5.10.2016

SUPERRUOKAA


Viime aikoina olen inspiroitunut uusista resepteistä ja kokkauskokeiluista entistä enemmän. Kuulunee tähän ikääntyvän ihmisen taudinkuvaan? Tällä viikolla kokkailin Jamie Oliverin uusimman kokkauskirjan inspiroimana ihan superia ruokaa. Hiukan piti kaupassa etsiä tuotteita, joita en ollut koskaan nähnytkään, mutta nytpähän olen ja seuraavalla kerralla toivottavasti löytyvät sitten hiukan nopeammin. Täytyy sanoa, että tästä salaatista tuli aivan yhtä hyvä kuin Jamie's Italian -ravintolan vastaava lempparisalaattini, vaikka tämä kotikutoinen versio jäikin kaipaamaan esimerkiksi mustaa riisiä. Makoisa ja kauan nälän poissa pitävä sotku. Tänään söin vielä jämät lounaaksi, eikä ole nälkää kuulunut iltaan mennessä. Taidan tehdä ensi viikolla uuden satsin. Jospa nämä terveelliset kokkailut pitäisivät flunssan tuntemukset kurissa. Makeatkin jätin yli pari viikkoa sitten pois samaisesta syystä. Siihen päälle hyvä  uni ja riittävästi liikuntaa. Olo on kieltämättä aika tasapainoinen.

 

Superfood-salaatin ohje pitää sisällään...

...quinoaa, mustaa riisiä, Puy linssejä (suomeksi?), kikherneitä, ohuita siivuja fenkolia, punajuurta paloina, lehtikaalia isona silppuna, avokadoa kevysti pannulla grillattuna, parsatupsuja, raejuustoa, vähän harissaa, siemeniä, granaattiomenan siemeniä.

Kastikkeeseen tilkka vettä, tuoretta persiljaa ja minttua silputtuna, lusikallinen esim. omenaviinietikkaa, pari lusikallista oliiviöljyä.

Itse ruokaistin salaattia vielä lohella ja fetasilpulla.


Jamien ohjeessa oli kaikelle tarkat määränsä, mutta itse sotkin vain sopivassa suhteessa kaikkea sekaisin, alkuperäisellä ohjeella olisi tullut varmasti viikon salaatti.



Salaatti edestä, salaatti takaa, salaatti päältä ja vielä vähän huti. Välillä vähän naurattaa tämä touhu, mutta kuuluu tietenkin lajiin :). Tätäkään hetkeä ei ollut tarkoitus kuvata, ennen kuin ensimmäinen haarukallinen oli menossa suuhun. Inspiraatio kun iskee, niin ei auta muu kuin peruuttaa haarukkaa ja antaa inspiksen viedä mukanaan. No, tämä ateria ei ainakaan ehtinyt jäähtyä. 

/// Recently I've been inspired to try new recipes pretty open-minded. If you knew my kitchen success from earlier, you would know it's quite a boring story, none of those bestsellers :). This week I decided to cook the best ever super food salad from Jamie Oliver's newest book. This salad is my all time favourite in his Jamie's Italian Restaurant. So when I found out its recipe is in his newest book I couldn't do anything else than purchase it. I've tried to eat super healthy now when the autumn is here. Too easily I get the feeling of cold when the temperatures drop and that chilly wind starts to blow. Well, I even stopped having sweet sugary treats couple of weeks ago and added more sleep and enough exercise to my daily schedule. I truly wish that's enough to keep the bugs at the distance this autumn.





2 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Mä kaipailen jatkuvasti uusia salaattireseptejä, tästä saankin ideaa talven salaatteihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sama täällä! Ei aina jaksa sitä samaa tonnikala-feta-settiä syödä. Vaikka joskus olen tehnyt niinkin, päivästä toiseen :). Tän Jamien version täytyy tosiaankin olla jotain tosi superia, kun sillä oikeasti on lähtenyt näläntunne koko päiväksi. Vähän enemmän tämä valmistelua vaatii, kun tavan viherpohjainen salaatti, mutta on ehdottomasti sen väärtti.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!