22.6.2016

JUHANNUSHAIKEUTTA


Piti postailla aivan muuta, mutta sitten iski Suomi-kaiho. Koti-ikävä on täällä vaivannut yllättävän vähän, vaikka välillä ne kyyneleet kohoaakin silmiin ystäviä ja perhettä ajatellessa. Juhannus on ihan pian ja sosiaalisessa mediassa juhannushypeilyä onkin havaittavissa. Sitä seuratessa täällä maailmalla tuntee olonsa ehkä vähän kodittomaksi. Juhannukseen kuuluu mielestäni mökkiperinteet: sauna, metsä, pulahdus järveen, läheiset ja grilliherkut.  Tosin, olen sitä ihmissorttia, joka ei pitkäksi ajaksi jää näitä juttuja kyynelehtimään. Nyt ollaan täällä ja keksitään siltikin jotain mukavaa juhannuksenkorviketta. 

Reilu viikko sitten tehtiin spontaani ilta-ajelu tälläisiin vehreisiin maisemiin ja saimme ystävätkin lyhyellä varoajalla houkuteltua mukaan. Jälleen yksi uusi vesiputoustuttavuus, tällä kertaa aivan Brecon Beaconsin kansallispuiston korkeimpien huippujen lähellä.  Kameralle en saanut edes kaikkia kauniita maisemia matkan varrelta, kun piti pitää tiukasti penkistä kiinni jyrkillä tien pätkillä. Ehkäpä juhannuksena palataan kertakäyttögrillin ja parempien eväiden kera ja järven sijaan pulahdetaan vesiputoukseen. Tekojärviä täältä löytyy useitakin, kuten kuvista huomaatte, mutta niissä uiminen on kuitenkin vaarallista ja siksi kiellettyä.

Täytyy vielä tuosta eväspuolesta mainita, että juhannusmakkaratkin löytyvät jääkaapista. Mies oli ollut viime viikolla Suomessa skarppina ja toi kasapäin ruisleipää, mutta myös makkaraa. Muistanee varmasti parikin juhannusta, jolloin olen tirauttanut molempien vanhempiemme mökeillä itkut tajutessani, että tarjolla on vain A-luokan makkaraa. Vahingosta viisastuneena ja itkudraamat välttääkseen ovat mummit ja ukit sen koommin aina Hannan jauhomakkarat muistaneet :D. No näistä hauskoista muistoistahan onneksi voi tehdä sen johtopäätöksen, että vaikka kodittomalta olo aika ajoin tuntuukin, niin juurettomia ei onneksi sentään olla.

Tässä juhannusfiilistellessä olisi mukava kuulla, millaisia suunnitelmia siellä on?//Feeling a bit emotional when thinking about Finnish Midsummer in the upcoming weekend. Luckily we are surrounded by the lovely nature here in Wales too and can plan to have our own Midsummer barbeque somewhere up in the mountains or go down to the beautiful beaches instead.

8 kommenttia:

 1. Upeita maisemia ja mikä ihana vesiputous.

  Täällä vietetään kaupunkijuhannusta. Tarkoitus tehdä kotona hyvää ruokaa ja suunnistaa alkuillasta vesibussiristeilylle. Samalla kaavalla mentiin viime juhannuksenakin ja mukavaa oli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kauniita putouksia tuolla ylempänä riittää, aika monta ollaan niistä jo ehditty nähdäkin. Perinteitä on kiva luoda, jokainen omannäköisekseen. Kivalta kuulostaa teidänkin suunnitelmat!

   Poista
 2. Huomenna alkaa minun kesälomani ja sitä juhlistetaan juhannuksena. Menemme ystäväperheen luokse pariksi yöksi, grillailemme ja menemme kokkoa katsomaan. Sauna meinattiin laittaa vasta keskiyöllä.
  Ihanaa juhannuksen aikaa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa loman alkua, varmasti huikea fiilis! Juhannussuunnitelmat kuulostaa myös oikein kivalta. Juhannuksen jatkoa myös sinne!

   Poista
 3. Meille on tullut perinteeksi jo kaupunkijuhannukset. Mennään kylän kokolle ja tehdään retki väljälle Lintsille tai Korkeasaareen - kaikki kun on täältä pois jussina. :) Pitääpä kysyä, että miksi tekojärvet ovat vaarallisia, virtauksia tms. ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunkijuhannuksen ehdoton etu on varmastikin juuri tuo, ettei ympärillä ole juuri ketään. Joo, tekojärvissä on kylmiä virtauksia, vedenalaisia rakennelmia sekä usein niiden reunat ovat niin äkkijyrkät, että vedestä poispääseminen voi olla mahdotonta. Tosin, olen kyllä montakin paikkaa nähnyt, josta jotenkin kuvittelisi pikaisen pulahtamisen olevan turvallista, mutta ei sitten kuitenkaan uskalla, kun sitä niin kovasti kielletään. Silmä kun voi erehtyä helposti.

   Poista
 4. Olen usein juhannuksena töissä, koska ei ole mitään perinteitä, kuten mökkeilyä, festareita tms. Nyt olen kuitenkin lomalla, joten juhannusta vietetään porukalla Hämeessä. Kohta pitääkin suunnata junalle...
  Ihanaa brittisävytteistä juhannusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facesta seurasinkin sun liikkeitä, ja oikein mukavalta näytti. Ja ihanaa kun te tiettyjen ammattikuntien edustajat huolehditte Suomen pystyssä aina juhlapyhinäkin <3.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!