2.8.2016

PROJEKTI X


Hengittelen tässä syvään ja mietin julkaistako vaiko eikö. Täällä on nimittäin kesän ajan käyty läpi meidän perheen kannalta melko uudenlaista ja isoa projektia. Todella mielipuoliseltakin tuntuvaa juttua, ottaen huomioon, että meillä on aikomus ainakin tovi vielä Walesissä asua ja viihtyä. Alunperinhän meidän ulkomaan komennuksen tuli kestää tulevaan jouluun, josta itse olemme venyttäneet aikaa ainakin ensi kesään. Möimme viime kesänä Suomen kotimme sillä ajatuksella, että tulevaisuus tuo tullessaan varmasti jotain uutta ja mielenkiintoista asumisenkin suhteen.


No, emme ainakaan olleet suunnitelleet tontin hankkimista. Mutta niin vain jo viime syksynä kävi, kun saimme whatsappiin tiedon, että nyt olisi viimeiset tontit entisiltä kulmilta kaupan ja aikaa tarjousten tekoon viikko. Meille selvisi, että akuuttia kiirettä noille tonteille rakentamiseen ei olisi, joten uskaltauduimme tekemään tarjouksen ajatuksin että ehkä sitten joskus, tai ehkä ei sittenkään.


Viimeisten kuukausien aikaan olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että kyllä me lopulta Suomeen takaisin palaamme ja mielellämme sitten aikanaan suoraan omaan taloon tuolle heräteostoksena hankitulle tontille. Päätimme laittaa hiljalleen raksahommaan vauhtia, vaikka talon valmistumisen suhteen ei kiirettä olekaan. Ja jos oikein rehellisiä ollaan, niin tämä kaikki täysin miehen aloitteesta. Minähän puolestani tälläisenä Carpe Diem -daamina olisin huuhaillut helposti takki avoinna maailmalla vielä sen vuoden, ilman minkäänlaista huolta huomisesta.


Tässä siis opettelemme elämään kahden välissä. Toisaalta Walesistä vielä hetki kerrallaan nauttien ja uusia kokemuksia ammentaen, toisaalta jo tulevaan orientoituen suunnittelemalla kaukorakentamista tulevan talven aikana. Aikamme valmiita talopaketteja ja malleja etsien, päätimme lopulta piirrättää omat pohjatoiveemme tutun rakennusinsinöörin kanssa. Villa H -blogin Heinin kanssa on ollut mielettömän mukavaa ideoida ja toteuttaa talon pohjaa ja julkisivua. Heini on ottanut ideoista ja ajatuksista kopin jo ennen kuin olemme saaneet lausetta loppuun. Samanhenkisen ja samalla lailla asumisesta ja sisustamisesta ajattelevan ihmisen kanssa on todella mutkatonta tehdä tälläistä yhteistyötä.


Tulevan kodin pintamateriaaleja olemme suunnitelleet jo jonkin aikaa ja sävel on ollut melko selvä alusta asti. Ideoita ja inspiraatiota olen kerännyt sisustuslehdistä ja tämän projektin myötä viimein taivuin kirjaantumaan myös Pinterestiin. Sinne olenkin Pastellimajan kansioihin pinnaillut rakennusta silmällä pitäen jo yhtä sun toista. Suuret linjat talon pintamateriaaleista ovatkin jo suurin piirtein tiedossa. Yksinkertaista, ajatonta ja minimalistista tullaan siis meidän talon pinnoilla näkemään. Elämä tuodaan taloon sitten sisustuksen voimin.


Nyt se on siis rykäisty tänne eetteriin: Pastellimajasta on tulossa KAUKOraksablogi!  Siispä seuraavan vuoden jutuissa poukkoillaan sulassa sovussa Walesin elämän ja kodin sekä tulevan talon suunnittelun merkeissä. Varsinaisen haasteen edessä olemme varmasti ottaen huomioon tuhansien kilometrien etäisyyden raksaan. Nyt nämä Suomen viikot täytyykin keskittyä tehokkaasti monenlaisten raksaan liittyvien asioiden hoitoon, jotta Walesistä käsin ei tarvitsisi sitten niin kovin hyperventiloida ja valita materiaaleja sokkona pelkästään nettikuvien perusteella. Eilen pääsimmekin jo keittiön ja kodinhoitohuoneen kalusteissa vauhtiin ja entäpäs sitten lattia. Voi vitsit, siitä tulee niin hieno! Mutta kaikesta tästä lisää luvassa, askel ja asia kerrallaan. Mitäs sanotte, seuraatteko mielellämme tälläistä raksaprojektia kaikkien muiden tuttujen juttujen seassa?  

