21.6.2018

KOTONA TAAS


Juhannusaaton aatto. Kesä on ehtinyt jo keskikesän juhlaan ja minulla pyörähtää käyntiin loman kolmas viikko. Kotona olen ehtinyt vasta vain pyykinpesuun, sillä eilen palasin reilun viikon mittaiselta Sveitsin lomaltani ja lomailu kotosalla on vasta pääsemässä vauhtiin. Instaseuraajat ovatkin saaneet reissukuvia ja -videoita ihan yllin kyllin katseltavaksi. Jos joku niiltä on päässyt välttymään ja haluaa vielä päästä hetkeksi alppimaisemiin, niin tarinat löytyvät instafeedin kohokohdista tallennettuina. Vielä on pätkä Storeja lähettämättä taajuuksille, jutut elävät siellä pienellä viiveellä. Palaan Sveitsiin bloginkin puolella, kunhan juhannusriiteistä on selvitty ja saan jotain tolkkua kuvatulvaan.

Kotiin oli tällä kertaa ihan erityisen hyvä tulla, olinhan viettänyt jo melko kauan aikaa erossa perheestä ja seikkailut omiani jo ihan koko rahan edestä. Sen verran toiminnallinen reissu oli kyseessä, että keho kaipaa juuri nyt rauhallista lepoelämää, palauttelevaa liikuntaa. Mieluiten sitä perinteistä juhannuksen mökkeilyä: saunomista, uimista, grillailua ja ulkotouhuilua, niistä tsiljoonista itikoista huolimattakin. Pitkiä yöunia ja joutilaisuutta. Eikä haittaa, vaikka sade ropisisi kattoon. Sitä paremmalla syyllä malttaisi niitä päiväuniakin nukkumaan. Yritän pitää mielen vielä poissa kaikista niistä kotiprojekteista, jotka täällä kaappien kätköissä odottavat. 
Tänä juhannuksena pientareilla ja niityillä riittää kukkataikojen tekijöille valinnan varaa, itse jos tyytyisin poimimaan mökkitien varresta rennon rehottavan villikukkakimpun. Pyöreän maljakon pionit ovat vielä ajalta ennen reissua, oman pihan pioneita saadaan vielä odotella jokunen tovi. Ensin pitäisi päättää pionipenkin paikka ja hankkia ne taimetkin.

Reissun vuoksi piha on elellyt matalaa profiilia toistaiseksi muutenkin. Keskeneräisyyden vuoksi ei kesäkukatkaan ole tänä vuonna sytyttäneet sen kummemmin. Jotain kuitenkin on ruukuissakin jo ja tänään kävin vähän täydennystä, joten nyt vielä istutuspuuhiin ennen iltalenkkiä ja juhannussuunnitelman loppuun hiomista.

Oikein ihanaa juhannusta ja valoisia keskikesän öitä kaikille teille! Pitäkää huolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!