30.4.2017

DOWNSHIFTAILLEN


Hei vain ihanat! Tuli sellainen tunne tällä viikolla, että täytyy järjestää tämän elämän kaoottisuuden keskelle rauhaisia aamuja ja nauttia vähän pidempään nukutuista öistä ja aamun kahvikupposesta ilman minkäänlaista hoppua. Taidan todellakin kuulua niihin ihmisiin, jotka elävät pienistä seesteisistä ja esteettisistä hetkistä elämässään ja jos niitä ei ole, meinaa olemus muuttua mörökölliksi. Väliaikaiskoti ei ole houkuttanut sen suuremmin sisustamaan saati kuvaamaan. Eipä sillä tuskin olisin paljon ehtinytkään. Kaikki töiltä ja perusarjen pyörityksestä ylijäävä aika ja energia on suunnattu talon valmistumisen edesauttamiseen. 

Tämä pitkä vappuviikonloppu on siis oiva sauma downshiftailla vähän. Nähdä ystäviä, istua moniin eri kattauksiin, nukkua silmänalusia vähän pienemmiksi ja ottaa aika niiden viimeistenkin maitovaahtojen nauttimiseen aamuisen kahvikupin pohjalla. Ne arkisiin kuppiin jäävät vaahdot kun aina kovin meinaavat harmittaa, puhumattakaan peilistä kurkistavasta kummituksesta. Raaskin pitkästä aikaa ostaa kukkiakin maljakkoon ja tällä hetkellä nuo hennon pastelliset sävyt inspiroivat kovasti. En siis ole valmis luopumaan tuosta blogini nimen määrittelevästä osasta, vaikka tyyli on vuosien varrella koko ajan monokromisemmaksi karsiutunutkin.Vappu ei meillä näissä reilussa neljässäkymmenessä neliössä (luulin, että niitä on yli 50!) näy lasten vappupalloja kummemmin, mutta onneksi saamme mekin vähän serpentiiniä elämäämme kyläilyjen merkeissä. Munkkien käryytys ja siman pullotus säästetään myös ensi vuoteen ja isompiin neliöihin.
Oikein rentouttavaa ja iloista vappua teille! Ihanaa, kun olette jaksaneet pysyä siellä linjoilla, vaikka päivitystahti onkin tässä elämisen välitilassa vähän hiipunutkin hitaammaksi./// Good night sleeps and long slow mornings rule. And pastels! Don't forget the colors in this monochromic world.
 

6 kommenttia:

 1. Herkullisen suloisia kuvia! Iloista vappua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3! Juuri postailinkin vapun kuulumisia, vähän jälkijunassa :).

   Poista
 2. Töitäkin oot jo ehtinyt saada,wau! Ei niin itsestäänselvyys Suomessa eikä opena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ei ole, eikä näillä leveysasteilla varsinkaan. Keikkaluontoisesti teen tämän kevään, mutta mukavasti on hommia kyllä riittänyt.

   Poista
 3. Hauskaa Vappua! Terveiset toiselta laidalta!

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!