28.1.2014

KÖYHÄN NAISEN TAIDETTA


Älytjaväläykset kunniaan! Kerroin viimeisimmässä pisarakangasjutussa, että aiheeseen liittyen keksin jotain muutakin. Facebookin puolella vilautinkin jo viikonloppuna, että olohuoneen nurkkaukseen on lisätty vähän täydennystä ja valkoiselle yleisilmeelle saatu vähän kontrastia mustareunaisista tauluista. Pyörittelin aikani pisaraprojektissa käyttämiäni kaavioita ja mietin, mihin ne säilöisin, jos sattuisin niitä vielä joku päivä käyttämään. No nyt ne ovat ainakin tallessa - kaaviot pääsivät nimittäin kehyksiin. Ensin mietin, että painaisin niillä pisarakuosia paperille, mutta ajatus alkuperäisistä kaavioista kehyksissä viehätti minua enemmän. Kultaisessa erityisesti näkyy kivasti värin epätasainen leviäminen ja kaavion eläminen kangasta painaessa. Painojälki näyttää jopa kankaiselta. Kuvat eivät aivan tee oikeutta tauluille. Samalla sain vähän täydennystä kultakuumeeseen ja kultainen taulu yhdistyy kivasti olkkarin muihin kultaisiin yksityiskohtiin. Sitten kun noihin kyllästyy, kehyksiin on helppo vaihtaa jotain muuta.


Niin ja tosiaan, mullahan oli se ostoslakkokin päällä.. Annoin itselleni luvan hankkia Clasulta edulliset kehykset, kun en malttanut odottaa tämän idean kanssa helmikuuhunkaan :). Ja kehyksiähän jouduin sitten lopulta hankkimaan vielä kolmannen, koska ensimmäistä taulua seinälle mallatessa tiputin sen kahdesta metristä suoraan lattiaan. Kyllähän siinä kieltämättä ajatus köyhän naisen taiteesta hiukkasen kärsi.

Nyt asetan tuolin olohuoneen ainoaan aurinkoiseen kohtaan ja avaan tenttimatskut hetkeksi. Opettelun alla kaikki tsiljoonat erilaiset neulankärjet, paininjalat, saumat, päärmeet sun muut. Oman elämäni atomitiedettä. Joskus olin hyvä ulkoaoppimisessa, mutta jotain kummaa on näyttänyt muistille tapahtuneen muutamassa vuodessa. Olkoon siis tiistai toivoa täynnä, torstaina voi olla jo paniikki.

18 kommenttia:

 1. Hieno väläys! Mahtava lopputulos! :)ja kiitti kehysvinkistä, en tiennytkään että clasulta saa noin hienoja, ohutreunaisia kehyksiä. Sinne siis!

  T. Muistin kanssa myös painiskeleva;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Juu, sieltä saa melkosen edullisesti. Nuo ohutreunaiset metallikehykset olivat tuossa koossa reilun kympin. Ainut miinus kehystämön palveluihin tietenkin on kiiltävä lasi, joka itseä ainakin vähän jurppii. Mutta halpuuden nimessä menettelee. Kalliiksi tulisi kaikki kehystyttää. Huonot unet = huono muisti. Iällähän ei voi olla asian kanssa mitään tekemistä..!

   Poista
  2. Paspikset tosin piti hankkia erikseen, mutta ei nekään hinnalla pilattuja ole. Muutaman euron kappaleelta.

   Poista
 2. Kauniit taulut!!! Käyvät tuonne enemmän kuin hyvin:)! Mä oon ostanut muutama viikko sitten tekemääni taulukollaasiin kehykset juuri Clasulta, edullisia ja ihan hyviäkin:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tässä ole Ikeaa ihan hollilla, joten nuo Clasun kehykset ovat kyllä pelastaneet monesti kehyshädässä :).