 

38 kommenttia:

 1. Huhhuh, tsemppiä kaukoraksailuun !:) odotan innolla mitä saatte aikaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä todella tarvitaan, hirvittää hiukan jo valmiiksi :D!

   Poista
 2. Tässähän pääsee tutustumaan ihan uuden thyliseen raksaurakkaan. Kiinnostaa todella seurata teidän uuden kodin valmistumista.
  Onnea touhuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todella. Ei sitten muuta haastetta itsellemme taas keksitty :D. Mutta innoissaan ollaan molemmat, vaikka itselläni lämpeneminen tälle projektille hiukan kestikin. Kiitos!

   Poista
 3. Ihan huikeeta! Innolla odotan raksakirjoituksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä! Nyt ei tarvii ainakaan pelätä, että blogi muuttuisi lattiavaluiksi ja väliseiniksi. Sillä hiukan on nyt matkaa kuvauspaikalle :).Mutta enköhän mä jutun juurta keksi aiheen tiimoilta ilman säännöllisiä raksavisiittejäkin.

   Poista
 4. Kiva seurata miten tuollainen rakennus urakka onnistuu, sen hyvät ja huonot puolet.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äkkiseltään ollaan keksitty jo monta puolta molempiin :).

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No eikös! Yllätettiin ittemmekin. Meidän ei siis koskaan pitäny rakentaa :D

   Poista
 6. Niin mainio projekti tämä!! Huippista saada teidät naapuriin. :) -Sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippista on palata takaisin. Siis sitten, kun sen aika on. Nyt nautitaan vielä täysillä muista maista :).

   Poista
 7. Been there, done that! Mekin rakennutettiin "etänä" sinne samalle suunnalle, mihin tekin ilmeisesti olette nyt projektia aloittelemassa. Asuttiin tuolloin Sveitsissä ja itse asiassa ollaan taas täällä kotia pitämässä. Suomen lomat meni talo-juttuja hoitaessa ja välillä vietettiin yli 5h rautakauppa-päiviä. Toisaalta materiaalit tuli valittua kerralla ja säästyttiin liialliselta vatvomiselta ja maalisävyjen testaukselta. Talo-projekti oli meidän ensimmäin ikinä ja selvittiin siitä etänä oikein hyvin, joten no worries. Sähköpostitse sai pidettyä hyvin yhteyttä eri tahoihin ja meille sattui huippu rakentaja! Tsemppiä projektiin ja innollaan jään odottamaan postauksia raksalta. Vaikka vasta saatiin koti tänne Sveitsiin taas tehtyä, niin oman (tällä hetkellä vuokratun) kodin pintaremppaus sitten Suomeen palatessa vilahtelee jo välillä mielessä... :) -Moona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että löytyy kohtalotovereita!Meidän ei kai koskaan pitänyt edes rakentaa. Kiva saada vähän vahvistusta omille ajatuksille, nimittäin itse ollaan ajateltu myös, että moni juttu on jopa vähän yksinkertaisempaa välimatkan päästä. Kun vain sattuu tosiaan hyvä tiimi taloa kasaamaan. Ei olla juuri vatvottu valintoja vielä minkään suhteen. Melko yksinkertaiset ja selkeät on meidän valinnat tähän taloon. Maalisävyjäkään ei tarvitse paperinvalkoista pidemmälle miettiä :D. Kiitti Moona, tälläistä kommenttia me tarvittiinkin :)! Nauttikaahan kauniista Sveitsistä! Taloprojektista huolimatta helposti minäkin sinne vielä koukkaisin, jos joskus tulisi mahdollisuus :).

