5.4.2017

RAKSALLA: SISÄSEINÄT RAKENTUVAT


Heissan! On aika taas rikkoa blogihiljaisuus ja käydä katsomassa, mitä raksalle kuuluu. Muutama viikko onkin jo edellisestä rakennusaiheisesta päivityksestä, jonka jälkeen hommat olivat sisäpuolella seis ja lattiavalu sai kuivua parisen viikkoa ihan rauhassa. Viime ja tällä viikolla talo on alkanut saada tilojaan, kun työmiehet ovat rakentaneet sisäseiniä. Jännittävää aikaa, kun ei enää tarvitsekaan mallailla tiloja maalarinteipillä lattiaan vaan loputkin seinät ovat pian konkreettisesti paikallaan. Itse olenkin ravannut työmaalla vähintään kerran päivässä, viimeistään aina illalla siivoamassa päivän sotkuja. Tämä taitaakin olla se työvaihe, josta ne suurimmat sotkut syntyvät. Ei ole tarvinnut miettiä, mitä vapaa-ajallaan tekisi. Edes silloin viime viikolla, kun podin alaselkään iskenyttä noidannuolta kolmiolääkkeiden voimin. Nythän raksaimurin ja lapion varressa alkaakin olla jo juhlava fiilis, kun kroppa alkaa taas toimia.


Väliseinien rakennus alkoi seinän sisään asennettavien liukuovirunkojen pystytyksellä. Ovivalinnoista teinkin oman yhteistyöpostaukseni täällä. Ovet valitsimme JELDWENIN valikoimasta. Muut oviaukot ovat joko 80cm tai 90cm leveitä, mutta tämä makuuhuoneen oviaukko tulee liukupariovilla 140cm leveäksi. Seinä erottaa kaksi suurta ikkunaa omiin tiloihinsa. Kuvissa tälle puolen jää olohuone-ruokailutila ja tuolle puolen meidän vanhempien makuuhuone.


Makuuhuoneen päätyseinä on myös jo levytystä vaille valmis ja alemmassa kuvassa näkyy kulkuaukko vaatehuoneen puolelle sekä liukuovirungon oikealla puolella näkymä kohti keittiötä. Talolla on hauska fiilistellä. Monet kerrat olen tuossakin keittiönikkunan alla mielikuvaleiponut, miettinyt näkymiä ja valonkiertoa. Siirtynyt välillä vasempaan nurkkaan hanan alle tiskaamaan ja kääntynyt saarekkeelle kokkaamaan. Keittiö tuntuu tässä vaiheessa ilman kalusteita hurjan isolta tilalta, kalusteet onneksi poistavat ainakin tuon määrittelevän adjektiivin.


Alla on kuva makuuhuoneen oviaukolta talon toiseen päähän tyttöjen huoneita kohti. Nuoremman tyttären huone on saanut jo seinänsä ja eilen siellä rakennettiin jo katon alaslaskua. Sen vasemmalle puolelle tulee puolestaan vanhemman tyttären huone. Ja tottakai on yhdet itkut tirautettu jo sillekin, että isosiskolla on huoneessaan kaksi ikkunaa siinä missä pikkusiskolla vain yksi. Onneksi sentään neliöt menivät tasan molemmille.


Nyt eletään myös jänniä vaiheita, kun alkaa huomaamaan asioita, joihin ei suunnitellessa kiinnittänyt mitään huomiota. Tavallaan ärsyttää huomata omia virheitään, mutta olen koittanut säilyttää asenteen, ettei ongelmia ole, on vain haasteita. Ensimmäinen huomio omasta ajattelemattomuudesta löytyy tuosta alemmasta kuvasta, ulko-ovelta ja sen viereisistä ikkunoista. En ollut siunannut ajatustakaan sille, että olisivatko ikkunanpokatkin pitänyt olla mustat kuten ovikin. No joidenkin mielipiteiden mukaan olisi, mutta nyt kun olen tuota asiaa pähkäillyt, niin ehkä jopa hyvä näin. Mielikuvissani olin nähnyt sisätiloissa ainoastaan mustan oven. Nyt kontrasti kiviharkkojen rinnalla on iso, mutta kunhan seinät maalataan ympäriltä valkoiseksi, ilme kevenee ja ikkunanpokat häviävät taustaansa. Uskon, että pidän tästä näkymästä enemmän kuin raskaammasta mustien ikkunoiden ja ovien sarjasta. Etenkin, kun mikään muu sisällä ei tule olemaan mustaa. Pelkkä ovi mustana on varmasti juuri riittävä katseenvangitsija tässä eteisen päässä. Nyt täytyy miettiä vielä ikkunan ja oven väliin tulevan listan väri.

