3.5.2014

TYHJIÄ TILOJA


Kaipaan ympärilleni tyhjää tilaa ja avaruutta. Silloin ajatukset ja hengitys kulkevat parhaiten. Sanokoon kodikkuusekspertit mitä hyvänsä, mutta meillä saa tällä hetkellä huonekalut kiertää rauhassa pitkin seiniä. Tasoiltakin on karsittu melkein kaikki ylimääräinen pois. Juuri nyt en kaipaa edes sohvapöytää, vaikka sekin hetki varmasti taas koittaa. Tyhjässä tilassa on mukava haahuilla ajan kanssa, vaikka se onkin osoittautunut vaaralliseksi ajanvietteeksi. Silloin syntyy yleensä ne parhaat ideat. Nytkin mies joutui maalikauppaan ja minä jäin odottamaan vielä sitä hetkeä, kun jaksan tarttua telaan. Kahvi ei vielä maistu, mutta jotenkin mulla on sellainen tunne, että huomenna jaksan tehdä muutakin kuin haahuilla ja haaveilla.

Mies ei muuten lähtenyt maaliostoksille tuota eteisaulan seinää varten. Sitäkin täällä tosin edelleen jahkataan. Taisi olla viime keväänä sama virsi. Kertokaahan te visualistit ja esteetikot siellä, että mitä väriä laitetaan? Nimittäin tänä kesänä täytyy tapahtua. Koko ajan olen ajatellut, että maitokahvi maalataan valkoiseksi, mutta nyt olen miettinyt sellaista vaaleaa betonistakin pintaa, ei välttämättä kalkkimaalia. Riitelisikö tuon ruskean sohvan kanssa!? Ja mistähän sellaista "betoniainetta" saisi? Vinkeistä otetaan vaarin.  

Onko siellä muuten muita tyhjien tilojen haahuilijoita vai luovatko tyhjät tilat teille epäkodikkaan ja kolkon fiiliksen? Uskon vahvasti, että tää juttu ei ole kiinni pelkästään sisustusmausta tai trendeistä, vaan ennemminkin sisustajan temperamentista ja sen vahvistamisesta tai tasapainottamisesta.

18 kommenttia:

 1. Kyllä minäkin suorastaan ahdistun, jos tila on liian täynnä tavaraa. Inhoan sitä, jos tasot on täynnä kaikenlaista roinaa.Haluaisin, että ne olisivat aina puhtaat turhasta tavarasta, tai tavaroista, jotka eivät kuulu niille Meidän perheessä taidankin olla ainoa, jota asia jollain tavoin kiinnostaa.;) Meillä on kans maitokahvia vielä seinässä, ja olen pitkään miettinyt sen maalaamista. Kinkkisemmäksi asian tekee takan reunassa oleva marmori (sitä samaa maitokahvia) ja maalipinnan jatkuminen eteisen puolelle. Olen myös miettinyt valkeaksi maalaamista, samoin mustaksi, mutta musta ei kyllä käy eteiseen, kun siellä on niin paljon vähemmän luonnonvaloa...Jahkailu jatkuu! Mitäs sanot, jos tapetoisit tuon jollain kuviolliselle tapetilla? Mielestäni se kestäisi aika näyttävänkin tapetin.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, niin moni asia vaikuttaa siihen, mitä maalinsävyä voi seinään valita ettei mene kaikki pinnat uusiksi :). Itsekin mietin tuon lattialistan ja -laatan sävyä myös sekä puiset portaat on voimakkaat ja ehkä haluaisin raikastaa niidenkin olemusta valitsemalla oikean maalisävyn. Voihan se olla että päädyn vielä valkeaan.. Katsotaan. Luulen, että kuviollinen tapetti luo itsessäni rauhattomuutta, haluaisin jotain todella rauhoittavaa ja ajatonta, mikä ei riitele tekstiilien tai piensisustuksen kanssa, mikä kuitenkin vaihtelee täällä meillä jatkuvasti. Mutta kiitos ideasta, tuossa seinällä pääsisi suurikuvioinenkin tapetti hyvin esiin.

   Poista
 2. Mulle tuli kans heti mieleen betonimainen maali, mites beigen ja harmaan sekoitus greige?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypäs katsastaa tuo greige. Itsekin olen miettinyt tuoko rehellinen harmaa liian viileän tunnelman lämpimien ruskean sävyjen joukkoon, mitä täältä meiltä väkisinkin löytyy.