   Poista
 3. Ihana blogi täynnä inspiraatiota! Kiitos ♡

  VastaaPoista
 4. Hienot taulut ja kauniita kuvia!:) Pitäisikin käydä ostamassa jotain elossaolevaa tuossa vieressä olevien, parhaat päivänsä nähneiden, tulppaanien tilalle...Suoritatko aineenopettajan opintoja? Tsemppiä vain opintoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Taina! Tulppaanien ainut miinus on niiden lyhyt kukoistus. Teen nyt vuoden kestäviä perusopintoja työn ohessa. Aineopinnot houkuttelisivat myös, mutta hinta ja kesto saattavat kirpaista. Ja nyt kun lapset on pieniä, niin onhan nuo viikonloppukoulut tosi sääli. Vaikka opiskelu muuten kannattaakin aina. Oon tykännyt tosi paljon. Kiitos tsempistä, näillä illan ja alkuyön tunteina niitä todellakin tarvitaan :)!

   Poista
  2. Kukat piristää ja ilostuttaa kyllä niin kovasti omaa arkea, että maksan niistä ainakin itse todella mielelläni kerran viikkoon tai pariin.
   Teen nyt vasta perusopintoja eli erikoistun ainoastaan. Aineenopettajan opinnot polttelevat myös, mutta saapas nähdä. Aika mukavasti on jo nämä perusopinnot syöneet työn ohessa perheen yhteisestä ajasta ja rahapussista, kun opinnot ovat Kesäyliopiston puolelta, joten aineopinnot varmasti kaksin verroin. Mutta jos aineopinnot saadaan tänne meille sekin vielä epävarmaa, niin harkitsen kuitenkin vakavasti. Kiitos tsempistä! Taas on parit portfoliot ja lopputyö työn alla! Mukavaa tekemistä, mutta kun opiskeluaikana on ilta/yö, niin verottaa välillä ihan mukavasti motivaatiota.

   Poista
 5. Oi että, niistähän tuli vallan mainiot taulut! Tuollaisista itsetehdyistä tulee useimmiten kaikkien paras mieli : ) Mulla on mielestäni ihan hyvä muisti, mutta tuntuu, että se muistaa vaan kaiken epäoleellisen! Se tärkein tieto jää aina jonnekin pään sisälle piiloon. Ja juu, iällä ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin tuleekin!! Eikä ainakaan löydy joka torpasta samanlaisia :). Minä olen aina ollut aina melko hajamielinen, mutta näissä opiskeluhommissa hyvämuistinen. Nyt äitiysvuodet ovat kyllä todellakin tehneet tepposensa ja joutuu ihan urakalla pänttäämään, jos jotain mieli muistaa vielä viikonkin päästä. Voisihan paremmat unetkin varmaan asiaa auttaa. Lupaan siis nukkua heti ensi viikolla paremmin. Nyt en ehdi :)!

   Poista
  2. Paljon tsemppiä luku-urakkaan ja onnea tenttiin! Kyllä mulla itselläkin on opiskeluhommien kanssa mennyt yötöiksi, vaikka nyt yritänkin saada unirytmini järjestykseen. Kaikki ajallaan : )

   Poista
  3. Kiitos! Tentti oli ja meni, toivottavasti edes läpi. Oli loppujen lopuksi aika helppo ja taisin stressata vaihteeksi ihan liikaa. Oon aina jaksanut hyvin lyhyilläkin yöunilla, mutta nyt näyttää ikä tekevän tepposet mullekin, kun en oikein enää kestä sitä seuraavan aamun väsymystä :).

   Poista
 6. Upeesti pisaroi sekä tämä että se kangas! WAU!

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Oon kyllä itsekin hirmu ylpeä aikaansaannoksistani ;), jatkoa pisaroinnille onkin suunnitteilla.

   Poista
 7. Hienot ovat taulut, tosi tyylikkäät. Ja kiitos tuosta Clasun kehysvinkistä, täytyypä tarkistaa valikoima, ei ole tullut mieleen, että sieltäkin löytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Kannattaa käydä kurkkaamassa, monenlaisia peruskehyksiä sieltä löytyy edullisesti. Hyvä vaihtoehto ikealaisille!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!