16.9.2014

IINA VUORIVIRRAN VINO-PEILI


Olen pitkän tovin etsinyt erilaisia pyöreitä peilejä. Hayn Strapissä epäilytti silikoninen hihna ja Gubin Adnetissa hirvitti hinta. Monta muutakin pyöreätä versiota on sattunut kohdalle, mutta mikään ei ole sytyttänyt sen kummemmin. Kunnes. Kesäisellä Artekin visiitillä Espalla törmäsin lopulta siihen oikeaan. Kerroinkin aiemmin, kuinka Artekin ja Lokalin yhteinen Summer Love -näyttely ihastutti kauneudellaan ja uniikeilla tuotteillaan. Pyörähdin silloin näyttelyssä pariinkin otteeseen ja mukaani hankin jo tuolloin tämän syksyn lempparikoruni, katajaisen helminauhan. Näyttelyssä näkemiäni erikoisia peilejä en saanut mielestäni sitten millään edes kotiin palattuani ja monena päivänä sain itseni kiinni miettimästä, missä meillä olisi peilille paikka. Soitin lopulta ystävälleni Helsinkiin, voisiko hän tiedustella peilien perään. Tietenkin kaikki 60cm leveät olivat jo varattuina. Päätin kuitenkin kysyä peiliä vielä näyttelyä kuratoineelta Lokalin Katja Hagelstamilta. Onnekseni tärppäsi ja Katja lupasi hommata mulle oman peilin.


Tätä aarretta ehdinkin odotella monta viikkoa, kunnes veljeni sai sen noudettua puolestani ja kuljetettua tänne itään viikonloppuna. Täytyy kyllä myöntää, että jännitys oli aivan ylisuuri Habitare-reissulta kotiin ajellessa, koska olin tilannut peilin muistin varassa. Se oli piirtynyt mieleeni kauniina kuin koru, mutta ostopäätöstä tehdessäni minulla ei ollut peilistä kuin pikkuruinen kuva Summer Love -näyttelystä muistona säilömässäni esitteessä. Ostopäätöstä tehdessäni arvoin vielä kuparisen ja messinkisen peilin välillä, kupari kiehtoi kuihtenkin enemmän. Peilissä sain myös valita haluanko sen kuperana vai koverana ja mielsin sen kauniimmaksi niin, että peilin leikkaus keskellä on syvemmällä kuin sen reunat. Peilistä voi siis nähdä itsensä kahtena. Jännitystä ei yhtään lievittänyt myöskään puhelinsoitto mieheltäni, joka oli purkanut peilin kääreistään ennen kotiin paluutani. "Mietittiin veljes kanssa, että onkohan tää peili menny rikki? No onhan se vähän.. erikoinen. Aivan erilainen, kuin mitä oot tänne viime aikoina hankkinut. Mut en tarkoita, että se ois ruma." Reps ja aamen. Juuri sitä mustavalkoista hillityn hallittua linjaa halusinkin peilillä rikkoa, tuoda vähän kontrastia ja erikoisuutta olkkarin sisustukseen.


Vino-peilin on suunnitellut Iina Vuorivirta, joka valittiin viime vuonna vuoden nuoreksi muotoilijaksi. Hauska sattuma oli, että juurikin Iinasta ja Vino-peilistä on juttua viimeisimmässä Glorian kodissa, kannattaa kurkata ja lukea sieltä lisää Iinan urasta ja tulevaisuuden ajatuksista.


Peili täydentää mielestäni mukavasti olkkarin pyöreitä muotoja kaiken kantikkaan joukossa. Ajattelin peilin paikaksi tv-tason seinää ja sijoittaa sen epäsymmetrisesti seinän oikeaan laitaan. Mies ei halkourakaltaan suostunut sitä eilen vielä kiinnittämään kaverinani paikoilleen ja hätähousuna kuvailin sitä tänään tuossa tasolla. Aika kiva se on siinäkin ja erityisesti se on hauskuuttanut lapsia, jotka ovat illistelleet siitä tuplana koko illan.


Kuvailen peilin uudelleen, kunhan se on päätynyt lopulliselle paikalleen. 
Erityiskiitokset vielä Katjalle Lokaliin, peili on ihastuttava!

18 kommenttia:

 1. Peili on upea, voisin itsekin tuollaisen kotiuttaa meille :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Eikö olekin. Iina tekee käsitykseni mukaan tuotteita vielä käsityönä pieniä eriä, eikä ainakaan tuon Glorian kodin lehtijutun perusteella haluakaan tuotteitaan vielä massatuotantoon.

   Poista
 3. On kyllä upea - just tätä ihailin juurikin Glorian kodissa ja mietiskelin, sopisikohan tällainen meillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peili sopii varmasti tosi monenlaiseen tilaan ja sisustukseen. Kannattaa kysyä Lokalista, jos jää verkkokalvoille kaivelemaan :).

   Poista
 4. Onpa hauska! Jotenkin tutulta kuulostaa tuo miehinen lähestymistapa tähän...;)

  VastaaPoista
 5. Niin upea! Ja niin kaunis tuo kuva jossa pikkuinen hymyilee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se pikkuinen hymyhän on ihan oma luku kauneudesta :), se hymy jos mikä on herkässä harva se päivä. Ja peili on kyllä ihan superi :).

   Poista
 6. Mäkin olen tuota peiliä ihastellut, olikohan jonkin lehden sivuilla ihan hetki sitten itse Iinan kanssa? Tosi kaunis ja kiva nähdä se "livenä" jonkun luona! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuossa Glorian kodissa yhden sivun juttu, jossa kuva Iinasta ja peilistä. Enkä ihmettele yhtään, jos olisi noteerattu jossain muussakin lehtisessä. Luin jostain myös, että Iinan töitä oli myös Design Marketilla ja Helsinki Design Weekin näyttelyssä Teurastamolla. Itse en paikalle päässyt kumpaankaan, ehkä tästäkin on joku kuvannut/kirjoittanut. Jos joku tietää, niin linkittäkääpä ihmeessä!

   Poista
  2. Hah, niinhän sulla tuolla jo lukeekin että Glorian kodissa. Lukutaito taisi olla illalla jo hukassa ;) Mutta joo, Gloriasta sen minäkin luin!

   Poista
  3. "I never read, I just look at the pictures." Varteenotettava vaihtoehto sekin nykyisessä tekstitulvassa :).

   Poista
 7. Katsoin tuota peiliä Helsinki Desing Week tapahtumassa, ihana on edelleen. Mutta mitkä on nuo tyynyt/tyynyliinat tuossa alimmassa kuvassa vasemmalla, nuo mustavalkoiset? Ne on ihanat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Piia, kiitos, nuo tyynyt ovat nimittäin ihan omia tekeleitäni :).

   Poista
 8. Tuo on niin upea peili! Olen sitä itsekin katsellut sillä silmällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä törmäsin tähän peiliin ekan kerran siellä Artekissa. Mahtavaa kun Suomesta löytyy lupaavia nuoria muotoilijoita, mielenkiinnolla jään seuraamaan Iina Vuorivirran tulevia tuotoksia.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!