7.1.2018

JOULUNA TOTEUTUNUT VALAISINHAAVEOikein ihanaa alkanutta vuotta! Täällä on vähitellen herätty jouluhiljaisuudesta ja palattu arkisempaan rytmiin. Loppiaisena raivasimme joulua pois ja meillä se lähinnä tarkoitti kuusen riisumista koristeistaan ja muutaman paperitähden taittelemista takaisin kuoriinsa. Tyttöjen joulukuuset ja jouluaskartelut saivat kyytiä jo viikolla, jotta sain tehtyä huoneisiin tilaa meille perjantaina majoittuneille ystäville. Etkoilimme elokuvissa Solsidanin merkeissä ja illallistimme Joensuun parhaat pitsat Roihussa.  Ilta jatkui lapsuuden ystävien kanssa täällä meillä Kakkua ja skumppaa -teeman siivittämänä. Siispä täällä ei olla tehty mitään sen suurempia kieltäymyksiä uuden vuoden alun kunniaksi, vaikka eipä jonkinasteinen askeettisuus kaiken yltäkylläisyyden jälkeen taas pahaakaan tekisi. 


Joulukuusen lähdettyä askeettiselta tuntuu myös koti, mutta toisaalta nautin tästä tyhjyydestä. Se on ikään kuin lupaus haaveiluun ja sisustuksen suunnitteluun. Ihana vaihe, kun kaikki suunnitelmat ja niiden toteuttaminen on vielä edessäpäin. Kuusen tilalle nurkkaan on jo viherkasvisuunnitelmat elämässä ja olenkin saanut sen suhteen konsultaatiota asiantuntevimmilta. Helmikuun puolelle, jos malttaisi odottaa, niin olisi kuulemma kookkaampienkin kasvien suhteen parempi tarjonta.

 

Jotain haaveilun ja suunnittelun suhteen saimme joulun aikaan myös toteutettua ja kotimme täydentyikin parilla sisustushaaveella. Toinen niistä on tämä kuvien valaisinkaunotar. Hollantilaisen Monica Mulderin ruotsalaiselle Pholcille suunnittelema Mobile light on ollut haaveissani sieltä aivan talonrakennusprojektin alkuvaiheilta, kun valaisin näki päivänvalon designmarkkinoilla.  Valaisin on sittemmin voittanut viime vuoden Elle Decoration Awardseissa vuoden valaisimen tittelin. Valaisimesta on olemassa tämän metrin korkuisen viisilamppuisen mallin lisäksi myös pienempi kolmelamppuinen malli. Värivaihtoehdoista messinkisen ja kromin rinnalla, tämä musta tuntui meille oikealta. Vaikka valaisimella on kokoa ja se sopii hienosti roikkumaan kotimme korkeaan tilaan, on se koostaan huolimatta myös siro. Valaisin sopii  kivasti myös ruokailutilan valaisimen pariksi sekä muiden kotimme valaisinten joukkoon. Mitäs pidät?Nyt on aika sulkea läppäri ja lähteä lasten ja naapureiden kanssa kruunaamaan viikonlopun puuhat keilaradalle. Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle!8 kommenttia:

 1. Kaunis valaisin, sopii hyvin teille. Ja, tuo "pönttöuuni" on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! "Pönttöuuni" lämmittää myös kivasti :)!

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin nappi valaisin teidän kotiin 😍

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana valaisin. Täälläkin käy valaisinpohdinnat kuumina, onko teillä tuossa valaisimessa himmennysmahdollisuus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni <3! Tämä on kaunis ja jotenkin mielenkiintoinen tapaus :). Joo, himmennin on tähän, pitäisi käyttää vain vielä sähkäri säätämässä himmennysskaalaa vähän suuremmaksi. Vielä ei saada ihan tosi himmeäksi tummelmavaloksi. Valaisinpohdinta on mukavaa, vaikkakin haastavaa, kun on niin paljon upeita yksilöitä markkinoilla.

   Poista
 4. Eilen juuri klikkasin Finnish design shopin kampanjasta saman valaisimen olkkariin. Hieman jännittää onko valaisin liian kookas meille, kun huonekorkeus on se ihan normi, ettei nyt ihan telkkarin katselukorkeuden eteen menisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta :)! Oon nähnyt tätä valaisinta myös juuri tässä isossa koossa esim ruokapöydän päällä, joten varmasti sopii teillekin!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!