2.4.2018

HILLITYSTI PÄÄSIÄISTÄ


Pariin viikkoon ei ole blogissa taas tapahtunut, mutta nyt viimein MOI näin pääsiäisen päivien viime metreillä! Levillä vietetyn hiihtoloman jälkimainingithan meni kipeänä sängyn pohjalla ja viime metreillä saatu lääkekuuri mitä todennäköisemmin pelasti meidän pitkään haaveissa olleen loman, jonka mieheni kanssa vietimme Sveitsin Alpeilla entisissä kotimaisemissani vain viikko Levin reissun jälkeen. Esikoistytärkin toipui niin, että voimme hyvällä omalla tunnolla hänet jättää mummien hoivaan. Pääsiäiseen laskeuduimmekin todella poikkeuksellisen maaliskuun jälkeen siis melko suoraan lentokentältä, eikä kotia sen kummemmin juhlaan ehditty tuunata. Onneksi omat ja naapuruston pienet virpojat toivat taloon vähän väriä askarteluineen. Jemmoista kaivetut, aiempina vuosina askarrellut kipsimunat ja Lontoon luonnonhistorian  museon putiikista löytämäni mineraalimunat toivat juuri sopivasti pääsiäistä tähän mökkiin. Flunssa meinaa vaivata yhä, joten minulla pääsiäinen on mennyt lähinnä pitkiä yöunia nukkuen, varovasti ulkoillen ystäviä ja perhettäkin nähden. Parit synttärikekkerit ja laskettelu lasten kanssa pitkän viikonlopun kruunuina.
Pääsiäisen herkkuina toimivat Zürichistä tuliaisina tuodut Luxemburgerli-minileivokset, joita valmistaa perinteinen sveitsiläinen suklaaherkkuihin ja näihin macaronin tapaisiin herkkuihin erikoistunut konditoria Sprüngli. Sprünglin liikkeitä on pitkin kaupunkia ja lentokentälläkin turvatarkastuksen ulko- ja sisäpuolella. Juuri ihanan spesiaali tuliainen kotijoukoille. Ja jos minulta kysytään, niin nämä ovat tietenkin parempia kuin perinteiset macaronit.

Sveitsin kuvatulva odottaa vielä muistikortilla, mutta saatte siitä varmasti vielä osanne lähipäivinä. Instagramissa seuraajat saittekin kuvista ja videoista varmasti jo kylliksenne. Ja kiitos tätäkin kautta kaikista ihanista privaviesteistä, joita en koskaan noin hurjan paljon ole saanut! Oli kiva saada palautetta, kuinka tykkäsitte päästä kurkkaamaan noihin ainutlaatuisiin maisemiin!

2 kommenttia:

  1. Oikein mukavan kuuloinen lomajakso teillä takana. Toivottavasti kevät saapuu kunnolla ja aurinko hellii meitä tulevallakin viikolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä takana oikein poikkeuksellinen maaliskuu! Pitikin tuo sairastelu sattua keskelle sitä, mutta onneksi ei mennyt Sveitsin hommat mönkään sen vuoksi lopulta kuitenkaan. TÄnään on tullut kyllä taas masentavasti lunta taivaalta, 10 cm ei taida riittää, mutta jospa aurinko sen nopeasti sulattaisi ja kevään tulo pääsisi pian kunnolla vauhtiin!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!