25.4.2017

RAKSAKUULUMISIA


Huhhei, ei voi taas kuin päivitellä, mihin kaikki aika menee. Näitäkin kuvia olen koittanut ehtiä päivittää blogiin jo monta monituista päivää. Elämme aivan hulluja aikoja ja ennen kaikkea jännitämme, putoaako pää ja jos niin tekee, niin milloin. Siis, rakentaako joku aivan oikeasti itse taloja?! Luojan kiitos, me ei osata. Tosin silloin voisi määrätä itse tahtinsa.  No suunnitella osataan sitäkin paremmin ja lienen saanut jo urakoitsijalta hullun muijan leiman otsaan kaikkine millintarkkoine oivalluksineni. Monella tuntuu olevan rakennuttamisen kanssa se pulma, että talo ei meinaa ehtiä sovitussa ajassa valmiiksi. Meillä on vähän päinvastainen ongelma, talo meinaa valmistua ihan käsiin ja kaikkien päätösten ja tilausten tekeminen käy todella työstä. Onneksi on hyvin asiakkaistaan huoltapitäviä tavarantoimittajiakin, tänään sain mm. puhelun takkafirman edustajalta, että tehtäiskö tämä tilaus nyt heti tässä ihan puhelimitse. Kun olin kaiken muun hässäkän keskellä unohtanut tuon tilauksen tehdä. Nyt on siis tulisijakin meille pian valmistumassa.

Mutta kurkataanpas nyt työmaalle seinien ja katon levytyksen jälkimainingeissa. Edellisessä raksa-aiheisessa postauksessani (täällä) urakka oli sisäseinien rakennusvaiheessa ja tuolloin otetuista kuvista on otettu taas iso harppaus kohti valmiimpaa kotia. Loputkin isoista ikkunoista, ne liukuovelliset versiot siis, saatiin nostettua paikalleen takapihan puolelle ja taloon pääsi tulvimaan entistä enemmän valoa. Postauksen lopussa on yksi kännykkäkuva tästä vaiheesta, ennen kuin kaikki ikkunat olivat suojattu muovein seinä- ja kattopintojen tasoitusta varten. Kameran kanssa ehdin paikalle vasta suojauksen jälkeen. Valoa tullee meillä uudessa kodissa varmasti riittämään, nämäkin kuvat on otettu iltakahdeksan aikaan ikkunoiden ollessa muovitettuna.


Eteisaula: Vaatehuone (ekana ulko-oven vieressä) ja pikkuvessa ovat paikoillaan sekä niiden päähän rakennettu seinään upotettu kiinteä hylly. Olen tyytyväinen, että uskallettiin tehdä siitä noin massiivinen. Mielestäni se on juuri hyvä mittasuhteiltaan korkeaan ja avaraan tilaan. Pienemmät ja matalammalle päättyvät hyllyt olisivat helposti näyttäneet vähän hassulta. Takan korkeus tulee olemaan suurin piirtein puoliväliin toiseksi ylintä hyllyä, joten senkin pitäisi mätsätä kokonaisuuteen.


Vaatehuoneen ja vessan seinän taakse jää tila keittiön korkealle kaappiseinälle. Lopulta päätimme tehdä kaappien yläpuolelle vinokattoiseen tilaan tuollaisen kontin, joka tasoitetaan samaan tasoon muiden seinäpintojen kanssa. Tästä päätöksestä olen tosi iloinen, kaappien päälle jäävä aukko olisi ollut rauhaton, etenkin tästä suunnasta katsottuna, josta näkee myös tuon avohyllykön. Nyt näkymä on paljon siistimpi ja seesteisempi, kun kaappirivi tulee olemaan ikään kuin upotettuna tuohon seinään. Liukuovirungot ovat kaikki paikoillaan, itse ovet odottavat vielä asennustaan urakan viime metreille saakka. Vähän jo odotan myös, että pääsen asettelemaan tuohon avohyllyyn nätimpiä asetelmia. Niin monesti on tehnyt mieli laittaa työkalut ja naulalaatikot harkittuun järjestykseen jo nyt :)
Seinien levytysvaiheessa myös molemmat vessat saivat seinäkotelonsa ja samalla asennettiin myös seinä-wc:iden huuhtelujärjestelmät. Isompaan vessaan meillä tulee myös hana seinämallisena ja tässä alemmassa kuvassa näkyy allaskalusteen päälle tuleva kotelo ja taso. Kotelon seinä tullaan laatoittamaan ja tuohon kotelon päälle tasolle olisi tarkoitus laittaa kivilevy. Seinällä olevaan syvennykseen tulee puolestaan mittaanleikattu peili sekä kaksi valaisimen paikkaa. Vessanpönttö jää kuvasta oikealle ihan viimeiseksi tilaan. Tämä vessaratkaisu kylpytilojen yhteydessä ilman erillistä ovea tuntuu edelleen hyvältä oivallukselta. Koko kylpyosaston lukittava liukuovi on heti tuon tilaa jakavan seinäkkeen oikealle puolella. Se oviaukko näkyy kaksi kuvaa ylempänä telkkariaulan kuvissa.