   Poista
 8. Oi wau, kyllä kelpaa tällaiset uutiset! Onnea! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihanata kuulla :). Perästä kuuluu siis, kunhan on vähän enemmän, mistä kertoilla. Kiitos <3

   Poista
 9. Tsemppiä projektiin! Etänä varmasti haasteita piisaa, kun ihan jo samassa maassa mutta eri kaupungista käsinkin tuntui meillä olevan aikamoista tetristä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lyde!Varmasti tulee vielä monia mutkia matkaan. Mutta jospa siitä silti hyvä tulisi. Onneksi tykkään Tetriksestä ;).

   Poista
 10. Mahtavuutta! Kuinka ne heräteostokset ovatkaan aina parhaita ;) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta :). Tälle ostokselle ei ainakaan moni heräte vedä vertoja! Kiitos vaan rikoskumppanille :D!

   Poista
 11. Huikeita uutisia! Todellakin seuraan mielelläni.

  VastaaPoista
 12. Mahtavia uutisia, onnea projektiin! Nauttikaa täysillä Walesissa olosta, vaikka mieli onkin jo koti Suomessa ja uudessa, varmasti upeassa tulevassa kodissa. Toivottavasti saatte hyvän rakennusporukan, koska varmasti tulee omat haasteensa rakennuttaa sieltä käsin. Tehkää raksamiehille heti selväksi, että jos jossain asiassa rakentaessa täytyy tehdä päätöksiä, tehdäänkö joku asia niin tai näin, niin he kysyvät sitä teiltä, eivätkä tee asioista omia päätöksiä. Raksamiehet kun eivät paljon kysele. Tämä on valitettava kokemuksemme kahdessa rakennus- ja yhdessä remonttiprojektissamme.

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sirpa! Ja tosiaan, nyt on hakusessa juurikin pettämätön rakennusporukka, johon voi luottaa. Ja juurikin noinhan se homma tulee sopia. Minä jo naureskelin, että täytyy asentaa tontille riistakamera, niin voin sitten päivät tirkistellä, mitä työmaalla tapahtuu. Rakenteellisiin juttuihinhan mulla ei oo mitään sanottavaa, mutta näkyviin esteettisiin juttuihin sitten sitäkin enemmän ;).

   Poista
 13. Oikein mielenkiintoisia uutisia sanoo rakennuskuumeinen Lapintyttö!!!

  Ihqua kun on Heini apuna, luotettava kumppani on kyllä jokaisen projektin tärkein juttu !
  Lisää paljastuksia suunnitelmista kehiin :)

  Halit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljastuksia seurannee tässä syksyn mittaan, moni juttu onkin jo päätettynä :). Halit takas sinne pohjoiseen <3. Ja joo, Heini on ollut ihan ässä tässä!

   Poista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Oi, miten hieno uutinen! Olen sitä mieltä, että elämässä pitää ottaa riskejä ja tehdä välillä asioita ilman sen tarkempaa harkintaa. Peukku teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Minähän olen aina toiminut ilman sen suurempaa harkintaa, mennyt ja tehnyt, mitä olen milloinkin mielinyt. Tää nyt yllätti meidän itsemmekin, mutta ihan hyvät vibat on kyllä tästäkin :).

   Poista
 16. Vau tervetuloa koti konnuille takaisin! Terkut toiselta laidalta!

  VastaaPoista
 17. Mahtavia uutisia! Voisin uskoa, että Rapatussa talossa hypitään riemusta! ;) Rohkea veto tämä(kin), mutta talosta tulee varmasti upea ja ilomielin seuraan projektia täällä. Tervetuloa takaisin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivottavasti sielläkin tykätään :D. Ja kyllä sellainen kutina on, että meille tulee just eikä melkein ihana uus koti. Kiitos!

   Poista
 18. Mieletön uutinen! Onneks olkoon ja tsemppiä tulevaan kaukoraksailuun :D

  VastaaPoista
 19. Mieletön uutinen! Onneks olkoon ja tsemppiä tulevaan kaukoraksailuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Onhan tää vähän mieletöntä, vaikkakin melko hullua.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!