25.9.2015

SATURDAY GETAWAYHuomenna aamuvarhain pakkaan ruisleipää (ja vähän ässämixejä) reppuun ja otan bussilla suunnan kohti uutta seikkailua. Reissumiestä vaisto vie, älä kysy, minne johtaa tie. Eikähän totuus ole kovin kaukana tuosta laulun säkeestä. Määränpää on suurin piirtein selvillä, mutta sen suurempaa hienosäätöä en ole ehtinyt miettimään. Luotankin siihen, että tälläiset 'extempore-getawayt' osoittautuvat yleensä juurikin parhaiksi. Minne ja mitä, selviää myöhemmin. Instagramin puolella (@pastellimaja) saatan antaa pientä vihiä jo päivän aikana, jos vain yhteydet pelaavat. Myöhemmin sitten täällä blogissa, jos vain löydän takaisin kotiin :).


Oletteko muuten ikinä kiinnittäneet huomiota, kuinka kaunis ruisleipä on? Kun sitä saa tällä viisiin harvinaisena herkkuna, täytyy leipää mittailla vähän joka suunnasta ennen kuin sivaltaa pintaan ehtaa walesiläistä voita ja haukkaa suuhunsa. Eikä äkkiseltään tiedä mistään paremmasta.
 
 
///  Early tomorrow morning I'm gonna pack some ryebread (and finnish candies) in my handbag and head for a short getaway by bus. Where and what, you'll find out. I may give you a hint on instagram during the day. (@pastellimaja). Stay tuned :)!


6 kommenttia:

  1. Ruisleipä on suuri rakkauteni! Juuri mietinkin, että onko sitä siellä saatavissa, vai oletko kotimaastatuonut? Täällä Ahvenanmaalla ruisleivän saanti ei ole aina itsestään selvää ja siksipä hamstraan sitä pakkaseen aina kun paikalliseen S-markettiin sitä on tullut.

    Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei täältä ainakaan vielä ole löytynyt muuta kuin sitä sellaista saksalaista ruisleipää. Toki ruisleivän nimellä myydään sellaista vaaleampaa leipää. Mies kävi vastottain Suomessa ja toi monta pussia pakkaseen. Pian päästään käymään tyttöjen kanssa siellä myös käymään, joten täytyy tuoda taas uusi satsi.

      Poista
  2. On tainnut isäntä tuoda perheelle kotimaan reissullaan ruisleipää.... Kävimme eilen puolukassa. Terveiset toiselta laidalta, jään odottelemaan reissu terveisiäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin, Suomen tuliaisia ovat :). Ja voi että, puolukat ovat myös yksi niistä herkuista, mitä täältä ei saa.

      Poista
  3. Ruisleipä -pala kotimaata! Voi kun tekisi mieli ruisleipää...vatsa vaan ei kestä sitä ollenkaan. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi että, harmi. En itsekään kaipaa leipää päivittäin, mutta silloin tällöin ja erityisesti täällä harvinaisena herkkuna se maistuu niin hyvälle. Ja todellakin, jos Suomen voisi tiivistää yhteen ruokasanaan, niin se saattaisi olla jopa ruisleipä :).

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!