2.1.2017

CARDIFF CITYLIGHTS


Roikutaanpas vielä yhden jutun verran menneessä vuodessa ja uuden vuoden aatossa. Kerroinkin, että kävelimme alkuillasta kaupungilla kaupungin jouluisesta ilmeestä vielä hetken nauttien. Okei, myönnän, että tein tuosta otsikosta nyt ihan tarkoituksella vähän raflaavamman, jouluvalaistuksestahan näissä kuvissa oikeasti on pitkälti kyse. Cardiffin kaduilla olikin taas tänä vuonna vähän värikkäämpää valoiloa tarjolla kuin vaikkapa Lontoossa tai Bathissa, joista kirjoittelinkin aikaisemmin ennen joulua. Omat suosikkini löytyvät Cardiffin linnan edustalta sekä kaupungin keskustan tunnelmallisilta arkadeilta. Niiden lisäksi kuvasaldossa näkyy tunnelmia kaupungin pääkaduilta St. Mary Streetiltä, St John Streetiltä ja Queen Streetiltä sekä kaupungintalon edustalta, joka on näin joulun aikaan aina Winter Wonderlandin tukikohta. Vaikkakin Cardiff on meille iso kaupunki, sen keskusta on sopivan pienellä alueella ja tunnelma kaupungilla on melko pikkukaupunkimainen. Kävelykatujen ansiosta ydinkeskusta tuntuu rauhalliselta ja turvalliselta liikkua myös lasten kanssa. Katukuvassa näkyy myös paljon kodittomia, joita ihmiset kyllä tuntuvat pyyteettömästi auttavan kolikoin ja eväin. Hyväntekeväisyys ja auttamishalu näyttäytyy täällä muutenkin paljon isommassa, näkyvämmässä roolissa. Siihen kasvetaan jo pieninä koululaisina, sillä kouluissa järjestetään tuon tuosta jos jonkinnäköisiä hyväntekeväisyyspäiviä.

Siltä varalta, jos en nyt vaan enää saa aikaiseksi päivänvalossa kuvattua materiaalia kaupungin huiskeesta, niin lataankin nyt sitten täydeltä laidalta tänne suttuisia, sumuisen uuden vuoden yökuvia kaupungin valojen välkkeestä.
Piti ihan käydä arkistoissa tarkistamassa, olenko tehnyt minkäänlaisia juttuja Cardiffin keskustasta näiden reilun puolentoista vuoden aikana. No en! Blogin sivureunasta löytyy Cardiff-tunnisteen alta ne muutamat hassut jutut, jotka olen kaupungista tehnyt. Ydinkeskustasta en yhtään, mutta meiltä täältä Baystä, rannoilta ja puistoista joitakin.  Kävipäs noista jutuista ja niiden kuvista myös ilme, että viime vuonna alle kolmen viikon päästä tästä bongattiin ekat narsissit linnan puistosta ja helmikuun alkupuolella oli jo mm. krookukset, lumikellot sekä magnolian nuput näkyvissä Roathin puistossa. Tulisikohan kevät tänne tänäkin vuonna noin aikaisin? Kieltämättä odotukset nousivat nyt näillä näppäimillä vähän korkeammalle!Olipas siis hyvä, että tuli se joulukin jo eilen raivattua pois narsissien alta. Kun nyt vielä nuo muutamat amarylliksen nuput aukeaisivat loistoonsa.


/// Cardiff city centre and its Christmas lights 2016. My favourites are the deers at the castle wall and the beautifully hanging lights on the arcades. These photos are taken on NYE when we were on our early night stroll on city centre streets, having the last look on the christmassy look of Cardiff. Next Christmas we won't be around anymore.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No kyllä löytyi, jos jonkinnäköistä :). Oikein oli tunnelmallista, näin väriallergikollekin ;).

   Poista
 2. Upeat kuvat, wau! Hieno joulu siellä teidän nurkilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä! Ensi jouluna sitten taas vähän erilailla <3.

   Poista
 3. Upeita kuvia, matkakuume nousee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia!! Teillä taisikin olla uutta reissua taas suunnitteilla :).

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!