14.3.2018

MARMORIA RUOKAPÖYDÄLLÄ


//Blogiyhteistyössä Hansakivi


Marmori on viehättänyt omaa silmääni jo useamman vuoden ja näinä vuosina marmori onkin yleistynyt paljon sisustuksen eri ratkaisuissa - niin suurilla pinnoilla, huonekaluissa kuin pienemmissä koriste-esineissäkin. Kuviota jäljitellään jopa tapeteissa ja puhelimenkuorissa. Vaikka meneillään onkin taas uusi aalto marmorin tulemisessa, niin se tuntuu silti melko ajattomalta valinnalta. Aidot materiaalit kestävät aikaa ja ovat muodissa aina. Me valitsimme jo rakennusvaiheessa Carrara-marmoria keittiön välitilan laataksi ja uutta ruokapöytää etsiessämme päädyimme valmisratkaisujen sijaan teettämään pöydän mieleiseksemme keittiön marmoriteemaa pöydän kannessa jatkaen. Markkinoilla on todella paljon kauniita kivimateriaaleja, joten ilman tuota keittiön laattavalintaa olisi materiaalin valinta pöydän kanteen varmasti ollut vaikeampi.Ruokapöydän kanneksi Hansakiveltä tilaamamme marmorilevy* onkin viime kuukausina ollut varmasti lempparikuvauskohteeni.. Pitkän hintavertailun ja materiaalipähkäilyn jälkeen päädyimme materiaalissa Carraran marmoriin ja toimittajana Hansakiveen. Hansakiven kanssa olin hionut kauppaa marmorilevystä jo pari vuotta sitten, kun haaveilin vaihtavani silloisessa Walesin kodissamme ruokapöydän lasikannen marmoriin. Tuolloin hankinnan esti turhan kallis kuljetuskustannus Virosta Britanniaan saakka. Suomeen toimitus Tallinnasta on paljon edullisempaa, joten meille oli Suomen  marmorihintatason tiedettyämme itsestäänselvää lähteä etsimään sopivaa toimittajaa Suomenlahden tuolta puolen.  


Yhteydenpito Hansakiven kanssa oli helppoa ja onnistui suomeksi. Marmorilevyjen kuviossa voi olla tosi isoja luonnollisia eroja ja ennen tilausta Hansakiven Riikka lähettikin minulle kuvat heidän levyistä ja sain tehdä toiveeni, mistä kohtaa levyä ja kuviota juuri meidän levy leikattaisiin. Näin ei tullut ostettua sikaa säkissä vaan tiesimme, mitä tulemme saamaan. Meidän pöytälevyssä itseäni viehättää kovasti, että kuvio ei ole tasainen kautta levyn vaan on vähän dramaattisempi toisessa päädyssä pöytää toisen päädyn ollessa kuvioinniltaan rauhallisempi.


Nähtäväksi jää, miten siistinä saamme marmorin pinnan pidettyä. Huokoisena kivimateriaalina marmori ei ole se helpoin materiaali, mutta toisaalta elämme sen verran siististi, että en liian huolissani tästäkään ole. Hansakivellä tehtiin marmoripintaan voimakkaampi suojakäsittely jo valmiiksi estämään lian imeytymistä pintaan ja tilauksen mukana saimme vielä marmoritasojen jokapäiväiseen puhdistamiseen tarkoitetun aineen. Pöytälevy on niin kaunis, että olen valmis näkemään vaivan.


Näissä kuvissa marmorilevy on vielä nostettuna meidän terassipöydän päälle, kun sepällä teetetyt jalat olivat vielä tekeillä. Myöhemmin näätte sitten lopputuloksen oikeiden jalkojenkin kanssa. Ruokailutilan suunnittelupostauksen tein täällä ja pukkijaloista poiketen jalkarakenne tulee olemaan hyvin simppeli. Mustat Ton-tuolit rottinki-istuimella ovat olleet mukana suunnitelmissa, mutta nyt olen alkanut empimään, kun nuo Eamesin käsinojalliset tuolit ovat oikeastaan ihan hurjan hyvät istua ja pidän kovasti myös tuosta kromista tuolin jaloissa. Tyylilleni uskollisena haudon lopullista tuoliratkaisua varmasti vielä tovin. Pöydällä koreilevat kerrotut jaloleinikit ovat ajalta ennen hiihtolomaa, yksi harvinainen hetki, kun raaskin pitkästä aikaa ostaa kukkakaupan kukkia. Näitä kerrottuja leinikkejä en ollut aiemmin tavannutkaan. Tälläkin viikolla kukkia olisin mielelläni katsellut, kun täällä on pidetty sairaskotia jo sunnuntaista saakka, kun esikoisen lisäksi sairastuin myös minä. Loman jälkeen ei siis palattukaan energisenä kouluun ja töihin, vaan on maattu voimattomina sängyn pohjalla. Sitkeä tauti kyllä ja näyttää kovasti siltä, että tässä menee koko viikko. Supersääli, itse olisin enemmän kuin mielelläni tehnyt vähän töitäkin välissä (vaikka kotoa käsin aika monta tuntia olen täällä tehnytkin), sillä ensi viikolla koittaa taas uudet seikkailut. Nyt onkin sitten tavoitteena tervehtyä lauantaiaamuun, pitäkää mulle peukkuja! 

