4.8.2014

OLKKARIN KESÄ


Kesä on viime päivinä näyttäytynyt olkkarissa vasta illalla, kun sälekaihtimet on uskaltanut avata pahimman paahteen jälkeen. Eikähän kesäiseen sisustukseen paljon muuta tarvita kuin ikkunoista sisään tunkeutuvan valon ja vehreyden. Sitä olen tehostanut silloin tällöin tuomalla jotain vihreää omalta pihalta pieniin maljakoihin. Tänään tuikkukippoon pääsi kapinahenkinen muratinoksa, joka oli valinnut aivan eri kasvusuunnan kuin säntilliset kaverinsa.

Sohvan DIY-tyynyperhe on myös lisääntynyt kesänmittaan. Kalansuomut löytyy sohvalta nyt tuplana ja niiden kaveriksi syntyi eräänä keskiyönä sapluunan avulla maalattu plussa. Silkka päähänpisto, joka syntyi puolivälissä rappusia matkalla yläkertaan, kun hampaat oli pesty ja valot sammutettu. Ylimääräiset valmiiksi leikatut pellavakankaan palaset saivat mustaa kangasmaalia pintaan ja seuraavana päivänä vähän särmää kultaisesta vetoketjusta.


Kesästä täytyy ottaa nyt kaikki irti valokuvauksenkin kannalta. Talvella ei sitten taas tule mieleenkään kuvata kahdeksan jälkeen illalla. Wau tuota valoa! Helsingin lomareissulla ostin serkultani vähän käytetyn objektiivin ja sen kanssa olen nyt koittanut tulla sinuiksi. Viimeisimmät juttuni on siis kuvittanut Nikkorin AF-S 50mm f/1.8G -objetiivi. Runkona minulla on edelleen Nikonin hyvä perusjärkkäri D3100 ja vaikka paremmasta olenkin haaveillut, tuolla uudella objetiivilla pärjään nyt varmasti pitkään ja toivottavasti syksynkin koittaessa saan valovoimaisempia ja tarkempia kuvia. Kahden zoom-objektiivin jälkeen on aika mielenkiintoista käyttää "jalkazoomia". Viimeisinkin kuva on näpsätty lasten leikkihuoneen takimmasta nurkasta, kahdeksan metrin päästä.

Mutta hei, nyt alkaa tuo valokin hävitä tästä sohvalta, joten viimeinen hetki kipaista iltalenkille!

14 kommenttia:

 1. Teillä näyttää ihanalta! Ja että mä tykkään noista sun tekemistä tyynyistä!!! Upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Viivi! Noita tyynyjä tuntuu syntyvän tänne kuin sieniä sateella. Onneksi huomenna alkaa työt, joten huomio keskittyy hetkeksi jonnekin muualle :).

   Poista
 2. Tyynyt on edelleenkin upeita ja niin on myös uusinkin tulokas...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jaana! Hyvän mielen ne myös tuo. Ettei kaikkea tarvitse uutena ostaa, eikä aina välttämättä poistua edes kotoa saadakseen uutta aikaan, kun tarvikkeet löytyy kotoa.

   Poista
 3. Tyynyjä ei voi koskaan olla liikaa, ja nuo ovat niin hienoja!

  Mökö

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania tyyntjä ja tosi kaunis koti :)

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat! Ja niin muuten on tyynytkin. Hihittelin niin tuolle puolenyön aikaan sadulle päähänpistolle, mutta tiedän tasan mistä puhut. Joskus sitä vain on pakko saada heti toteutukseen kaikki päähänpistona syntyneet ideat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AIvan kuin ei seuraavan päivän puolelle voisi odottaa. Mutta ei ilmeisesti silloin, kun on tosi kyseessä :)!

   Poista
 6. Ihana olohuone! Ja kiva huomata että muillakin on "jouluvalot" kesällä, kuten kuusivuotiaani tässä yksi päivä ihmettelin meidän olohuoneen koristusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä roikkuu nuo valot esillä kesät talvet, tosin pienen pientä kyllästymistä havaittavissa noihin ja pallovaloihin on ollut ilmoilla.

   Poista
 7. Niin kaunista! Ihania tyynyjä, mullakin on pari plussaprojektia työn alla :) Niitä on niin kiva tehdä itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Matalankynnyksen kuvio :). Näytäthän omia projektejasi, kun saat valmiiksi! Mielenkiinto heräsi heti :)

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!