7.11.2015

LASTENHUONEESSA


Lauantaihin lähdettiin ihan kirjaimellisestikin liikkeelle lastenhuoneesta. Vaikka toinen tötterö veteli sikeitä ysiin asti, niin toinen piti huolen, ettei nyt viikonloppunakaan toinna seitsemää pidempään nukkua.
 
Tällä viikolla sain tervetulleen inspiraation järjestellä ja tuunata lastenhuonetta, se kun on saanut pitkän aikaa rehottaa luonnontilassaan. Pienillä muutoksilla näyttää heti vähän raikkaammalta. Askartelukaupan alenurkan löytöinä viirinauha ja kennopallot, joiden tosin pikaiseen olin katsonut olevan halkaisijaltaan 10cm ja 12cm. Kotona sitten totesin sentit tuumiksi ja pallot jättisuuriksi. Mutta siellä ne nyt katossa killuu, olkoon vaikka moderneja planeettoja. Esikoinen nimitti mustiksi kuiksi. Lisäksi vaihdoin maton olohuoneesta ja maalasin muutaman kenkälaatikon pikkutavaroille. Jos joku innostuu samasta, niin akryylimaalit ovat omiaan siihen puuhaan ja niitä voi helposti sekoitella mieleisekseen. Kissataulu sai lähdön sängyn yläpuolelta, koska kissa kuulemma liikutti pimeässä silmiään. Mutta koska se on silti niin mainio, kisu sai uuden kodin lattialta. Sen tilalle jäänyt tyhjä seinätila odottaa nyt joulukuuta ja -kalenteria.
 
 

 
  

 
Tämän pienehkön lastenhuoneen pelastus  on kyllä sen yhteydessä oleva vaatehuone, joka on valjastettu leluja säilyttämään. Muuten olisimme pulassa. Mutta yllättävän hyvin ovat tuonne mahtuneet, vaikka isompaa välillä hermostuttaakin, kun ei ole omaa huonetta. Leikit leviävät joka tapauksessa pitkin asuntoa, mikä minnekin.
 
Lasten tahdissa täällä myös jatketaan lauantaita, kouluviikon päätteeksi suunnataan vielä Suomi-kouluun ja sieltä kavereiden luo leikkimään. Mahtavaa ylipäänsä, kun meidän Suomi-loman ja miehen Norjan työmatkan jälkeen ollaan pitkästä aikaa taas koko porukka kasassa. Katsotaan, mitä muuta puuhaa keksitään.  Täällä on satanut viime päivinä varmaan enemmän kuin koko kesänä, mutta lämpötila keikkui eilenkin vielä 17 asteessa. Oudon lämmintä paikallistenkin mielestä. Sää ei ole ihmisten ilakointia silti laimentanut. Torstaina vietettiin kansallista Bonfire Night-päivää ja ilotulituksia paukkuu pitkin kaupunkia vielä tänäänkin.
 
Mutta nyt, aamupalaa napaan ja menoksi! Mukavaa lauantaita!
 
 
 
 
///
This week I was hit by an inspration to organize and style the kidsroom again. New paper bunting on the wall, honeycombs hanging above the bed and DIY painted shoeboxes for bits and bobs. If you consider doing the same, I highly recommend acrylic paints.
 
But now off we go, first to the Finnish Saturday School and then to a playdate with friends.
Have a lovely Saturday, no matter the rain!
 
 
 

12 kommenttia:

 1. Onpa söpis lastenhuone :) Ja höh, sitä kissaa...mitäs nyt rupeaa tuijottelemaan pientä nukkujaa!

  Terkkuja Lapista, aurinkoiset päivät muuttuivat harmaaksi utuisuudeksi. Lunta odotellessa täällä elellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Idis! Kumma kissa kyllä, hiukan hymyilyttää tuo silmien liikuttelu. Saa nähdä milloin nuo pallot sitten käy tippumaan nukkujan päälle. Täällä pilkahti tänään jopa aurinkokin taas, talvesta ei ole kyllä tietoakaan vielä, vaikka kalenteri sitä näyttääkin. Ja lumestahan täällä varmasti saa vain haaveilla.

   Poista
 2. Ihana huone, ja uusien rasioiden värit sopii kokonaisuuteen justiinsa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tarkoin piti värit funtsia ja vaalennella tuonne sopimaan ;).

   Poista
 3. Ihana huone tytöillä! Ja pitääpä painaa mieleen tuo maalauavinkki. Meilläkin nimittäin meneillään tyttöjen huoneen ilmeen raikastaminen. Mukavaa lauantain jatkoa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Se hetken aina pysyy ihanana ennen räjähdystä. Joskus jaksettiin vielä joka ilta lajitella kaikki lelut omiin rasioihinsa, mutta äh musta on tullut laiska, nyt jos kerran viikossa jaksaa. Onneksi pienempi tytöistä on aika ahkera siivoamaan kaikki omille paikoilleen, kun sille päälle sattuu. Joo akryylimaali peittää hyvin, kaksi kerrosta riitti näihin alun perin kirjaviin bokseihin.

   Jäänpäs siis odottelemaan juttua teidän lastenhuoneesta :).

   Poista
 4. Kyllä äiti osaa! Ne kissat.... terkut toiselta laidalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jotain edes ;). Voi kun saatas vielä ihan oikee kissa tänne silmiään liikuttelemaan, se ois ihana!

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!