15.2.2015

KUKISTA ON MONEKSI


Sunnuntaiterkut sohvan pohjalta ja samalla myöhäiset ystävänpäivätoivotukset! Tarkoitukseni oli jakaa teille nämä kukkaspainotteiset kuvat jo eilen, mutta eipä sille sitten kaiken puuhan seassa jäänytkään aikaa. Tänään siis postaus ihan lemppariaiheestani.  Kukat tuovat itselleni mielettömästi iloa ja voisin viettää tuntikausia asetellen niitä eri järjestykseen. Ei minulla mitään floristin taitoja ole, mutta kukkien hipelöinti kuuluu samaan terapeuttiseen ja rentouttavaan sarjaan kuin leipominen, valokuvaus ja maalaaminen. Eilen huomasin tekeväni tuota kaikkea jopa samaan aikaan :).


Kuvien kukat ovat tietenkin Kukkakauppa Astrantiasta, joka tulvi tällä viikolla ystävänpäivän väreistä. En voinut itsekään olla hankkimatta pinkkiä piristyskimppua kotiin loppuviikoksi - jaloleinikkejä, germiinejä ja neilikoita. Kukat ehtivät pari päivää ihastuttaa rennon huolimattomasti maljakossa, kunnes se terapiapyörä lähti eilen pyörimään :).


Ja näinhän se pyörä jotakuinkin otti kierroksia:

Anopin aiemmin viikolla tekemä tuore mansikkahillo houkutteli leipomaan ihan perinteisen kermakakun. Tämä kakku (klik) viime keväältä puolestaan inspiroi käyttämään kukkia koristeena. Kankaanmaalaus on poltellut jo pidempään mielessä ja kakkupohjan ollessa uunissa toinen jouluksi ompelemistani valkoisista pöytäliinoista alkoi saada uutta väriä pintaan. Musta maalattu raita toi mukavaa kontrastia herkälle kakulle - jo ennen kuin oli edes ehtinyt kunnolla kuivua :).





Ja koska olisihan kukkaskakkua ollut hiukan hankala leikata, 
kakku sai vaahtokarkeista vielä toisen koristelun.



Kuvia tuli napsittua niin urakalla, että  taidan säästää teille tätä kukkailottelua vielä yhteen toiseenkin juttuun, nuo kukat kakun päältä nimittäin saivat vielä kolmannen elämän. Toivottavasti pääsen myös pian kuvailemaan, mihin nuo maalatut kankaat  lopulta päätyvät.

Mulla olikin pitkästä aikaa säpinää viikonlopussa, huolimatta koko perheen puolikuntoisuudesta. Lauantai-ilta vierähti Lunta Ilosaaressa -festareilla hyvän ystävän seurassa ja tänään olikin sitten väsymyksestä huolimatta paras vaihtoehto vain nousta ajoissa pystyyn ja lähteä muun pesueen kanssa viettämään laskiaispäivää läheiseen laskettelukeskukseen. Sinne ne pääkivut tuulettuivat. Niin mielettömän kaunis päivä pulkkailla ja lasketella :), hymyillä kilpaa auringon kanssa. Aivan mieletön on kyllä tuo auringon ja lisääntyneen valon vaikutus. Ja nyt tuntuu siltä, että flunssa joka vielä eilen aamulla oli kovaa vauhtia puskemassa päälle, hävisi johonkin. Taisi sattua festarit aivan oikeaan paikkaan :). Huomenna meidän tytökin pääsevät pitkästä aikaa yli viikon sairastelun jälkeen hoitoon ja mieskin tuntuu olevan (lähes) koko viikon maisemissa. Parin viikon päässä häämöttää talviloma, joten eihän tässä voi olla kuin hyvillä mielin.


Suloista sunnuntain jatkoa teille ja aurinkoisia päiviä tulevaan viikkoon!



//BLOGIYHTEISTYÖssä Kukkakauppa Astrantia

18 kommenttia:

  1. Voi miten ihania syötävän suloisia kuvia ja juttuja!! Koko ajan lisääntyvällä valolla on aivan mieletön vaikutus. Vaikka syksyllä ja talvella pimeät illat tuntuvat vain tunnelmalliselta, on se valoisa aika vuodesta kyllä se paras aika :) Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Ja joka vuosi tän tulevan keväisen ihanuuden melkein pitkän syksyn ja talven aikana unohtaa ja valoisuus yllättää joka vuosi.
      Vaikka nyt on vasta helmikuu ja kesään vielä pitkä aika, niin valo saa aikaan tunteen, kuin se olisi jo ihan nurkan takana.

      Poista
  2. Ihan mieletön tuo kukka-kakku, siis niin HERKKU! Ja liina tosiaan kruunaa tuon kattauksen ja kakkulautanen ;) Mun ystävänpäivän kukat jäi toiveen tasolle. Nautin siis näistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saatu nyt kakkukahveja aikaan, mutta eiköhän me vielä ehitä!

      Poista
  3. Siis aivan ihanat kukat ja mielettömät kuvat :)) Silmä lepää!

    VastaaPoista
  4. Kuvat ovat ihania ja piristävät aina <3
    Kauniita kuvia ja ihana herkku kakku.
    Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis Sanna! Näitä on ilo aina puuhastella teidänkin iloksi <3!

      Poista
  5. Ihanat kukat ja kuvat! Ja tuo kakku tietenkin... :)

    VastaaPoista
  6. Hanna, supernainen! Neljä hommaa hoituu yhtä aikaa :D Ja kaikki upeasti, ihana kakku, suloiset kukat, makea raitamaalaus ja kauniit kuvat kuten aina. Olen niin samaa mieltä näistä terapiamuodoista, toimivat aina. Tosin maalausta en kyllä itse osaa yhtään, mutta ainahan sitäkin voisi muutaman siveltimen vedon yrittää : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha Päivi, jos nyt en kuitenkaan ihan Super! Mulle tyypilliseen tapaan kun innostun, en voi tehdä yhtä asiaa kerrallaan, vaan täytyy sählätä kaikkea kerralla. En minäkään sen kummempi maalari ole, tuollaista yksinkertaista kankaalle ja seinien maalaus kuuluu samaan terapeuttiseen kategoriaan. Mutta sitähän sinäkin osaat!

      Poista
  7. Ihania pastellikuvia! Tykkään leinikeistä ihan mahdottomasti, mutta kun mietin, niin enpä ole tainnut kuitenkaan koskaan tullut niitä ostaneeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leinikit on aika harvinaisia meidänkin maljakossa, mutta senkin takia ne näyttää niin hurjan kauniilta!

      Poista
  8. Sinähän oot ehtinyt tehdä vaikka mitä. Se on kyllä totta, että kukat toimivat terapianakin. Meillä ollaan hypistelty tänä viikonloppuna valkoisia tulppaaneja ja punaisia ruusuja.
    Oikein mukavaa alkavaa viikkoa ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jäänyt tänä vuonna tulppaanikimput melkein hankkimatta, pari oon saanut lahjana. Jos säästelisin tulppaani-intoa pääsiäiseen.
      Kiitos samoin Outi! TÄällä nyt sitten kuitenkin iski tauti päälle ja täytyi jäädä kotiin huilimaan.

      Poista
  9. Kaunis on kimppu ja herkut saavat veden kielelle, kelpaisi tuollaisella lusikalla niitä maistella :) leppoisaa iltaa!

    VastaaPoista
  10. Tosi kauniita ja raikkaita kuvia. Ja nam, tuo kakku näyttää niiiin houkuttelevalta!

    Lastenhuoneenkapina

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!