10.3.2018

LEVIN LUMOA


Viikko talvilomaa alkaa kääntyä kohti loppuaan ja me palasimme illan suussa kotiin Lapin lomaltamme. Vietimme viikon Levillä lasten ja ystävien kanssa lasketellen ja suurella porukalla mökkielämää viettäen. Siitä olikin tovi vierähtänyt, kun niin pohjoisessa olin käynyt. Omassa lapsuudessani hiihtokeskukset kävivät jo turhankin tutuksi pujotteluharrastuksen ja isän hiihdonopettajatyön myötä ja muistan, kuinka tuota rinne-elämää elettiin kyllästymiseen saakka: arki-illat lähirinteissä ja viikonloput sekä lomat pohjoisen keskuksissa. Rukalla ja Ruotsin Lapissa olemme käyneet nyt aikuisenakin, mutta muuten Suomen Lappi on jäänyt vähälle huomiolle. Aurinkoinen mutta välillä hyytävänkin kylmä talviurheiluviikko oli mukavaa vaihtelua myös  etelän lomille, joita lasten kanssa näin talvisin olemme ennemminkin tehneet. Levi lumosi meidän perheen monin tavoin. Parasta lomassa oli:


KAUNIIT TUNTURIMAISEMAT..

Nämä lumimöhköiset puut ja valkoiset tunturien laet. Kaunis talvinen valo ja kimalteleva glitterlumi. Niin kaunista katseltavaa!

PERHEEN SAAVUTETTU HIIHTOUNELMA..

Lasten ollessa ihan pieniä, mietimme mieheni kanssa, kuinka ehkä sitten joskus pääsisimme koko perheen voimin rinteeseen. Ja nyt tämä sitten viimein on totta. Esikoinen on jo vanha konkari, mutta nyt meni varovainen kuopuksemmekin jo itsekseen metsäreiteille. Niin ylpeä olen tuosta pienestä sinnikkäästä kirpusta, joka voitti pelokkuutensa ja oppi nauttimaan laskun hurmasta. Erityismaininta menee Levin Etelärinteille. Pitkät, loivat rinteet ovat erinomaisia harjoitteluun.


KAVEREIDEN KANSSA..

Laskuseuraa riitti niin lapsille kuin meille aikuisillekin. Välillä oli vähän turhankin huimaa katseltavaa tämän kypäräjengin edesottamukset metsäreiteillä. Laskun riemua hekumoitiin kaakaokupposten ja herkkumunkkien äärellä lämmitellen. Tunturiravintola Tuikku ja Etelärinteiden Sivakka pitivät herkkuhuollosta hyvän huolen.


Kuva: Rapattutalo

MAAGISEN KAUNIIT AURINGONLASKUT JA  LAPIN LUONNON VÄRIPALETTI

Vaikka varpaat olivat laskupäivien päätteeksi jo päkiöitä myöten umpijäässä, nämä tunturista nähdyt auringonlaskut olivat pysäyttävän kauniita. Todellista Lapin lumoa. Ne pastelliin värjäytyvät taivaanrannat jäivät minulta tosin kokonaan kuvaamatta, mutta tulivat senkin edestä hetkissä nautituiksi. Tätä reissua tulemme varmasti muistelemaan vielä pitkään ja jos takapenkkiä on uskominen, niin ensi talven lomakohde on jo näin hyvissä ajoin päätetty. Reissukuvia on vielä pari kansiollista jemmassa, mutta säästän teidät tämän suuremmalta kuvatulvalta tässä yhteydessä. Ehkä vielä palataan Lapin maisemiin toisenkin postauksen edestä. 

Kuinkas siellä on kymppiviikkoa vietetty, lomalla vai arjen pyörteissä?8 kommenttia:

 1. Levi on huippu ❤️

  Harmi kun ei nyt sitten nähtykään. Voin lähettää aurinkoisempia kevätkuvia sitten muutaman viikon päästä tunturista, niin saatte uuden annoksen tunturifiilistä ja jaksatte odotella seuraavaa hiihtolomaa 😍

  Halit 💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levi on! Ja teille onnekkaille tämä kaikki siellä niin äärellään. Täytyy sanoa, että minun sieluun kolahti vielä enemmän rauhaisempi Pallas, koska olenhan toiselta luonteeltani sellainen introvertti yksikseen smaoilija :)!. Ja toki Pallas herätti niin nostalgisia tuntemuksia. Ehkäpä vielä tullaan Lappiin taas uudelleen, niin sitten tavataan. Ja hei, niitä kevätkuvia odotellessa! Muutama lisäaste plussaa ei olisi meillekään noihin pakkaspäiviin olisi pahaa tehnyt. Kaunista oli, mutta varpaat ja näpit kaiken aikaa umpijäässä! :)

   Poista
 2. Levi on mahtava paikka. Useana keväänä siellä käynyt ja näitä kuvia katsellessa tulee mieleen, että miksei varattu tänäkin vuonna. No menemme testaamaan Rukan muutaman viikon päästä :) Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levi on varmasti oikea kansan suosikki ja onhan siellä kaikki niin viimeisen päälle lomailijoille järjestetty! Rukakin on on oikein hyvä valinta! Kiitos, mukavaa kevättä myös sinulle!

   Poista
 3. Arjen pyörteissä on vietetty viikkoa! Aivan ihanissa maisemissa olette lomaa päässeet viettämään.
  Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin superihanat maisemat viikoksi huokailla. Toivottavasti sinäkin olet päässyt jo talvilomalle tai se on vielä ehkä edessä päin!

   Ja kiitos, viikko vierähtikin sairastaessa kotosalla..

   Poista
 4. Samoissa maisemissa ollaan lomaa vietetty. Levi on mahtava paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vaikka oltais samassa hississä vierekkäin istuttu :)!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!