalaiselta "musta5105"-brändiltä. Löysin tuon pullon ja saman valmistajan tiskiharjan Joensuun Taitokorttelin Taito Shopista. Kannattaa käydä siis sieltä katsomassa tai jos ei pääse paikalle, niin luulisin, että nettikaupoistakin löytyy.

   Poista
 2. Kiitos ihanasta blogista. Tämä kuuluu ehdottomasti suosikkien joukkoon. Aiheina on juuri itseänikin kiinnostava kombinaatio: leivonta, sisustus, käsityöt ja liikunta.

  Oli oikeaakin asiaa. Kun olet tehnyt noita vaniljamarenkeja (mm. kakun päälle), niin voiko ne tehdä esim. edellisenä päivänä? Miten niitä kannattaisi säilyttää, että pysyvät hyvinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, mukavaa palautetta on aina kiva saada, kiitos! Marengit voi ja kannattaakin tehdä jo aiemmin, tuossa mun mansikkakakkutapauksessa sain tuon ajatuksen niin viime hetkellä, että meinas mennä vähän kiireeksi :). Marengit ovat säilyneet itselläni hyvin lasipurkissa huonelämpötilassa pitkänkin aikaa, mutta kannattaa välttää kosteutta.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!