19.11.2017

KAIKESSA HILJAISUUDESSA


Marraskuu menee menojaan ja täytyyhän tästä kuusta olla jonkinlainen merkintä lokikirjaan myös blogissa. Hiljaiselo blogin puolella on tarkoittanut runsaita kalenterimerkintöjä normielämässä, siis vauhdikkaita ja pitkiä päiviä. Kotona on ehtinyt olla enimmäkseen vain aamun ja illan pimeät. Tälle viikonlopulle olin siis ihan aiheesta karsinut kaiken ohjelmoidun pois päiväjärjestyksestä ja suunnitellut keskittyväni vain olemaan kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa oman porukan kesken. Ollaankin hoidettu kotihommia ajantasalle, nukuttu pitkään, jumppailtu ja lenkkeilty, nautittu kynttilänvalosta ja saunanlämmöstä. Vähitellen pitäisi alkaa taas orientoitumaan tulevaan työviikkoon ja tehdä muutama työjuttu valmiiksi, mutta sitä ennen blogikatsaus meidän ruokailutilaan. Siellä on edelleen väliaikaiskalustona hutera pieni ruokapöytä ja muutama tuoliklassikko, jotka ovat kulkeneet mukanamme jo Walesin kierroksella. Valaisinpuolella kuitenkin on tapahtunut niin, että katossa kiikkuu New Worksin Lantern -valasin, joka päätyi kotiimme vähän sattumalta.


Pyörittelin mielessäni kolmea eri valaisinta tähän tilaan, joista yksi ehdokas oli tämä riisipaperivalaisinta kovasti muistuttava New Worksin lasinen Lantern. Muut suosikkini olivat &Traditionin Formakami ja Louis Poulsenin uusi upea Radiohus. Ensimmäinen oli kuitenkin jo blogikollegani Heinin keittiössä ja toinen ehkä vähän liian hienosteleva tähän tilaan. Lantern puolestaan päätyi meille vähän epätavallista reittiä, kun toinen blogikollegani Marja oli testannut sitä kotiinsa ja ennen valaisimen palauttamista muisti valaisinmietintäni ja tarjosi sitä suoraan minulle. Siispä aika lailla vaivatta sain pakata valaisimen erään työpäivän päätteeksi takakonttiin ja kantaa sen suoraan kotiin. Täytyy myöntää, että muutoin olisi ehtinyt kulua varmasti pitkä tovi, ennen kuin olisin saanut valaisinta itse tilattua.


 Helposti tähän tilaan miettisi jotain näyttävämpääkin ja taustastaan erottuvampaa valaisinta, etenkin kun miettii tämän hetkistä haamunvalkoista sisustusta. Mutta tämänkin hankintapäätöksen tehdessämme mietimme kovasti jo visiota valmiista tilasta. Suurempi ja näyttävämpi ruokailupöytä tuoleineen on jo suunnittelun alla, saa nähdä ehditäänkö saada niitä tilaukseen ennen joulua. Toisaalta keittiön puolella olevat marmorivalaisimet ja olohuoneen puolelle tuleva näyttävämpi ja massiivisempi valaisin kun ovat nekin lopulta samassa tilassa tämän ruokailutilan valaisimen kanssa, joten tämä valaisin ei ainakaan riitele tulevaisuudessa muun ympärillä olevan kanssa. Olohuoneen puolen valaisinkin on itse asiassa jo tilattu, sen toimituksessa kestää vain useampi viikko. Onpahan mitä joulun lisäksi odotella. Katsotaan, kumpi ehtii saapua ensin!


Lantern levittää ympärilleen tasaisen pehmeän, mutta kuitenkin hyvän riittoisan valon. Vielä kun saadaan laskettua valaisinta ehkä himpun verran alemmas ja valokatkaisimen himmennin osa toimimaan kunnolla, niin mahdollisuudet valon määrän säätelyyn lisääntyvät. Meillä on monessakin paikkaa huomioitu sähkösuunnitelmassa valojen himmennettävyys ja se on kyllä kannattanut, kun valoa voi näin säädellä monipuolisemmin tunnelman ja tarpeen mukaan.


Sähkövalojen lisäksi ollaan nautittu myös kynttilänvalosta. Lähestyvä joulu on houkutellut sytyttämään tuon Jo Malonen Sweet Almond &Macaroon tuoksukynttilän, joka on muisto viime joulunajalta Cardiffista, jolloin kävelimme kiireettöminä kaupungin joulutunnelmasta nauttimassa ja piipahdin Jo Malonen liikkeeseen itseäni joulun kunniaksi lahjomaan. Makeahko tuoksu aiheuttaa siis myös lievää kaihoa vanhaan kotiimme ja tuohon ikimuistoiseen Cardiffin aikaan. 

Kynttilöitä ja paria paperitähteä lukuun ottamatta ei meillä vielä joulu juurikaan kodin sisustuksessa näy. Ehkäpä tänä vuonna mennään melko vähäisillä höyryillä joulun suhteen? Koristellaan havuin ja kukkasin ja lahjojenkin määrässä vedetään matalaa profiilia. Tälläisen kiireisen syksyn jälkeen joulunajalta odottaa oikeastaan eniten samantapaista rauhoittumista kuin mitä tämä viikonloppu on tuonut mukanaan.  Toisaalta, onhan se nähty ennenkin, että jouluhöyry jostain takavasemmalta iskee kimppuun ja siinä ei sitten havunoksat ja paperitähdet riitä. Katsotaan siis, millaiseksi joulun odotus meillä sitten lopulta muotoutuukaan!10 kommenttia:

 1. Kaunis valaisin ja kauniita kuvia, kuten aina! Itsekin olen alkanut haaveilla siitä Formakamista ruokapöydän ylle, tosin astetta pienemmästä kuin Heinillä :) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu! Joo niitä onkin monenkokoisia ja se Heinilläkin oleva malli on tosi iso. Paljon isompi livenä, mitä kuvissa näyttää. Mukavaa viikkoa sullekin!

   Poista
 2. Mukavaa viikkoa sinne päin. Aika on mennä hurahtanut täälläkin. Tunti sitten saavuimme kotiin lapsen lapsia katsomasta. Siellä luettiin pitkiä joulupukin toive listoja... Terveiset toiselta laidalta ._.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listoja tehdään nyt kovaa tahtia. Meilläkin isompi on tehnyt jo kaksi, tosin hänellä hyvin maltilliset toiveet. Pienempi ei ole (onneksi) vielä listaa tehnytkään. Terkkuja sinne :)!

   Poista
 3. Kaunis valaisin on tuokin! Ja eikö olekin ihana kun on vaaleaa ja valoisaa sisällä vaikka muuten nyt aika harmaa sää. Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Heini! On kyllä ihanaa tää valoisuus ja etenkin lumen kanssa valon väri vielä jotenkin tosi kaunis.

   Poista
 4. Kaunis valaisin ja kaunnit kuvat kauniista kodistanne! Arkenne kuulostaa hyvin tutulta. Kohta on joulu ja edes muutama vapaapäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Jouluna onneksi saa viimeistään vähän huilia. Tosin tykkään kyllä työstäni kovasti, vaikka se veronsa vaatiikin :).

   Poista
 5. Upea valaisin ja sopii teillä täydellisesti.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!