24.8.2014

HETKEN ILLUUSIO - VALKOINEN TYÖHUONE


Heissan, onpa viikonloppu tuntunut pitkältä. Pitkästä aikaa vietimme sitä ihan vain kotosalla, eikä kalenteriin ilmestynyt viime metreilläkään mitään ihmeempää. Hoidettiin rästijuttuja kuntoon, nurmea ei oltu leikattu ainakaan kolmeen viikkoon ja ikkunan pesukin oli koko kesän ajan siirretty sujuvasti huomiseen. Aikaa perheen kesken, tulevan suunnittelua, merirosvoleikkejä, tytsyjen vaatekaapin päivitystä syksyisempiin ja oikeamman kokoisiin vaatteisiin. Oon aivan tosi laiska käymään vaateostoksilla, harrastan sitä rehellisesti sanottuna noin kolmesti vuoteen. Ja useimmiten tilaan kotikutsuilta tai nettikaupasta. Käytän sen kaupoissa haahuiluajan mieluummin johonkin muuhun. Tänään sitten aloitin aamuni mustikkajäätelötehtailulla, sain päivitettyä eturapun sateen ja koivunsiementen runtelemat kesäkukat syksyisempiin versioihin ja inventoin työhuonetta entistä freesimpään uskoon. Täällä on kova motivaatio saada kaikki ylimääräinen ja tarpeeton pois nurkista ja käytössä olevatkin tavarat kuriin, jokainen tavara omalle paikalleen.

Työhuoneen maalausprojektista olenkin täällä jo aiemmin kertonut ja vilautellut. Tikkurilan Lumi-maalin varjolla mulla oli visio valkoisesta työhuoneesta. Tuo visio inspiroi hankkimaan alkukesästä kauan ihailemani klassikon, Jieldén Signal S1333 -pöytävalaisimen. Lisäksi String-hyllyn alle hommasin kesän aikaan niin ikään Hayn Gym Hooksit S- ja M-koossa. Melkein jo ajattelin, että tuohon seinään ei tehdä enää yhtään reikää, mutta tänään annettiin kuitenkin periksi. Ihanat on ja tosi monikäyttöiset. Kiinnitys- ja siivousoperaation myötä innostuin riisumaan näkymän kaikesta ylimääräisestä ja nauttimaan hetken valkoisesta visiosta, ripauksella mustaa, kuparia ja vihreää. Otin muutaman narrauskuvan teillekin. Jokainen voi sitten itse kuvitella todellisuuden. Onneksi täällä työhuoneessa täytyy tehdäkin jotain :)! Juuri levitin kaikenkirjavan elämäni opettajanoppaineen ja kalentereineen pöydälle. Nyt siis vähän töitä ja sen jälkeen vaakatasoon lataamaan viimeisetkin prosentit akusta täyteen. Ilolla ja innolla kohti tulevaa viikkoa!








PS. Minäkin Brutukseni kompastuin kiusaukseen kesäisellä Pino-visiitillä, kun tuo paljon kohuttu ja keskustelupalstoja ravistellut paperisäkki sattui kohdalle. Puolustaudun sillä, että se säilöö just sopimoilleen hujanhajan viereksivät paperirullat sekä peittää sen taakse jäävät pistorasiat. Ihan nappiostos siis :)!

14 kommenttia:

  1. Ihanan valkoinen ja raikas työhuone! Onneksi noita paperisäkkejä ei saa meidän kulmilta. Ostaisin sen varmasti ja takuulla kävisi niin, että mieheni sen epätietoisena sen arvosta lykkäisi roskana uuniin palamaan...
    Valaisin on upea, ihan kerrassaan mahtava. Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Haha, tuo oli mulle kyllä ihan totaalinen heräteostos, kun hinta pääsi yllättämään. Olin toki sitä salaa fiilistellyt blogisiskojen jutuissa. Olisi voinut ajatella, että sille on keksitty aivan pöyristyttävä hinta paperikassiksi, mutta ei nyt sentään onneksi. Ihan linjassaan oli esim. paperisten lahjakassien kanssa. Itse taisin tuon säkin vähin äänin sujauttaa työhuoneessa käyttöön, eikä ole mies kommentoinut sitä sanallakaan :). Ja valaisin ilostuttaa varmasti vielä vanhainkodissakin, kaveri isolla Koolla!

      Poista
    2. Nyt munkin oli pakko googlailla hinta ja eihän se tosiaan kovin paha ollutkaan! Olin ihan kuvitellut, että maksaisi paljon enemmänkin! Hitsi, nythän mä kyllä haluan tuon meille, sillä lahjapaperirullat ja julisteputket kaipaavat jotakin siistiä säilytintä, ja tuohan olisi juuri passeli! :)

      Poista
    3. No on todella passeli, ja sopivan napakka. Mulla ovat ainakin olleet milloin missäkin lahjakassissa, jotka eivät ole rullien nojaamista kestäneet.

      Poista
  2. Tuo valaisin on niin kaunis! Ja tuolla kelpaa kyllä töitä tehä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No puitteet alkaa olla kunnossa, täällä on hyvä sotkea :)!

      Poista
  3. Näyttääpä rauhallisuuden tyyssijalta! Hauskat nuo ripustuskoukut ja paperisäkki, ihan täydellinen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvissa rauhallisuuden, todellisuudessa sekamelskan tyyssija ;)! Ja koukut on miustakin hauskat, lapsia piti jo varoittaa, että niissä ei sitten oikeasti voi voimistella. Saas nähdä, kuinka monta päivää muistavat :)!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Johanna. Kyllähän tuo illuusio aina vähän kärsii, kun tavarat sinne leväyttää. Mutta sehän huoneen tarkoitus onkin, joten menköön :).

      Poista
  5. Työtehon tuossa huoneessa ei pitäisi ainakaan olla viihtyisyydestä kiinni. Kaunista!

    Mökö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sanoa, että on tuolla tullut aivan eri lailla istuttuakin tänä syksynä. Tosin voi johtua paljon myös siitä, että sinne ylipäänsä mahtuu istumaan :D

      Poista
  6. Voi kuinka näyttääkin kauniilta.Ollaan lomalla, mutta ehdin hetkeksi kurkkimaan blogien kuulumisia. Aika ollut liian hektistä etten ole ehtinyt blogeja lukemaan... nyt siis ainakin osa läpi ja jossain välissä jatkan :D Työhuoneessa on kyllä kauniita yksityiskohtia ja ajatonta designia, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No luinkin, että te ootte lentopallon MM:ssä, varmasti huikea tunnelma siellä! Kiva kun piipahdit :)!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!