18.4.2014

SULOISTA JUHLAHUMUA


Viisivuotissynttärit ja reilut kymmenen kaveria mukana juhlimassa. 
Siitä seurasi pari tuntia kikatusta, juoksemista, leikkejä, herkuttelua, lahjojen ihastelua
ja tanssimista. Välillä piti käydä rappusilla vilvoittelemassa, 
kun yhdellä jos toisellakin alkoi posket punottaa.



Minusta lastenjuhlia on aivan ihana järjestää. Nyt olin tosin päättänyt olla suuremmin hössöttämättä leipomisten kanssa, koska paikalle oli kutsuttu vain pikkuväkeä. Lapset kun tuntuvat tykkäävän eniten popcorneista, kekseistä ja jäätelöstä. Leivonnaiset jäävät usein syömättä. Saimme naapurista jäätelökioskin kehikon lainaan, jota tuunasin meidän juhliin sopivaksi. Se olikin melkoinen hitti, josta kioskin pitäjät P&A tarjosivat muutamaa eri makua jäätelöä, vohveleita, vaahtokarkkeja, strösseleitä ja kastiketta.


No jotain piti tietenkin leipoa, ihan jo puhallettavien kynttilöiden vuoksi. Kerroinkin viime postauksessa, että juhliin leipomani kuppikakut menivät pilalle, kun taikina kuohui paperivuoista ulos. Melkein jo luovutin koko leipomisen kanssa, kunnes keksin kokeilla kuppikakuista pientä täytekakkua. Murensin kuppikakut käsin pieniksi paloiksi ja painelin tiiviisti pienen irtopohjavuoan pohjalle, kostutin maidolla, vatkasin vähän kermaa ja sulatin pakastimesta rasian vattuja väliin ja laitoin toisen kerroksen kuppikakkumuruja päälle. Kakun päälle sitten vaniljakermakerros ja mansikoita. Onni onnettomuudessa, siitähän tuli ihan kelpo kakku. Tosin, tuosta pienestäkin kakusta jäi yli puolet vielä jääkaappiin, kun vain muutama sitä halusi syödä :). Jo mainittujen kaupan herkkujen lisäksi tein juhliin vaahtokarkkitikkareita.


Pöydän koristukseksi askartelin pilleihin kutsukortista tutun kruunun ja puiset kertakäyttölusikat tuunasin akryylimaalilla ja glitterillä. Pillit löytyivät ihan sattumalta Clas Ohlsonilta, mutta arvatkaa, juoksinko noiden lusikoiden perässä yhden iltapäivän! Olin jo luovuttanut, kunnes kaveri soitti löytäneensä niitä Prismasta. Sieltä löytyi myös noita pahvisia jäätelökuppeja. Popparikipot ovat Nicolas Vahen muffinsivuokia ja viirinauhat askartelin viime vuonna paperiserveteistä. Nyt päivitin ne tähän vuoteen vaihtamalla keltaiset viirit minttuihin.


Ja olihan mulla vielä monta muutakin ideaa synttäreiden varalle, mutta eipä sitä aikaa sitten taaskaan ollut niiden toteuttamiseen tarpeeksi. Mutta jääpähän parit ideat taskuun odottamaan seuraavia juhlia. Voisin niin tehdä tälläistä työkseni. Eikö missään olisi tarjolla synttäritädin työpaikkaa hyvällä palkalla?! Viikonloppuna onkin sitten vuorossa neiti A:n kaksivuotissynttärit ja juhlitaan molempia tyttöjä vielä lähimpien sukulaisten ja ystävien voimin. Mutta nyt unille, aamulla nukutaan toivottavasti vähän kuutta pidempään!

20 kommenttia:

  1. Ihanan näköiset juhlat ja upea kiska!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! TUo kiska oli hyvä idea, kiitos naapureille, jotka tuon oman tyttönsä synttäreille nikkaroivat ja me saimme sitä lainata.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. :) Lastenjuhlat on aina hauskoja. Sattuu, kuuluu ja tapahtuu :)

      Poista
  3. Näyttää niiiiin ihanilta juhlilta! Kauniit koristukset! Ja huippujuttu tuo jätskikioski!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkin yksinkertainen juttu kuin jäätelö saa tuollaisen kitskan myötä ihan uuden ulottuvuuden sen nauttimiseen. Taitaa olla suosittu idea siellä ja täällä!

      Poista
  4. Ihanan näköistä! Ja nimenomaan, popparit, keksit, vaahtistikkarit ja jäätelö - ne meillä meni kaikki tyttöjen synttäreillä - jopa muffinsit jäi syömättä...

    Mukavaa pääsiäisviikonloppua Pastellimajaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja! Vielä on yks päivä tätä ihanaa pääsiäistä jäljellä. On kyllä ollut ihan luksusta tälläiset vapaat. Ensi vuonna uskon sitten jo todellakin suosiolla, että ei kannata kaverisynttäreille juuri leipoa.

      Poista
  5. Aivan ihanan näköistä. Mistä nuo popparipurkit on? Oliko valmiit vai oletko itse askarrellut?

    http://villavalko.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kati! Popparipurkit on muffinsivuokia ja merkkiä Nicolas Vahe. Ostin ne paikallisesta H&B Home-liikkeestä. Sopivat siis hyvin myös tuohon tarkoitukseen.

      Poista
  6. Suloiset synttärit, ihana kattaus ja kaikki!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos AnuElina <3, nää on niin ihania järjestettäviä, että aina vähän meinaan innostua ;).

      Poista
  7. Upeita kuvia! Ihana tunnelma välittyy <3

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihania ideoita ja kaunis toteutus<3 Sisustuslehtiainesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Martina! Kyllä sen lapsistakin aistii, kuinka nauttivat, kun koristeidenkin eteen on nähty vaivaa. Ja tykkään nähdäkin vähän vaivaa. Lapsille on niin rajattomasi ideoita juhliin, kun vain ehtisi edes murto-osan niistä joskus toteuttaa :)

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!