27.9.2015

PÄIVÄ LONTOOSSA


Sunnuntaiaamu ja kameran muistikortin perkaus. Eilen bussin keula osoitti kohti Lontoota, moni teistä ehkä sen arvasikin. Lähdin matkaan yksin, sillä päivä Lontoossa lasten kanssa olisi ollut jo ehkä vähän ekstremeä, hoksasin sen viimeistään kolmen tunnin bussimatkan jälkeen törmätessäni Victorialla ihmissementtiin. Tiedossa kyllä oli, että juuri tämä viikonloppu oli ehkä pahin kaikista matkata Lontooseen rugbyn maailmancupin vuoksi, mutta koska samaan aikaan Lontoossa vietettiin myös London Design Festivalia, niin järki ei sanellut jäämään kotiinkaan. Ihmisiä siis oli hurjasti liikkeellä, mutta kun lähdin matkaan rennoin mielin ilman sen suurempia paineita nähdä kaikki  mahdollinen päivässä, niin päivä oli lopulta varsin onnistunut.
 
Niin kuin monesti mulla on tapana, kiipeän nyt tämänkin päivän kuvien kanssa perä edellä puuhun, eli aloitan sieltä päivän lopusta, jolloin ehdin kävelemään pitkin Thamesin rantaa, nauttimaan lämpimistä ilta-auringon säteistä, muutamasta maamerkistä sekä lasillisesta kuohujuomaa. Joukossa myös muutama kuva Covent Gardenista ja Holbornin liepeiltä.


 
 
Ei ollut ehkä ihanteellisinta olla retkellä ilman karttaa, mutta teki päivästä ihan omanlaisensa seikkailun. Mietinkin, että kukahan muu hullu lähtisi Lontooseen ilman karttaa, etenkin jos ainut kosketus kaupunkiin on viidentoista vuoden takaa. Oikeastaan oli muutenkin ihan hassu ja epätodellinen olo, tännehän voisin matkata vaikka joka viikonloppu, jos siltä tuntuisi. Suuremmat shoppailut jätin välistä, sillä moni Lontoon liikkeistä ja tavarataloista löytyy täältä Cardiffistakin. Toisekseen lauantain väenpaljous ei houkutellut etenkään vaateostoksille. Pari ihanaa liikettä onnistuin löytämään reittini varrelta, eikä kotiin tarvinnut palata aivan tyhjin käsin. Tosin Cardiffiin myöhään illalla saapuessani minua oli vastassa valtavan ihmismassan sekä rugbyhuuman ja -melun (Wales voitti niukin naukin Englannin!) lisäksi pettymys varastetusta pyörästä. Eli ei tuo päivä sitten lopulta kovin halvaksikaan koitunut.
 
Seuraavaksi pääsenkin perkaamaan teille kuvia päivän pääkohteesta eli Designjunction-näyttelystä ja pop up-shopeista, jonne satuin saamaan pressipassin blogini siivellä. Vanhoissa rakennuksissa designin maailmassa seikkaillessa olo oli vähintäänkin kuin Liisalla Ihmemaassa.
 
 
 Sitä ennen toivottelen teille kuitenkin mukavaa sunnuntaita!

 

4 kommenttia:

 1. Lontoo on aivan varmasti näkemisenarvoinen paikka! Ehkäpä vielä joskus sinne suuntaan itsekin:)! Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, siellä saisi monta päivää helposti kulumaan, mutta näin yhdelle päivälle en viitsinyt ladata messukäynnin lisäksi turhia suorituspaineita, joten haahuilin vain menemään. Eikös me puhuttu keväällä siitä bloggaajien ekskursiosta Lontooseen tai jonnekin muualle? Täytyy laittaa se toteutukseen :)

   Poista
 2. Eipä ole tullut Lontoossa käytyä, vaikka muuten kovasti olen reissannut. Ihanalta se kyllä näyttää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihana on. Siinäpä se onkin aina valinnan vaikeus reissua suunnitellessa. Maailma on mielenkiintoisia paikkoja täynnä ja kaikkiin ei ole mahdollista mitenkään lähteä.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!