18.10.2017

KYLPYHUONEEN DETALJIT// Kaupallinen yhteistyö: LVI-verkkokauppa

Talokierros on jäänyt tässä syksyn huiskeessa vähän kesken, joten jospas nyt syysloman ja joutenolon kunniaksi jatkettaisiin siitä, mihin viimeksi jäimme. Kylpyhuoneeseen ja sen yhteydessä olevaan pukeutumistilaan valitsemamme värimaailma tuskin enää yllättää teistä ketään muiden talon sisustusratkaisujen jälkeen. Kautta linjan myös pesutiloissa mennään siis vaalealla yleisilmeellä höystettynä mustilla yksityiskohdilla.


Kylpyhuoneen seinälaataksi valitsemamme valkoinen kiiltävä 5x5cm seinälaatta oli suurin yllättäjä kaikista pintamateriaaleista, sillä sen lisäksi, että se oli todella hankala asentaa, irrallaan täysin valkoinen laatta osoittautuikin seinällä vaaleanharmaaksi! Myönnän kyllä, että hetken tästä meni allekirjoittaneella toipuessa ja alkuun olin jo syöksymässä kaakelimaalikauppaan, mutta  kaiken sen viime metrien raksasäätämisen jälkeen annoin asian olla ja ajattelin kuitenkin antaa tuolle epämääräiselle harmaalle mahdollisuuden. Nyt tähän yllättävään sävyyn on onneksi jo silmä ja ennen kaikkea muukin korvienväli jo tottunut. Pientä epäonnea laattahankinnassa paikkaa onneksi täydellisesti Tapwellin mattamustat kattosuihkut, jotka hankimme muiden talon vesikalusteiden tapaan LVI-verkkokaupasta*. Suihkut piirtyvät kauniisti esiin vaaleasta taustastaan, eikä tila niiden lisäksi kaipaa sen kummempia kikkailuja sisustukselliseen ilmeeseen. Mitä nyt pienen viherkasvin ja kauniimpia saippuapulloja tietenkin.
Cardiffin kotona totuimme käyttämään kuivauspattereita mm. pyyhkeiden kuivaamiseen, emmekä halunneet jättää niitä pois tämänkään talon suunnitelmista, vaikkakin täällä Suomessa pyyhe kuivaisi onneksi ihan itsestäänkin alle neljässä päivässä. Tikapuumallinen rättipatteri tilattiin suihkujen tapaan mustana, vaikka perinteistä kromiakin mietimme tovin. Ihan näin nätisti siinä ei pyyhkeet ole vielä useastikaan saaneet roikkua, sillä tilasta puuttuu edelleen pyyhekoukut. Toistaiseksi tuota patteria ei siis juuri ole erottanut siinä roikkuvan pyyhevuoren alta.Pukeutumistila vaatii vielä pidemmän tähtäimen sisustamista. sillä tilaan hommattiin edullinen vaikkakaan ei aivan ihanteellinen paniikkipenkki, kun juuri sitä oikeaa ei ole vielä tullut missään vastaan. Eamesin valkoiset tuolit osoittautuivat turhan kookkaiksi, vaikka tyyliltään olisivat hyvin tähän sopineetkin. Matonkin hankin itse asiassa samassa yhteydessä sijaitsevaan vessaan, vaikka se  sopisi hyvin tällekin pukeutumispuolelle. Olen mestari vatuloimaan hankintoja jo ihan pyyhekoukkutasolla, joten valmista tässäkään tilassa tuskin ihan hetkeen tulee.


Usein törmää epäilyihin mustien suihkujen tai hanojen puhdistettavuudesta. Tämän lyhyenkin käyttökokemuksen myötä uskallan kyllä itse todeta mustan pinnan olevan yhtä helppo puhdistaa kuin kromisenkin, etenkin kun ei päästä vesijäämiä tai likaa pinttymään pinnalle pitkäksi aikaa. Vesilaskua nämä suihkut ehkä ennemminkin kasvattavat, sillä perheen pikkuväkeä myöten kattosuihkujen alle on helppo unohtua seisomaan kuin lämpöiseen kesäsateeseen.

Kuvissa vilahtavaan mustaan saunaan katsaus myöhemmin. Sitten kun se kuviin sopiva saunavihta on sidottu ja alin penkkikin on käsitelty vihdoin mustaksi :)! 


*Suihkuista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan  6 kommenttia:

  1. Voi miten ihanalta näyttää! Kovasti haluaisin myös tänne mustan rättipatterin ja mustat suihkut, mutta myös 5x5 laatan vähintään vessaan seinille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! Sopisi kyllä teidänkin uuteen! Kiva kuulla, että joku muukin innostuu pienestä laatasta, trendi kun tuntuu olevan suuressa laatassa. Jos laitat pientä valkoista, niin olepa tarkkana tosiaan että saat valkoista. Täältä meiltä ei löytynyt kun pari vaihtoehtoa pienestä laatasta valkoisena ja tämä Laattapisteen "valkoinen" oli kyllä pettymys. Sinänsä hassu tapaus, kun katsoopa laattamallia missä valossa tahansa se näyttää täysin valkoiselta. Mutta ehkä selvitään tästä kuitenkin hengissä ;).

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!