Ja tuohon marmoriin vielä sen verran, että tilasimme Hansakiveltä myös toisen palan marmoria. Sen sijoituskohteesta lisää toisessa jutussa. Keittiön pöytälevystä hyviä kuvia myös tässä viherkasviteemaisessa postauksessa.

Nyt oikein mukavaa keskiviikkoiltaa!//*Marmorilevystä saatu alennusta blogiyhteistyötä vastaan

12 kommenttia:

 1. Upea valinta, todella kaunis ja tyylikäs kokonaisuus! <3 Itse haaveilen marmoripintaisesta sohvapöydästä, mutta voisihan nykyiseen runkoon ehkä tilata pelkän marmorilevyn... Täytyypä tutkia tätä vaihtoehtoa. :) Tsemppiä sairastuvalle, täällä ollaan samoissa hommissa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Joo, pelkän kannen tilaaminen on oiva vaihtoehto, niin ei tarvitse uusia koko pöytää. Ja veikkaanpa, että aika paljon edullisemmalla saat tilaamalla kivilevyn kuin ostamalla koko pöydän.
   Pikku hiljaa paranemaan päin olemme jo, kiitos. Mutta lääkekuuri tähänkin lopulta tarvittiin. Nyt täytyy toivoa, että jälkitaudit pysyvät loitolla, kuin melko aktiivinen ensi viikko olisi tiedossa.Paranemisia myös teille <3!

   Poista
 2. Todella kaunis pöytä ja sopii hyvin teidän kotiin.
  Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että kuinka arvokasta tuollainen marmori ylipäätään on noin niinku normaali hinnalla?
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kysyä saa aina. Suomessa neliöhinta Carrara-marmorille huiteli mun mielestä lähes 700 euron kieppeillä, jos en nyt ihan väärin muista. Mutta siis superkallista joka tapauksessa. Eteläisestä naapurimaasta hinta lähes tuosta puolittuu, ei aivan. Riippuu varmasti paljon, mistä firmasta tilaa. Ja toki siihen rahtikulut päälle. Pienemmät levyt voi toki itse Tallinnassa mahdollisesti autoillessa hakea kyytiin.

   Poista
 3. Huikean kaunis pöytä :) Samaa mieltä olen, että asiointi Hansakiven kanssa oli vaivatonta ja mikä tärkeintä, että pystyi kommunikoimaan suomeksi. Täytyypä piipahtaa Hansakivellä ostamassa tuo puhdistusaine, kun seuraavan kerran suuntaamme Tallinnan visiitille. Pikaista paranemista! Minulla meni neljä viikkoa flunssan kourissa. Nyt alkaa olo tuntua jälleen terveeltä.

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa <3! Ja kiva kuulla, että teilläkin on vain hyvää sanottavaa Hansakiven kanssa asioinnista. Ja suosittelen sprayta kyllä! Me tarvitsisimme myös vielä yhden pienen mustan marmoripätkän, mutta sen tilaaminen erikseen ei ole rahdin takia kovin järkevää, joten täytyy itsekin harkita reissua sinne vaika kesällä. Tai vinkkaa, jos olette menossa niin, että teillä kyytiin mahtuisi ;).

   Ja voi apua, neljä viikkoa!! Mulla on ollut sietämistä jo tässä viidessä päivässä. Kyllä terveyttään taas arvostaa tämänkin jälkeen ihan eri lailla. Vielä kun saisi viimeiset taudin rippeet katoamaan, niin olo olisi jo tosi hyvä. Hienoa, että sielläkin jo suostui tauti väistymään!

   Poista
  2. Kuule, ilman muuta teidän marmoripätkä mahtuisi meidän kyydissä tulemaan. Ei olla mitään tarkkaa aikaa suunniteltu Tallinnan reissulle, mutta yleensä ollaan tehty sinne kevätretki huhti-toukokuussa. Voin vaikka laittaa hyvissä ajoin sähköpostia, jos menemme sinne. Täältä Helsingin suunnaltahan sen sitten saisit, jos sinulla olisi käyntiä täällä tai olen kyllä tulossa käymään Nurmeksessa kesäkuun alussa.
   Joo, tosiaan mun flunssa kesti neljä viikkoa ja ajattelin jo, että tämä ei voi olla totta! Tänä talvena on mitä ihmeellisimpiä virustauteja liikkeellä.

   - Sirpa

   Poista
  3. Hei, se olisi ihan huippua, vaikkakaan älä tästä mitään stressiä ota! Tosiaan ei kamalan isosta palasta ole kysymys, ehkä 18cmxmax100cm. Melko kevytkin on tuon kokoinen vielä. Laita ihmeessä meiliä, jos muistat, niin saan Hansakiven kanssa sovittua ajoissa ja tietää ylipäänsä, onko heillä juuri sillä hetkellä varastossa haluamaani kiveä. Helsingissä on kyllä aina käyntiä ja ainahan yksi marmorinpala on jo itsessään hyvä syy tulla käymään 😀. Ihana Sirpa, palataan siis! <3

   Poista
  4. Hei Hanna, juu en ota stressiä :)) Jos menemme käymään Tallinnassa kevään mittaan, ei yhden marmoripalan tuomisesta ole vaivaa. Palaillaan!

   Poista
 4. I love you blog ,, you have a new follower from chile
  Angélica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Angélica, thank you for your kind comment! You are very welcome to follow and always lovely to hear about my foreign readers. I hope the translator does the job well, although I know that sometimes it's hard to understand what it tries to say :D!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!