27.5.2017

MEDINILLA JA PARI MARIMEKKOA


Lauantai vetelee viimeisiään ja niin muuten pian minäkin tälle päivää. Kevätflunssa sai minut otteeseensa loppuviikosta ja veto (ja ääni) on ollut aika veks.  Miehen työmatkaillessa tämän päivän puolelle, me ollaan tyttösten kanssa otettu aika rauhassa. Raksan siivouksen verran tuli tänään kuitenkin touhuttua, kun sain kuopuksen mummilaan serkkujen kanssa leikkimään ja siinä olikin ihan riittävästi fyysistä hommaa tähän olotilaan. 

En melkein malta odottaa, että saan ladata tänne taas kuvia raksalla tapahtuneesta, mutta kurkataan nyt kuitenkin ensin parit kevätjutut täältä meidän kompaktista kaksiosta. Sain viimein parit Marimekon kankaat ommeltua tyynyiksi, joista Hortensie-kuosinen löytyi poistolaarista ja sille hankin kaveriksi pätkän Basket-kangasta. En ole tainnut vielä koskaan raaskia ostaa Marimekon valmiiksi ommeltuja tyynynpäällisiä, mutta näin itse ommellen niille jää jopa ihan kohtuuhinta. Etenkin jos kankaan löytää puoleen hintaan poistoista. Uusien tyynynpäällisten lisäksi olohuonetta virkisti markettilöydös medinilla. Olen tästä etenkin inspiroitunut, sillä metsästin kasvia tuloksetta jo Walesissä asuessamme.
Marimekon on myös pikkuinen yhden kukan maljakko Flower vase. Sen sain kääriä äitienpäivän paketeista ja vaasi on toistaiseksi ilahduttanut noin paljaana ilman kukkasta. Viimeisimmissä Marimekon mallistoissa on ollut omaan makuuni paljon kaikkea inspiroivaa, etenkin ruotsalaisen Carina Seth Anderssonin edesottamukset Marimekon hyväksi ihastuttavat. Luulen, että muitakin pikkujuttuja erityisesti astiaston puolelta tulee vielä tulee hankittua. Parasta näissä tuotteissa on niiden ajattomuus ja yhdisteltävyys edellisiin mallistoihin mutta myös täysin muihin sisustusesineisiin. Itse tykkään Marimekon tuotteista pieninä ripauksina osana muuta sisustusta, joten näissä kuvissa tuotteita onkin jo ihan maksimimäärä yhteen stailaukseen. Hortensiakuvioista 60x60cm päällistä olin ajatellut vielä jemmailla kesemmälle, mutta täytyihän se toki ensin kuvata. Ja itse asiassa kokonsa puolesta se sopii kivasti lattiatyynyksikin. 

Tyynynpäällisten vaihtaminen ja uudet huonekasvit ovat helppo tapa piristää kodin sisustusta. Ensimmäistä olen toteuttanut viime aikoina hyvin laiskasti ja kiintynyt entistä enemmän samoihin vanhoihin, mitä toki kukkaro kiittää. Huonekasvikokoelman kartuttaminen me jouduttiin puolestaan muuton myötä aloittamaan taas ihan nollasta ja tällä viikolla ruokaostosten lomasta bongaamani medinilla onkin uuden elämämme kasvi numero kaksi. Uudessa talossa valoa riittää kasveille ja huonekorkeus houkuttaa varmasti aikanaan hankkimaan kookkaitakin kasveja kodikkuutta tuomaan.  Toivottavasti medinillakin viihtyy siellä, vaikka kasvi tuntuukin kovin vaativalta. Sopivan ruukun se vielä tarvitsee tuon uunivuoan tilalle. Yhden olisin jo eilen tilannutkin, mutta pahus vieköön se haluamani malli on tietenkin kaikkialla loppuunmyyty./// A couple of new pillow cases and a plant to update spring interior. It doesn't really need much! I made the pillowcases myself and used new prints of Marimekko. The plant is called Medinilla which I've wanted for a while now. That's why I got so happy when I found this bargain in a normal supermarket.

6 kommenttia:

 1. Itse tykästyin Marimekkoon kunnolla vasta viime vuonna, mutta nyt oon tähän mennessä oon kerennyt hankkinut sieltä jo astioita, repun yms. Kauniiden kuosien, tyylikkään muotoilun ja ajattomuutensa vuoksi ne sopivat monenlaisien kotien sisustukseen. Tyynynpäällisten ompelu itse on taloudellisesti järkevää ja samalla saa pientä puuhastelua. Kaunis koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa ja totta puhut, niin monenlaiseen kotiin sopivat nämä tuotteet!

   Poista
 2. Ihana päällinen, kelpaisi tännekin! <3 Marimekko ilahduttaa kovasti tällä hetkellä ja sieltä löytyisi jos vaikka mitä hankittavaa, vaikka olen toistaiseksi pitäytynyt astioissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä uudet kuosit ovat kyllä taas niin kauniita! Itsekin on pitänyt vähän hillitä, vähän kerrassaan astioitakin täydennellen.

   Poista
 3. Voi miten kaunis tuo tyynynpäällinen. Itsekin tykkään, että tyynyissä on kokoa!
  Ihanaa sunnuntaita ja toivottavasti voit pian paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Vielä täällä flunssassa lähes äänettömänä räpiköin, mutta aivan kuin tänään olisi jo vähän parempi fiilis. Joten jospa tämä tästä lähtisi viimein helpottamaan, ei ole oikein ollut aikaa potea riittävästi.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!