7.4.2014

MAANANTAIMOIKAT YLÄKERRAN AULASTA


Tänään on ollutkin pienoisia käynnistysvaikeuksia uuteen viikkoon. Ehdin jo vähän tottua suloisen joutilaisuuden tunteeseen, jonka viikonloppu sai aikaan. Ehdittiin kaikenlaista - yhdessä, osittain ja erikseen. Ensi viikonloppua odotan jo sitäkin. Helsingin reissu taitaakin nyt jäädä meiltä väliin, HARMI! Mutta kun lapset on luvattu mummolaan koko viikonlopuksi ja sitä niin tohkeissaan odottavat, niin ehkäpä osataan olla miehen kanssa kotonakin ihan kahdestaan ja keksitään jotain menoa täällä. Jää nähtäväksi, osataanko vielä :).

Tänään töiden jälkeen aurinko paistoi niin ihanasti, että sain napsattua muutaman kuvan meidän yläkerran aulasta. Sieltä, missä remontti on tasan samassa pisteessä kuin se oli viime syksynä. Tutut jo varmaan ajattelevat, että ei ne sitten saa mitään aikaan tuon tilan kanssa. Itsehän keskeneräisyyteen on ehtinyt jo vallan sokeutua. Ei ole hämärän talven aikaan paljon vaivannut kyprokkipinnalla olevat seinät. Lähinnä olen ollut vain iloinen, että ainakin se masentavan tunkkainen raitatapetti on historiaa, minkä syksyllä neliösentti kerrallaan sain seinästä irti. Eikä ole tuo keskeneräisyys paljon haitannut sisustusta. Tilaan on kertynyt lähinnä kaikki sellainen, mille ei ole löytynyt paikkaa muualta kodista. Ikean Vågöt siirtyvät kesän tullen ulos ja sitä myöten tilan sisustus menee taas uusiksi. Mutta tovi mennään vielä näillä.
Ja vihreä kyllä tuo eloa tilaan kuin tilaan, oikein erityisesti tälläiseen ikkunattomaan pieneen koloon. Perunanarsissi otti parissa päivässä ihan urakalla pituutta ja avasi kaikki nuppunsa, vaikka ajattelin, että tuolla hämärähkössä tilassa se varmasti säilyy ainakin palmusunnuntaihin saakka. Eipä tullut mieleen, että meidän uunin hormi kulkee tuossa vieressä ja lämmittää ylhäälläkin ihan mukavasti.

PS. Olen ajatellut myydä Riviera Maisonin World Map -valaisimen 100e hintaan (ovh 180e, ostettu muutama vuosi sitten Helsingin RM-liikkeestä), joka yläaulan katossa roikkuu (näkyy  paremmin esim. näissä kuvissa KLIK) ja hankkia tilalle jonkin kevyemmän version. Jos olet kiinnostunut tuosta valaisimesta, niin laita viestiä sähköpostiin. Valaisin on mahdollista saada roikkumaan paljon alemmaksikin pitkän riimumaisen ketjun varassa ja mielestäni pääsisi näin paremmin oikeuksiinsa.

2 kommenttia:

  1. Kaunis tila! Rakastan noita banaaninlehtiraheja. Itsellänikin joskus oli sellainen, mutta kesävuokralainen jätti sen sateeseen ja se siitä.
    Meilläkin samanlainen perunanarsissiryhmä tuo kevättä. Aurinkoa päiviisi!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on nuo rahit nähneet jo vaikka mitä. Niissä on muistona mm. erään urheilutapahtuman Muksulasta (jota olin järjestämässä) sinistä ja vihreästä väriä. Sopivat kyllä moneen tilaan ja tuossakin yläaulassa ovat milloin mitenkin, lapset tykkäävät istua niiden päällä katsomassa lastenohjelmia tai ottavat ne omiin temppuratoihinsa mukaan. Kiitos Vilja, toivotaan että aurinkoa riittää meille kaikille!! Mukavaa viikkoa!!

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!