12.12.2013

AIVAN ERITYINEN KORTTELIViime viikonloppuna kävimme joka joulukuiseen tapaan Joensuun Taitokorttelin Joulukylässä. Lauantaina olin liikkeellä esikoisen kanssa ja sunnuntaina vuorostaan kuopuksen.  Vaikka osa ajasta kuluikin joulupukkia pakoillessa, ehdimme hyvin päästä Joulukylän tunnelmaan Kauppaneuvoksen kahvilassa glögikupposella, Taitokorttelin tarjoamalla poniajelulla, jouluisten kojujen ja vakituisten liikkeiden tarjontaa katsellen sekä aittarakennuksen näyttelyitä ihmetellen. Unohtamatta sisäpihan lumikasoissa laskettuja kymmeniä pyllymäkiä.

Vaikka Joensuun keskusta ei kovin isolla alueella olekaan, Taitokortteli on ollut alusta asti itselleni paikka, jonne on kiva hypätä kaupungin hulinasta ihmettelemään ja ihastelemaan aivan erityistä käsityöläisten maailmaa. Taitokorttelissa järjestetään ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia, työpajoja sekä kursseja. Olen hehkuttanut täällä blogissa aiemminkin, kuinka tervetullutta vaihtelua Taitokortteli tuo kaupunkikuvaan: vanhoja rakennuksia, uniikkeja putiikkeja, käsityöläis- ja yrittäjähenkeä. Sisällä päärakennuksessa kuuluu kangaspuiden pauke ja ulos asti voi kuulla tiilitalossa työskentelevien seppien taontaa. Taitokortteliin on ilo viedä myös ulkopaikkakuntalaiset vierailijat. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka!Taitokorttelin Joulukylä järjestetään vielä kahtena seuraavana viikonloppuna ennen jouluaattoa:
14.-15.12. ja 21.-22.12.2013 la 10-16 j su 12-16. 

Menkäähän  ihmeessä paikalle nauttimaan kiireettömästä ja tunnelmallisesta joulun maailmasta!
  
*Yhteistyössä Taitokortteli 


PS. Huomio "Anskuli", olet voittanut 1. adventtiarvonnan
Ilmoitahan itsestäsi lauantaihin mennessä minulle sähköpostitse, muutoin joudun arpomaan Linumin paketille uuden voittajan.

25 kommenttia:

 1. Onpa upeita kuvia. Näinkö kauniissa paikassa olen töissä? Kiitos Hanna!
  t. Mirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikea onnentyttö Mirja :)! Kiitos itsellenne siitä ihanasta ilmapiiristä, mitä ympärillenne luotte!

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja paikka niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ja paikka on todellakin spesiaali!

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja tunnelmat! Tuollaiset tapahtumat on mieleeni.

  VastaaPoista
 4. Ompa kaunista ja jouluinen tunnelma! Ja luntakin... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta kaivaten, kummalliset syksyiset sääolosuhteet ovat vallanneet Joensuunkin!!

   Poista
 5. Kaunista ja jouluista tunnelmaa, ihanaa! Voi kunpa meillekin saataisiin lunta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin sitä lunta jo taas kaivataan, enpä muista tälläistä tammikuun alkua. Yleensä lunta on kunnon kinos ja pakkaset paukkuu tässä vaiheessa vuotta.

   Poista
 6. Kiitos raikkaasta blogistasi. Olen tänään nämä sivut löytänyt ja ilokseni poikkeaa muista blogeista siinä, että ottamasi kuvat ja työt ovat laadukkaita ja niistä löytyy paljon väriä. Välillä lukiessani varsinkin sisustusblogeja, ne alkavat muistuttaa toinen toisiaan. Siis kauniita ne ovat, mutta niistä puuttuu omaperäisyys. Nyt on pakko nousta tuolista ylös, sillä takalisto on jo kovilla. Laitoin blogin helposti löydettäviin ja aion perehtyä tähän tarkemmin. Tunsin lukkarinrakkautta, kun ihan ensimmäisenä havaitsin Joensuusta mukavat kuvat, joulumökkejä yms. Kaupunki on kaunis ja minulle lapsuudesta tuttu, sillä käväisin joskus ukkini kanssa siellä, kun kesät vietin maalla. Oikein hyvää joulua koko perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva viestistäsi ja ihanasta palautteesta! Kovin mieltä lämmittävää kuulla, että blogi tuo jollekulle iloa ja inspiraatiota elämään. Tervetuloa lukijaksi ja Joensuuhunkin :)! Lämpöistä joulua myös sinulle!

   Poista
 7. Voih, näyttää ihanalta! Ois ihana kun pystyis kiertämään kaikki kivat Joulupajat sun muut, niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Mun joulunalusaika menee aina vahvasti tiskin takana, mutta mukavaa on sielläkin. Saa kääriä monenmonta pakettia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TÄlläisissä joulutapahtumissa saa itselleen juuri sen parhaan joulumielen! Itselläni nousee vuosi vuodelta yhä enemmän tuskanhiki jo pelkästä ajatuksesta lähteä jouluostoksille ostoskeskuksiin..

   Poista
  2. Niin ja työniloa sinne tiskin taakse, huisketta varmasti riittää :)!

   Poista
 8. Taito-kortteli on kyllä ihana paikka! Joulunaikaan en ole vain päässyt siellä koskaan käymään. Ensi viikollakin mies ja tytär lähtevät ihan kahdestaan mummolareissulle Joensuuhun ja minä jään vielä töihin. Voihan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmi, ihana jouluntunnelma sieltä erityisesti löytyy ja takuuvarmasti muinakin aikoina!

   Poista
 9. Tosi ihanoita kuvia!!! ja vitsit itse kaupanTätikin päässyt yhteen otokseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D, mulla oli kieltämättä hiukan tirkistelijäfiilis, kun tuon kuvan napsasin!!

   Poista
 10. Oij, näyttääpä aivan ihanalta ja olet saanut hyvin taltioitua tunnelman! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tunnelma välittyy ulkopaikkakuntalaisellekin! Täkäläisille tunnelma on varmasti tuttu omakohtaisista kokemuksistakin.

   Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!