26.12.2016

MEIDÄN JOULU // PART 1


Aivan ihanaa tapaninpäivää ja joulujatkoa! Minun oli kyllä tarkoitus tulla teille toivottamaan ihan hyvät joulutkin, mutta postaaminen siirtyi sitten tähän hetkeen. Tietokonetta ei ole näinä päivinä tehnyt mieli juuri esiin kaivella. Täällä on kirjaimellisesti nautittu joulunrauhasta, hitaista aamuista, pyjamapäivistä ja yhdessäolosta. Esikoiselle jouluyönä noussut kuume tätä toki osaltaan avitti. Koska olemme viettäneet joulua tänä vuonna vain oman perheen voimin täällä Walesissä, on kodista tullut oikea lintukoto näinä pyhäpäivinä, jossa on ollut aikaa käpertyä lampaantaljalle tai peiton alle lukemaan tai katselemaan ohjelmia. Itse olen vaihtanut paristi verkkareihin ja käynyt sulattelemassa herkkuja juoksulenkin verran. Ja koska ei ole ollut mitään ennalta määrättyä ruoka-aikaa, on ollut kiva rauhassa valmistella jouluruokia ja istahtaa pöytään sitten, kun on ollut valmista. Lapset ovat selvästi nauttineet tästä kotoilusta ja joutenolosta, eikä tylsistymisen merkkejä ole ollut havaittavissa ainakaan vielä. Joululahjaksi saadut legot ovat rakentuneet nonstoppina ja esikoinen on ahminut lahjaksi saamiaan kirjoja. 

Kuvia on kertynyt tältä joululta luvattoman paljon ja meinasi äsken epätoivo iskeä, että miten ikinä näitä kaikkia saan linjoille laitettua. Ei toki kaikkea ole tarviskaan, mutta kiva näistä tunnelmista ainakin osa on tänne tallentaa. Niinpä päätin pilkkoa jouluntunnelmat muutamaan osaan ja ripottelen niitä tänne nyt pikku hiljaa. Aloitetaan keskeltä meidän joulua - jos lapsilta kysytään, niin ehdottomasti joulun parhaasta hetkestä: joulupäivän aamusta ja lahjavuoresta. Pukin suhteen meillä ei ollut tänä vuonna painetta, koska Father Christmas käy täällä jouluyönä tuomassa lahjat kuusen alle. Se tuntui olevan tytöille ihan luonnollista, kun koulussakin joulua ovat käyneet läpi. Aatonaattona kylläkin kävimme pukin kanssa iltateellä. Hauska kokemus sekin. Instagram Storiesin puolelta osa teistä varmaan katselikin lasten valmistautumista jouluun.

Ompelimme nuo joulusukat vähän ennen joulua tyttären omalla ompelukoneella ja koristukset teimme fimomassasta. Joulupäivän aamu alkoi avaamalla pienet tontun jättämät lahjat sukista ja myöhemmin päivästä jatkettiin sitten tuon lahjavuoren haltuunotolla. Lahjoja oli taas enemmän kuin olimme ajatelleetkaan. Kiitos vaan kaikille asianosaisille <3. Lasten riemua ja jännitystä on ihan parasta seurata lahjojen avaamishetkellä!

Palataan seuraavaksi meidän joulun päivien kattauksiin, mutta ennen kuin voin kattaa tapaninpäivän herkut pöytään on todellakin aihetta hypätä näistä yli-ihanista lahjaksi saamistani valkoisista flanellihousuista taas lenkkitrikoisiin ja näyttää nenää iltapäiväauringolle. Jospa tuo meidän esikoinenkin olisi jo sen verran parantunut, että pääsisi vähän ulos raitista ilmaa haukkaamaan. Kuinkas siellä joulu jatkuu? Ei kai vielä sentään tule korvista?


4 kommenttia:

 1. Meillä ei joulua vietetä, mutta olemme nauttineet toistemme seurasta, käynneet saunassa, syöneet hyvin ja katselleet paljon elokuvia.
  Pikaista paranemista teidän potilaalle. Teidän joulu näyttää oikein kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa silti oikein mukavalta teidänkin loma-aika! Potilas parani onneksi parin yön sairastamisella, jos nyt ei pieniä flunssan oireita lasketa :).

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!