10.4.2014

ROCKY ROAD -KUPPIKAKUT


Moi! Palataanpas vielä viikonlopun kuppikakkuihin, joista kirjoittelin täällä. Lupailin sitä reseptiä ja nyt oon jotakuinkin hereillä sen tänne raapustamaan ;). Resepti on samaisesta Leila Lindholmin kirjasta, josta olen vinkkaillut aiemmin mm. täällä ja täällä. Ihana kirja!!



ROCKY ROAD -KUPPIKAKUT
(n. 12 kpl)
 
3 luomukananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50g voita
1dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa hyvälaatuista suklaata
2 dl suolapähkinöitä
2 kourallista minivaahtokarkkeja
2 kourallista Dumle-toffeita
 
Pähkinöitä, vaahtokarkkeja ja Dumleja ei ihan noin paljon ainakaan itselläni kulunut.
 
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sulata voi ja lisää siihen kermaviili sekä kahvi.
Sekoita seos munavaahtoon.
4. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja suola keskenään
ja kääntele seos varovasti taikinaan.
5. Rouhi suklaa ja sulata mikrossa tai vesihauteessa.
6. Sekoita sula suklaa taikinaan.
7. Aseta muffinivuoat pellille ja täytä jokaisesta 2/3 vuorotellen Dumle-toffeilla, vaahtokarkeilla, suolapähkinöillä ja taikinalla.
8. Kypsennä kuppikakkuja uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
 
Itsellä meinasi jäädä vartin paiston jälkeen vähän raa'aksi keskeltä, tosin käytin vuokina noita isoja Amerikan muffinivuokia, joten oisko johtunut siitä?
 
Alkuperäiseen reseptiin kuuluu myös Fudge-kuorrute, itse jätin sen välistä, ettei likat juoksisi aivan pitkin seiniä näiden nauttimisen jälkeen. No, tekivät sitä joka tapauksessa..
 
Fudge-kuorrute
 
1 1/2 dl kuohukermaa
1/2 dl maitoa
2 rkl hunajaa
200g tummaa hyvälaatuista suklaata
1 rkl voita
 
Koristeluun
 
minivaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja Dumle-toffeita
 
1. Kiehauta kerma, maito ja hunaja. Siirrä kattila pois levyltä ja anna jäähtyä  hetki.
2. Hienonna suklaa ja sekoita lämpimään kermamaitoon niin että suklaa sulaa.
3. Lisää joukkoon voi.
4. Lusikoi nokare kuorrutetta jokaisen kuppikakun keskelle ja koristele vaahtokarkeilla, suolapähkinöillä ja Dumle-toffeen palasilla.
 
 
JA EIKUN LEIPOMAAN!



Pakko kommentoida vielä tuota eilistä postausta, että suunnitelmat meni sitten ihan uusiksi. Neiti A kaatui pihakivetykselle naamalleen ja iso pyörä siihen vielä  päälle. Siitähän seurasi hirveä määrä verta ja kyyneleitä. Ilta menikin sitten vähän kurjemmissa merkeissä sylitellen ja nyyhkyttäen. Onneksi ei tainnut käydä pahemmin. Siispä ollaankin tänään askarreltu eilisenkin edestä. Nippu synttärikutsuja Lindan kaverisynttäreille ja maljakollinen virpomavitsoja sunnuntaita varten siis vihdoin valmiina.
 
Huomenna tytöt mummolaan ja meillä suunnitelmissa kaikkea mukavaa hyvien ystävien seurassa, ODOTAN! Sitä ennen vielä muutama tunti töitä ja nyt on  aivan pakko katsoa vielä pari ekaa jaksoa Klikkaa mua -ohjelmaa. Niin mainio. Omalta koneelta näpyttelen tätä juttua ja miehen läppäriltä samalla katson tuota sarjaa. Näppärä nainenhan tekee aina montaa asiaa samaan aikaan...! PS. Yritän siis opetella katsomaan vähän telkkariakin välillä, en sieltä juuri mitään ole pitkään aikaan ehtinyt katsoa. Toisen kanssa on jo listalla ja nyt tämä, mutta muitakin hyviä vinkkejä otan vastaan, laittakaahan asiassa viisaammat niitä tulemaan, jookos!!

6 kommenttia:

  1. Heips Hanna, kiitos herkullisesta kuppikakkureseptistä! Näitä täytyy ehdottomasti leipoa lasten kanssa.
    Itsekin katson telkkaria todella vähän. Mutta Myyntimies Jethroa olen viitoselta ruvennut seuraamaan. Ihan hitokseen huikee tyyppi tuo kotikontujen kuuluisin kiinteistövälittäjä!

    Keväisen lämmintä viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Voi ihanuus, mikä kuppikakkuohje! Näitä kokeilen aivan varmasti, naaaam! Kiitos reseptistä:P

    Kurjia aina nuo lapsosten kaatumiset yms. :/ Onneksi ei käynyt pahemmin, mutta voin uskoa, että kipeää teki:( Paranemisia!

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa herkulliselta. Ehdottomasti joskus pitää testata! :)

    VastaaPoista
  4. täytyy kyl testata, mä omistan kans yhden leilan kirjan ja ainakin siinä on maailman paras porkkanakakku ohje

    VastaaPoista
  5. Oijoi, taas yksi ihana ohje testattavaksi. Ja minun kun piti vähän vähentää tuota sokerin mussuttamista....

    VastaaPoista
  6. Hei oi nam!!!! En kestä, näyttää ihan sikahyvältä. Me tehdää joskus rockyroadia ruotsalaisittain, eli lakuja, vaahtokarkkeja suklaata pellille ja uuniin. HYVÄÄ! :)

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!