26.7.2017

MIKKELIIN MENIJÖILLE



Mikkelin Asuntomessut ovat pyörineet jo tovin, mutta vielä on kaksi ja puoli viikkoa messuaikaa jäljellä. Minulle ainainen ohiajokaupunki Mikkeli avautui messureissun aikaan ihan uudella tavalla ja vaikka messut aikanaan loppuukin, aion varmasti pysähtyä Mikkeliin muulloinkin. Ajattelin vinkata teillekin muutamia kivoja paikkoja, jotka toimivat Asuntomessujen virallisina oheiskohteina ja joissa on helppo piipahtaa messureissun yhteydessä tai vaikkapa muuten vaan ohikulkumatkalla. 

1. Kenkävero
Idyllinen miljöö vanhassa pappilassa aivan Mikkelin keskustan tuntumassa. Pappilaravintola ja rantapaviljonki tarjoavat ihania herkkuja ja pihapiirin rakennusten myymälöissä on laaja valikoima käsintehtyjä paikallisia ja kotimaisia designtuotteita. Navetan ylisillä sijaitsee mm. Pauliina Rundgren Handicraftsin oma verstasmyymälä. Kenkäverossa on myynnissä myös laaja valikoima vanhoista koulutauluista tunnetun Ebba Masalinin kasviaiheisia tuotteita. Kenkäveron pihalla kotkottavat kanat ja tilan puutarhassa voi ihastella muiden kasvikaunokaisten ohella sataa erilaista pionilajiketta. Rantapaviljongissa meille tarjottu kesäkeitto oli niin herkullista, että ihan pian intoudun itsekin kokkaamaan kesäkeittoa!







2. Mikkelipuisto
Mikkelipuisto sijaitsee Kenkäveron välittömässä läheisyydessä ja sinne on tehty lukuisia pihanäyttelykohteita, joista hakea inspiraatiota pihasuunnitteluun. Mikkelipuistossa toimii myös uunituore kahvilaravintola ja puutarhamyymälä. Ravintolan edustalla on leikkipuisto ja kaunis vesinäkymin varustettu nurmikenttä vaikkapa kesäisen piknikin viettoon. Myös suppailu- ja uintimahdollisuudet löytyy lähistöltä. Jos olisi ollut aikaa, olisin kävellyt pientä siltaa pitkin läheiseen saareen ja käynyt tsekkaa sen uimarannan. Tämän pidän erityisesti mielessä lasten kanssa matkatessa.



3. Kulttuuritalo Tempo
Tämä Asuntomessujen oheiskohde sijaitsee Mikkelin keskustassa, Naisvuoren rinteessä. Tempon perustamiseen liittyy mielenkiintoinen tarina rakennuksessa olleiden Paavo Tynellin valaisimien ympärille. Valaisimia ostamaan mennyt mies ostikin lopulta koko rakennuksen saadessaan sen itse valaisimia edullisemmin. Rakennusta on uusittu vanhaa kunnioittaen ja toki valaisimet ja esimerkiksi rakennuksesta löytyneet isot soittimet ovat edelleen pääroolissa Tempon sisustuksessa. Me pääsimme maistelemaan Tempon yläkerrassa sijaitsevan ravintola Lumon lounasmenun herkkuja ja nauttia samalla viihtyisisistä ravintolatiloista, joissa on esillä muuten Manuela Boscon värikästä taidetta.



Lisäksi suosittelen piipahtamaan Mikkelin torilla perinteisillä torikahveilla sekä kaupungin lukuisissa sisustusliikkeissä. Niistä tarkempaa listausta löytyy uusimmasta Dekolehdestä. Seuraavalla Mikkelin ohituksella pidän mielessäni myös 5-tien varrella sijaitsevan Tertin kartanon, joka on monenkin suun kertomana vierailunarvoinen kohde. Asuntomessualueella saimmekin maistaa Tertin kartanon oman tuotannon herkkuja. Kesäisin etenkin kotimaata matkatessa on kiva löytää vähän uniikempeja yöpymiskohteita ja yksi minulla olisi vielä vinkkivitosena takataskussa. Lukuisan kuvamateriaalin takia jätän tälle Mikkelivinkille vielä ihan ikioman palstatilan.

Joko kävit messuilla? Entä mitä muuta jäi mieleen Mikkelistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!