Ulko-oven vasemmalle puolelle rakentuu tila vaatehuoneelle ja pikkuvessalle. Nyt näissäkin runkotolpissa on jo liukuovirungot ja osa seinistäkin paikallaan. Ei sattunut eilen kamera mukaan, kun kävin tilanteen toteamassa. 


Ulko-ovelta näkymä kohti saunaosastopäätyä on tällä hetkellä tämä. Pienemmän tytön huoneen jälkeen kuljetaan leveän oviaukon kautta talon matalampaan L-siipeen. Pesutilat erottava kiviseinä on siellä myös jo paikoillaan. Muut sisäseinät onkin tehty puurunkoisena. Tuosta kiviseinän tämänpuoleisesta tilasta on meillä tulossa tv-huone ja olenkin pähkäillyt jo television paikkaa, ettei se näkyisi tuolla käytävän päässä ensimmäiseksi ulko-ovesta sisään tullessa.


Tv-aulasta kuljetaan pesutiloihin ja valo onneksi tässäkin tilassa lisääntyy, kun saadaan  noiden styroksien tilalle liuku-ovellinen ikkuna paikalleen.


Suihkutilan riittävyys jännitti minua myös. Mutta nyt onneksi näyttää siltä, että se on täysin riittävä ja kaksi suihkua mahtuu tuohon tilaan ihan passelisti. Tilan toiseen sivuseinään on jo jätetty aukko neliön muotoiselle hyllylle. Kuva on otettu saunan puolelta ja tuon aukollisen seinäkkeen taakse jäävät pukutilat. Tänään juuri kulutin vapaapäivän laattakaupoilla ja otin vielä muutamia kokeeksi mukaan, jotta pääsemme niitä paikan päälle mallaamaan. Nyt tuntuukin olevan juuri se vaihe, kun kaikki päätökset pitäisi vielä hioa kohdalleen ja lopulta lyödä lukkoon. Ja sen lisäksi pysyä vielä jotakuinkin budjetissa. Niin hullulta kuin se kuvien perusteella tuntuukin muuttoon on urakoitsijamme mukaan enimmillään enää reilut pari kuukautta aikaa.


Tytöt ovat viihtyneet raksalla hyvin niin kauan kuin ovat saaneet pysytellä ulkotiloissa kavereidensa kanssa leikkimässä. Senkin puolesta tontti tuli kyllä valittua ihan nappipaikalta, kun kaikki vanhat kaverit olivat naapurustossa odottamassa. Viikonloppuna tonttia siivoillessa tehtiinkin raksajätteistä nuotio ja paistettiin raksamakkarat. Ja pitihän se perhealbumiin tämäkin tapahtuma noista tötteröistä kuvata.// Building site photographed last weekend. At the moment they are building inner walls and ceiling. So exciting to follow how the paper plan turns into real spaces inside the house. From now on it's gonna look different every day and it's almost impossible to believe that we should be living there already in couple of months!

4 kommenttia:

 1. Sehän alkaa näyttää jo talolta! Ja varsin toimivapohjaiselta! Eihän täällä oikein malta odotella, että pääsette sisustuspuuhiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti pohja sitten lopulta toimii. Mielikuvissa ainakin :). Ja sisustuspuuhat on täälläkin jo mielessä. Voi olla, että alkuun tosin asustetaan pitkään tyhjää kotia ja funtsitaan rauhassa, mitä mihinkin tarvitaan ja halutaan. Pikku hiljaa maltilla.

   Poista
 2. Hienosti hommat siellä edistyy. Kotihan siitä on selvästi tulossa. Kaikki näyttää vielä niin suurelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös edistykin! Tuntuu tosiaan ihan hurjalta, että parin kuukauden päästä alkaa olla muutto ainakin tosi lähellä, jos ei jopa jo sen aika. Ensin tämä on varmasti enemmän talo ja siitä ajan kanssa muuttuu oikeaksi kodiksi. Nyt tämä prosessi ei toivottavasti kestä ihan niin kauan, kun ollaan itse oltu jo suunnittelemassa.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!