31.7.2016

KESÄPÄIVIÄ


Heippa vaan pitkästä aikaa! Kesä on päässyt meilläkin viimein toden teolla alkamaan, kun lapset aloittivat kesäloman reilu viikko sitten ja  mieskin tällä viikolla. Saimme Walesissä nauttia kauniista kesäpäivistä, joihin ei kuulunut niin kovaa tuulta tai vesisadetta. Yhtä arvaamattomat kesäsäät näyttää olevan siellä kuin Suomessakin. Walesin kauniita rantoja on tullut hehkutettua ennenkin ja viime kesänä taisin tehdä jo jutun meidän suosikkirannasta (täällä), joka on äänestetty voittajaksi tai lähelle kärkeä monessa Britannian kauneimpien rantojen listauksessa. Gowerin niemimaalla noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä ulkoilemme mielellämme talven viileämmilläkin keleillä ja sen läntisimpään kärkeen Rhossili Bayhin ollaan ajeltu myös kaikkien tämänvuotisten vieraidemme kanssa. Loma alkoikin meillä aivan huipputunnelmissa, kun saimme Suomen kodin naapurimme viimein kylään ja pääsimme näyttämään Rapatun talon porukalle eteläisen Walesin kauniita rantoja. Yksi päivä vierähtikin Rhossilin rannalla surffaillen ja retkeillen. Tuliaishiillokset maistuivat taivaallisilta kertakäyttögrillissä paistettuina. Näistä kuvista muutama on meidän kesäkuiselta Rhossilin retkeltä, mutta hyvin samoissa tunnelmissa mentiin molemmilla kerroilla. Tosin nuo sylinkokoiset meduusat kauempana rannalla olivat vaihtuneet violeteiksi pieniksi uimaveteen. Mutta eivätpä nuo tuntunut kenenkään muun kuin allekirjoittaneen uimapuuhia haittaavan.








Kuva: Rapattu talo










Rhossilin lisäksi kävimme vieraidemme kanssa myös  Tenbyn kauniilla rannoilla ja pastellikylässä, mistä kirjoittelikin Minna blogissaan täällä. Aina tulee itselle tunne, että vieraspäivät menevät aivan liian nopeaa. Vielä olisi ollut monta kivaa paikkaa näytettävänä ja pari pitkäksi venähtynyttä yötäkin olisi kyllä helposti mennyt hyvän seuran nimissä :).

No mutta tällä viikolla mekin saimme pakata laukkumme ja vaihtaa nämä Walesin tutuksi tulleet maisemat ulkosuomalaisen mielestä eksoottisiin järvimaisemiin. Saunaa on lämmitetty Pielisen rannalla aamusta iltaan ja uimaan pulahdettu vaikka kaatosateella. Voitte ehkä kuvitella, miltä tuntuu päästä saunaan seitsemän kuukauden tauon jälkeen ja poimia aamiaismarjat suoraan mökin kulmilta, puhumattakaan äidin leipomista karjalanpiirakoista ja vatruskoista. Karhukammokin alkaa helpottaa, vaikka tuossa ulkohuussin kulmilla muutama kanto onkin saanut pientä pintakäsittelyä herra Otson toimesta. Siispä taidankin alkaa kiristelemään lenkkikenkien nauhoja hetimmiten, ettei nyt ihan veteläksi menisi tämä touhu! Mukavaa sunnuntaita myös sinulle!



12 kommenttia:

  1. Upeita kuvia taas kerran.
    Tänään onkin täällä etelässä oikein kunnolla tuo ukkonen jyrissyt, mutta ukkosen jälkeen vesi on aina ihanan lämmintä, joten varmasti pitää vielä lähteä pulahtamaan.
    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Voi että miten ihanan näköistä! On teillä kyllä upeat maisemat!
    Nauttikaa Suomi-lomasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä! Ihana on palata näihinkin vielä toviksi <3. Ja nautittu ollaan kyllä, ihan joka aistilla :)!

      Poista
  3. Ihania kuvia! Nauttikaahan lomasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja tosiaan, on ollut kyllä tähän saakka niin ihana Suomi-loma, vaikka vähän murheitakin ollut matkassa. Paljon ollaan ehditty ja paljon vielä ehditäänkin ennen kotiin paluuta.

      Poista
  4. Ihanaa lomaa! Soitellaan jos tapaisimme! Terveiset toiselta laidalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hUpshei, on mennyt loma niin suhatessa ees taas, ettei olla siihen teiän kylille ees vielä ehditty. Vaikka vieressä ekat kaksi viikkoa asuttiinkin. :(

      Poista
  5. No huh mitä kuvia!! Hanna tuo kuva, jossa oot surffilaudan kanssa on ihan supercool! Ja tuo eka kuva pisti jopa hengästyttämään. Oottepa saaneet ihania vieraita ja nuo kuvat pienistä ystävyksistä! <3 (Ovatpa muuten taitavan näköisiä laudankin päällä.) Ehkä hienoimmat kuvat ikinä, intoutuisin hehkuttamaan jokaista erikseen! Oikein ihanaa Suomen lomaa teille! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiits Anu!! Ja joo mustakin tuo lautakuva on ihan supercooli, harmi kun ei sattunu bikinit päälle :D! Kiitos kuvasta kuuluu Minttuselle! Tää oli aivan kertakaikkisen ihana viikko ja loppui ihan kesken kaiken. Ystävykset saivat kunnolla laatuaikaa, niin pienet kuin me isommatkin <3. Ja kiitos, ihana lomanpuolikas on jo takana päin ja mukavia juttuja vielä edessäkin päin.

      Poista
  6. Kiitos näistä super-hyper-yyber-mahtavista päivistä Rakkaat <3

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!