   Poista
 3. Minä viihdyn väljästi sisustetussa kodissa. Pienet jutut harvakseltaan riittävät tuomaan mulle kodikkaan fiiliksen. Meillä on valkoiset seinät, mutta juuri kun makkaria uudistettiin, pohdin myös tuota betonimaista seinäpintaa. Muistaakseni Tikkurilalla oli jotakin sellaista saatavilla.

  p.s ihana blogi ja kaunis koti sulla, onneksi löysin tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, täytyy käydä kyselemässä tuon betonipinnoitteen perään, kunhan paranen. Netistä löysin Betonic-pinnoitteen, mutta luulenpa että se tulisi tosi kalliiksi, eikä sitä varmaan uskaltaisi edes itse lähteä yrittämään. Kiitos palautteesta Emma, tervetuloa mukaan seuraamaan!!

   Poista
 4. Pidän avaruudesta ja selkeistä jutuista, mutta toisaalta viehättää (ainakin toisten kodeissa/blogeissa) kaikki ihanat purkit, esineet ja runsaus. Mutta itse pidän kun ei ole hirveästi tavaraa. Mikäli jotain ihanaa löydän kirppareilta, kiikutan sen leikkimökkiin :) Minua ahdistaa meidän tummat lattiat, jotka "syövät" meidän suht pientä olohuonetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, runsaat kuvat on mielenkiintoisia katsella, mutta täällä kotona sellaiset lähinnä lietsovat siivousvimmaa. Tällä hetkellä työhuoneessa on niinkin runsasta, että täytyisi varmaan tilata jätelava tuohon pihalle :). Tulevien viikkojen teemana onkin karsia ihan ronskilla kädellä turhaa pois kirpparille, kierrätykseen ja roskiin.

   Poista
 5. Täällä myös yksi "tyhjästä" ja avaruudesta nauttiva! Minusta se tyhjyys ja selkeys nimenomaan antaa oikeutta kodille ja niille valituille esineille/kalusteille, jotka sinne on valittu. Hetki sitten tyhjensimme itse koko olohuoneen ja ai että mikä fiilis. Sai ikäänkuin aloittaa tyhjästä. Ihana fiilis. Ja se nautinto kun takaisin pääsee vain tarkan seulan läpi kulkeneet esineet. Iloista viikonvaihteen jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin Jutta tuon teidän tyhjän tilan projektin. Arvaa vaan kiiluiko silmät. Moni ei viitsi tuollaista toteuttaa, mutta te oottekin niin ihanan perusteellisia projekteissanne. Mutta kyllähän tuollainen tiukan sihdin läpi uudelleen rymsteeraus varmasti puhdistaa tilaa ja mieltä. Kaikkia vaihtoehtojahan ei edes hoksaa, kun on tottunut, että huonekalut ovat tietyillä paikoilla.

   Poista
 6. Kyllä, tyhjä tila antaa tilaa ajatuksille! Greige voisi sopia seinään hyvinkin, joku vähän epätasainen pinta voisi tuoda lisää kiinnostavuutta kauniiseen tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo greige täytyy tarkastaa ja itsekin oon miettinyt epätasaisuutta. Katsotaan.

   Poista
 7. Juuri samoja ajatuksia, mitä tänään itse pohdin!! Oma mieli on niin vilkas, että liika tavaranpaljous, kuviot ja värit tekevät olon rauhattomaksi. Toiset kaipaavat tavaraa ympärilleen luomaan turvallisuuden tunnetta - nämä lienee niitä kuuluisia makuasioita. Lattialistassa sekä sohvassa on ruskeaa värimaailmaa, mitäpä jos seinän sävyä vain vaalentaisi ja muuttaisi enemmän greigen sävyyn? Epätasainen, betonimainen pinta kuulostaa herkulta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen johtopäätökseen oon itsekin tullut, että kun mielessä tapahtuu ja vilisee, niin ympäristön on pakko olla tasapainoittava ja rauhoittava ettei nyt aivan ylikierroksilla kävisi kaiken aikaa. Täytyypä laittaa nuo greigen ja harmaan sävyt kunnolla puntariin ja käydä mallilastuja kotiin pohditavaksi.

   Poista
 8. Täälläkin on menossa rankkaa karsintaa kirppariprojektin myötä. Helpompi siivotakin kun tasot ei tursua tavaraa. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kirppariurakka täällä edessä! Kuinka sitä turhaa roipetta voikin kertyä kaappeihin ja varastoon niin paljon. Lasten vaatteet ja lelut on tietenkin ihan oman lukunsa.

   Poista
 9. Kiva blogi sinulla. Liityin lukijaksi. Itse olen pyrkinyt vähentämään tavaraa, sitä vain pakkaa kertymään, vaikka kuinka päättää karsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Terhi, kiva kun liityit joukkoon suloiseen, TERVETULOA! Se on kyllä jännä juttu, miten sitä roinaa tuppaa kertymään. Itse varasin loppukevääksi alkukesäksi jopa neljäksi viikkoa kirpparipaikan. Nyt saa siis ne roinat kyytiä!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!