Kaikki vesikalusteet ovatkin oikeastaan tilausta vaille päätettyinä, enkä malta odottaa, että pääsen teille kuvaamaan meille tulevia kauniita suihkuja ja hanoja. Voisinkin tehdä seuraavaksi kollaasia vessojen sekä alla näkyvän suihkutilan sisustus- ja kalustesuunnitelmista, ne alkavat pienten muutosten jälkeen olla vihdoin selvät.


Tässä vielä kännykällä otettu kuva, kun kaikki ikkunat ovat jo paikoillaan, mutta ei vielä suojattuna. Parin viikon päästä saadaan varmasti muovit pois ikkunoista ja maalaushommien jälkeen alkaakin ne kaikkein kutkuttavimmat pintakäsittely- ja kalustusvaiheet. Ensin lattia, sitten kiintokalusteet, takka ja laatat. Laattoja lukuun ottamatta, kaikki alkaakin pian olla päätetty ja tilattu. Nämä jäävätkin nyt viimeisiksi kuviksi kipsilevypinnoilla, sillä näiden kuvien ottamisen jälkeen tasoitemiehet ovat alkaneet loihtia seinille valoisaa vaaleaa.

Nyt otankin pikimmiten suunnan tähän samaiseen osoitteeseen. Tasoitehommat ne näyttävät sitten sottaisia olevankin, joten tämän illan puuhat ovatkin siellä hyvän selvät. Onneksi keväinen valo riittää pitkälle iltaan!

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No juu kyllä, ja nämä mun blogipäivitykset elävät vielä vähän todellisuutta jäljessä. Täytyy kuroa blogissakin kuvat ajantasalle viikonlopun aikana.

   Poista
 2. Teille tulee kyllä aivan ihana koti! <3
  Ja kuulostaa tutulta tuo päätösten teon kiireys, meillä oli myös aikanaan niin riavakat raksamiehet, että perässä ei meinannut pysyä ja jossain valinnoissa se varmaan näkyykin, mutta ei se niin justiinsa, samoin minulle tuli jossain vaiheessa jo ihan ähky kaikesta päättämisestä ja sellainen ihan sama -fiilis, mutta sekin taitaa olla aika monella osa raksaamista. Nyt jos rakentaisin, en varmasti saisi enää mitään päätöksiä aikaiseksi, niin paljon tuntuu asiat, materiaalit, vaihtoehdot ja tieto menneen seitsemässä vuodessa eteenpäin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia <3! Mulla ei ole vielä tuota "ihan sama"-fiilistä tullut, olen oikeastaan sitä odotellutkin, kun olen kuullut sen yleisluontoisuudesta näissä projekteissa :). Me onneksi olemme alustavasti valinnat tehneet jo hyvä aikaa sitten, nyt valitaan samoja asioita vaan vielä uudelleen ja hiotaan yksityiskohdat ja hinnat kuntoon. Voi veljet kuin vaikeaa tämä olisi, jos haluaisi monia erilaisia tapetteja tai maalinsävyjä. Meidän talohan on näiltä osin niin simppeli. Valkoista suurimmaksi osaksi kaikkialla :).

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja kuulostaa!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!