21.9.2014

METSÄN TUNNELMAA OLOHUONEESSA


En tiedä, kuinka suuresta rikkeestä on kyse, kun bloggaan samoista neliöistä toista kertaa peräkkäin, mutta otan riskin ;), sen verran meidän olkkarin syyspäivitys saa läpätystä aikaan. Metsä kiehtoo metsän tyttöä, olipa vuodenaika mikä tahansa, mutta syksyn tyttöä syksyinen metsä ihan erityisesti. Tälläkin viikolla on tullut töppösteltyä metsän siimeksessä useaan otteeseen, välillä hikisemmin välillä ihan hissukseen, syysilmaa hengitellen ja värjäytyvää luontoa ihmetellen. Bongasinpa eräs päivä ketunkin kipittelemässä hurjaa vauhtia karkuun. Tänä syksynä metsän tunnelmaa on tehnyt mieli tuoda sisällekin.

Habitare-reissulla ihastelin Saanan ja Ollin kuoseja ja pitkään arvottuani (parin askeleen päässä ulkoportilta) päädyin heidän uusimpaan kuosiinsa, johon Olli kertoi heidän saaneen inspiraation entisaikojen kasvikuvista. Minulle kuosista tulee myös mieleen kaikki lasten retkiltä kotiin kantamat aarteet. Kuvio on toteutettu hauskasti ruudukon muotoon, mikä pääsee varmasti parhaiten oikeuksiinsa isommissa tekstiileissä, mutta toimii hyvin tyynynkin kokoisella alalla.


Valkopohjainen hamppukangas sai seuraa sammaleenvihreästä Linumin tyynynpäällisestä, joka löytyi H&B Homesta. Vihreää olen muhitellut mielessäni jo jonkin aikaa, vaikka luulin saaneeni siitä elinikäisen yliannostuksen silloin sinisellä aikakaudella. Pieni pala kangasta ei tuntunut kuitenkaan kovin vaaralliselta syrjähypyltä vaaleammista värisävyistä :). Vihreä täydentää mukavasti tuota Saanan ja Ollin metsäteemaa ja sopii oikeastaan aika kivasti ruskealle sohvalle.Pöydällä erään lenkin kotiin tuomiset, kauniisti värjäytyneet juolukan varvut ja niiden kaverina kaunein näkemäni lyhty pitkään aikaan. Lyhty on tanskalaisen Holmegaardin mallistosta. Nahkapidikkeellisiin lyhtyihin ja vaaseihin kiinnitin huomiota jo vuodentakaisella reissulla Kööpenhaminassa, jossa tuotteet olivat näyttävästi esillä. Suomessa näihin en ole kovin monessa paikkaa vielä törmännyt. Tästäkin kauniista lyhdystä kiitos kuuluu Holmegaardin/Rosendahlin/Kay Bojesenin Habitare-osaston edustajille.Olkkarissa ollaankin oleiltu tänä viikonloppuna ihan urakalla.  Meidän sairastupailusta ei meinaa tulla loppua, kun esikoinen oli pienessä kuumeessa koko viikon ja yskii edelleen ja nyt näyttää vähän siltä, että kuopus meinaa tulla uudelleen kipeäksi. Siispä me ollaan pelattu lautapelejä ja Unoa ahkeraan koko porukalla, katsottu lastenleffoja, mutusteltu sipsejä ja virittäydytty jo vähän tulevaan talveen laskuleffojen parissa. No jos nyt ei ihan niin hurjia offareita ole luvassa tulevalle talvelle, mutta toivottavasti ainakin lastenhissiä, loivia rinteitä ja leveää auraa.  

Vaikka ensi viikolle olikin jo lumihiutaleita sääennusteissa (Mitä?!), ei anneta ajatusten karata vielä kuitenkaan talven puolelle. Mieskin päätti lähteä vielä kerran purjelautavesille ja minä taidan tehdä syksyn sadosta omenapiirakan, jääkaapissa näyttäisi nimittäin olevan vielä pussillinen saatuja omppuja ja sopivasti purkki mascarponeakin. Ei siis vaihtoehtoja :). Isompi tytöistä pääsi kuumeen laskettua jo pihalle ja metsään kaverin kanssa leikkimään ja pienempi vetelee puhtaissa lakanoissaan sikeitä yläkerrassa. Illalla sitten vuorossa laivalippujen varausta, sillä syysloma häämöttää jo tunnelin päässä. Meillä on suunnitteilla roadtrippi Ruotsiin ja Norjaan, mieskin saa pitää ekan kerran meidän historian aikana koko viikon lomaa. Aika mukavaa.

Suloista sunnuntaita toivottelen!

///
Tyynynpäälliset Saana ja Olli, Linum/H&B Home
Kynttilälyhty Holmegaard/ saatu


9 kommenttia:

 1. Ihana syyspäivitys teidän olkkarissa. Tuota Saanan ja Ollin uutta kuosia katselin viime viikonloppuna Teurastamolla. Lyhtykin on aivan ihastuttava. Paranemisia sinne!

  VastaaPoista
 2. Nuo punertavat varvut ovat valtavan kauniita! Ja upea on tuo uusi Saanan ja Ollin tyyny - sopisi meidän mökille hyvin! Kauniit kuvat :)

  VastaaPoista
 3. Onpa ihanan esteettisiä asetelmia ja kuvia :) Mistä on tuo ihana tarjotin lyhdyn ja maljakon alla? Onko se betonia?

  - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa! Tarjotin oli jotain valebetonia = kevyempää betoninnäköistä massaa? Löysin sen kesällä Fiskarsista Desicon kynttiläpajalta. Ei ollut hinnalla pilattu, tais olla kympin luokkaa, en vain muista, oliko sillä nyt jokin tietty valmistaja.. Tarjottimia oli usean eri kokoisia ja muotoisia.

   Poista
 4. Metsästä ja luonnosta ylipäätään löytää ihania aarteita sisustukseen. Hienosti sopivat yhteen nuo varvut ja upea lyhty!

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköistä, ai että! Pitääkin käydä itsekin hakemassa metsästä somisteita, havuja maljakkoon!

  VastaaPoista
 6. Saana ja Ollin kuosit ovat kyllä mahtavia. Käyvät tosi mukavasti teidän olkkariin.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 7. Onpa ihana syystunnelma ja upeita yksityiskohtia! Hyvän riskin otit (;

  VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!