20.2.2014

VAIHTOEHTOHERKKUJA JA HAARAHIPPAA


Reilun neljän tunnin yöunien jälkeen täytyy vähän keräillä itseään, jotta jaksaa illan pakertaa koulutehtävien ääressä. Miten siitä vauva-ajasta joskus selvisi?! Täällä on menossa kuopuksen kanssa ajanjakso "painajaiset" ja niitä taidettiin aamuyö valvoa. Ensin horrostin puoli tuntia lattialla pinnasängyn vieressä, kunnes totesin tehtävän mahdottomaksi ja siirryimme Ampsun kanssa suosiolla katselemaan muumeja ennen kukonlaulua.

Viime hetken paniikki noiden kouluhommien kanssahan on jo ihan klassikko. Toimii aina! Kuten myös kevyemmät eväät väsymykseen. Sokeri väsyttää, joten päätin jättää itsesäälisuklaat ostamatta ja nakerrella näkkäriä. Ja edelliseen postaukseen viitaten: säilyttää balanssin ;).



Siemennäkkäriresepti on äitini vakkari ja itsekin sitä silloin tällöin leivon:

SEKOITA
1dl auringonkukansiemeniä, 1 dl pellavansiemeniä, 1 dl karkeita leseitä,
1 tl (yrtti)suolaa, 2 tl leivinjauhetta.

LISÄÄ
2 dl kermaviiliä, 1 muna, 2 dl emmental-raastetta ja 3/4 dl parmesan-raastetta.
 (Halutessasi myös 2 dl lesitiinirakeita ja 50g voisulaa, itse olen jättänyt pois)

LEVITÄ
taikina ohuesti leivinpaperin päälle pellille.

PAISTA 
200C:ssa kullanruskeaksi, 
leikkaa valmiiksi ja kuivata tovi n. 50C:ssa.


Kaverina smoothieta jäisistä marjoista: 
vadelmia, mustikoita, mustaherukoita, luonnonjugurttia ja maitoa.
Kohmeisena parhaimmillaan.


Nämä ja pikapäikkärit + ämpärillinen kahvia näyttävät saavan ihmeitä aikaan. 


Unohtamatta aamupäivän piristystä - koko työpaikan yhteistä hippavarttia! Olisipa oikeasti hauska haastaa joku aikuistenoikea työpaikka tekemään samalla tavalla. Siis eikun pilkettä silmäkulmaan huomenaamuna ja hipsinhapsin haarahippaa vartiksi pihalle kaikki ammattikuntaan katsomatta!
 Suosittelen kokeilemaan ;).

15 kommenttia:

  1. Voi nams ja resepti talteen! Kiitos tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs kestä. Täällä on mennyt pellillinen kohta ihan yksin puputellessa :)

      Poista
  2. Hippavartti? Haluatko avata tätä vähän? Täällä olis yks aikuisten oikea työpaikka, ja tuo kuulostaa vähintäänkin veikeältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Vartti ulkona haarahippaa. No joo, oon siis opettajana ja mukana oli muutama sata lasta. Mutta siellä me aikuisetkin kirmattiin ja ryömittiin pikkusia pelastamassa välitunnin aikana. Tulipa vaan aika veikeä olo itsellekin ja mietin, että mitenhän onnistuisi, jos paikalla olisi vain aikuisia. Kerrohan jos toteutatte :)! Edellisenä päivänä yksi välkkä tanssittiin pihalla musiikin soidessa.

      Poista
  3. NAMI! Aika samanlaista olen tehnyt joskus ja resepti oli silloin karppaus.infon sivulta. Tätä täytyy kyllä tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu karppisivuilta varmaan löytyy samantapaisia. Tää resepti on alunperin peräisin mun veljen hierojan vaimolta, jota urheiluaikoina puputettiin kovasti.

      Poista
  4. Oioi, tätä näkkäriä täytyykin tehdä. Pitänyt itseasiassa monta kertaa kokeilla vastaavaa.. Niin on herkullisen näköinen setti nyt kyllä tuo avocadon ja tomaatin kera. Nam! Jospa sitä nyt vkonloppuna intoutuisi. Ja flunssalta jaksaisi. Toivottavasti te vihdoin olette terveinä!! Meillä nyt minun vuoro lensuilla.. :) Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä rasvoja paljon ja hiilareita vähän. Lapset on meillä suht terveinä, mutta nyt oli myös mulla vuoro jäädä kotiin. Parin viikon pikkuflunssan jälkeen alkoi eilen nostaa lämpöä- Mies on sinnitellyt samassa taudissa myös jo pari viikkoa. Kyllä on niin syvältä tämä, kun ei jaksa mitään. No toivotaan, että mee ohi nopeaan teillä ja meillä! PS.Ja aurinkoa täällä ei olla nähty kunnolla pitkään aikaan, täytyy lähteä sitä viikon päästä Kanarialta etsimään.

      Poista
  5. Tuttu resepti ja hyväksi havaittu. itse huomasin, että kun luovuin valkoisista jauhoista ja sokerista olo koheni kohisten. Ainakin minulle sopii. Nälissää ei tarvitse olla, kunhan miettii tovin mitä suunsa laittaa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sokerin ja vehnämössön vaikutuksen huomaa nopeaan monellakin tavalla. Itse en ole jättänyt kokonaan pois, mutta jotenkin epätietoisen tietoisesti välttelen leipää sun muuta vehnämössöä, kun niistä aina väsyy ja olo on ihan turvonnut. Viikonloppu ehti jo mennä, mutta mukavaa viikon alkua sinulle Anne!

      Poista
  6. Moikka! Herkullista on! Täällä minäkin olen kukkunut pari yötä flunssan kourissa ja yöllä lämmitellyt kuumamehua ja puputtanut näkkäriä (ruisnäkkäriä) Terveiset täältä kaupungin toiselta laidalta.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen onneksi saanut yöni nukuttua, mutta kotiin piti jäädä tänään potemaan, kun lämmöt nousi kuumeen puolelle, silmät valuu vetää ja sisälläkin voisi istua pilkkihaalari päällä. Kiitos terveisistä, nämä saman kaupungin terveiset ovat aina yhtä jännittäviä ;)! Terkut siis myös sinne!!

      Poista
  7. Oli pakkp heti kokeilla näitä, mutta en saanut onnistumaan. Käytin kyllä parmesaanin tilalla muuta juustoa, mutta muuten ohjeen mukaan...eli niistä tuli taipuvia/kumimaisia vaikka niitä uunissa kuivattelinkin. Kuinka kauan itse pidät niitä uunissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi. En oikein osaa sanoa tarkkaa aikaa tuohon kuivumiseen, kun aina ihan mututuntumalla näitä teen. Pitäisinkö puolisen tuntia 50C:ssa, jonka jälkeen sammutan uunin ja jätän näkkärin sinne vielä yöksi kuivumaan. Kokeilepa seuraavalla kerralla niin, että tuon uunikuivatuksen jälkeen annat niiden kuivua pellillä vielä esim. yön yli ja senkin jälkeen säilytät kannettomassa astiassa. Tuuhan kertomaan onnistuitko!

      Poista
  8. tätä pitää kokeilla. kiitos reseptistä.

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!