5.2.2016

PERJANTAI ON MIELENTILA


Joku ihana taika tässä perjantaissa aina on. Viikko viikon jälkeen luulisi tuon taian jo katoavan. Kovasti sitä viikosta toiseen silti aina odottaa, vaikka mitään ihmeitä ei ole suunnitteillakaan. Tai sitten ehkä juuri siksi. Ihan yhtä lailla sitä odottaa myös, vaikka ei edeltäviä päiviä olisikaan elänyt sen kummemman työtaakan alla. Jo pelkästään tieto siitä, että muukin perhe pääsee perjantaisin hetkeksi vapaalle, lisää perjantain merkitystä myös tälle kotiäidille (vieroksun kyllä tuota sanaa yhä).  Tähän perjantaihin valmistauduin pesemällä pyykit jo valmiiksi viikon aikana ja siivoamalla kodin viikonloppukuntoon jo eilen. Aamulla kävin kuuntelemassa taas aaltojen kuohua tunnin verran rantoja pitkin hölkäten, hakemalla hyvää energiaa päivään. Olin itse asiassa suunnitellut hakevani samalla reissulla klassisen perjantaikimpun kukkakaupasta, mutta kun osa pari viikkoa sitten ostamistani kukkasista olikin vielä kunnossa, päätin säästää sen ilon toiseen kertaan ja asetella kukkien jämät vain vähän eri tavalla. Iltapäivästä sitten kahvitreffit ja kivat keskustelut paikallisen ystävän kanssa. Oh boy, miten hyvää suklaata Hotel Chocolat -liikkeestä! Olin hankkinut suklaat vähän niin kuin ystävänpäivämielessä. Mutta hups, kaikki meni!





Perjantaina on tietenkin myös valkoviini kylmässä ja pitsatarpeet keittiössä odottelemassa ruuanlaittoa. Ennen sohvan nurkkaan laskeutumista ja Orange is the new black -sarjan maratontuijotusta keittiössä odottaa kuitenkin myös pullatarpeet litran taikinalle. Huomenna pääsen pitkästä aikaa käärimään hihat opetusmielessä, kun tuuraan Suomi-koulun opettajia tällä helmikuun kerralla. Mukavaa vaihtelua mulle. Ohjelmassa siis kaiken muun kivan lisäksi myös laskiaispullia kaikille mukana oleville. Onneksi on raesokerit, vaniljasokerit ja kardemummat jemmattuna Suomen reissuilta. Nam nam.
 
Perjantaihin mahtui myös yksi ihana yllätys, kun rakkaat ystävät yllättivät varaamalla lentoliput tänne meidän iloksi. Ihan jo senkin kunniaksi kippis tälle perjantaille!!
 
Mitäs teidän perjantaihin kuuluu? Mukavaa viikonlopun starttia siis!
 
 
 
/// Friday is a state of mind.
 

12 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä perjantailta.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viiveellä Outi :)! Koko viikonloppu noudatti mukavan rentoa linjaa. Seuraavat viikonloput meneekin sitten ihan eri merkeissä!

      Poista
  2. Kyllä siinä perjantaissa vaan aina on taikaa:-) Täälläkin huippufiilis, sillä viikonlopulle on suunnitteilla kaikenlaista kivaa, vaikka siivouskin tosin jäi huomiselle. Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta, viis siivouksesta lopulta, hyvä fiilis on tärkein! Kiitti siis vähän viiveellä, jäi viikonlopun rennoissa fiiliksissä koko blogiin vastailematta.

      Poista
  3. Täydellinen otsikko! Perjantai on todellakin mielentila. Mulla on takana ihan järkyn rankka viikko ja voiko parempaa tunnetta ollakaan, kuin laittaa työpaikan ovi kiinni ja lähteä vapaalle :) Vaikka työstäni tykkäänkin...

    Perjantaifiilis on perjantaifiilis ! Hyvää viikonloppua sinne kauas <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rankan viikon jälkeen viikonloppu tuntuu kyllä kuin taivaan lahjalta. Ja kyllä kivastakin työstä pitää saada huilia välillä, että se tuntuu kivalta jatkossakin! Ensi perjantaita jo taas odotellen!

      Poista
  4. Laittoi oikein miettimään. Tällä viikolla olen ollut ihan pihalla päivistä, kun ma&ti oli vapaata ja olin reissussa. Keskiviikkona elin sitten maanantaita jne. Lauantai on mulla työpäivä ja miehellä kaikki viikonpäivät, joten mitään perjantaifiilistä ei ole tainnut ikinä olla.
    Vastaava on varmaan sitten lauantaina ruoan, lenkin ja saunan jälkeen. Lauantaina on myös herkkuilta, jotain namuja pitäisi ostaa. Sunnuntaille myös suunnitelmina joko leipoa pullaa tai sitten teen spelttijauhoista vohveleita.
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjantaifiiliksen pystyy hyvin saamaan myös muinakin päivinä. Muistan kuinka töissä ollessani se fiilis tuli joskus keskellä viikkoakin, jos seuraava päivä oli arkipyhä. Hyvältä kuulostaa teidän lauantaipuuhat!

      Poista
  5. Ihanat kuvat ja perjantaitunnelmat! Vuorotyöläiselle perjantai on usein ihan samanlainen päivä kuin muutkin. Taika on aina siinä päivässä mikä sattuu kohdalle kun vapaat alkavat. :)
    Rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se. Mutta tunne ja mielenlaatu on aina ihan omaa luokkaansa juuri sinä päivänä. Olipa töissä tai ei tai olipa se sitten perjantai tai joku muu päivä. Seuraavaa taas odotellen :)!

      Poista
  6. Mukavaa viikonloppua! Minä siivosin torstaina ja tänään paistoin laskiaispullat. Pilvinen on päivä ja tuntuu ettei jaksa itseään liikuttaa ulos. Heippa ja teille ystävien odottelua kun liput jo varattu.. Terkut toiselta laidalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ne laskiaispullat täälläkin olivat taas niin ihania! Nam! Ystävien tuloa saadaan tovi vielä odotella, mutta onpahan, mitä odotella!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!