10.11.2013

KUUSIKOSSA



Vielä ehdin teitä moikkaamaan isänpäivän iltaan. Vietimme isänpäivää osittain ihan kirjaimellisesti kuusikossa. Tänään oli nimittäin vuorossa lasten ukin ja mieheni isän onnittelu anoppilassa. Pöytä notkui tuttuun tapaan ja ruokaa piti käydä välillä sulattelemassa lähikuusikossa. Pari pientä yksilöä kotiinkin kannoin, ulos oven pieleen. Jos niitä jouluvaloja alkaisin vähitellen kaivella esiin. Nähtiin reissulla pienen nallen tassunjäljetkin ja melkein taas toivoin, että karhu olisi meitä turvallisen välimatkan päästä käynyt moikkaamassa.

Kuusentaimien lisäksi meidän huonekuusi on saanut kuusikavereita uusista tyynynpäällisistä. Ompelin meille viikonlopun pikkutunteina pari 60x60cm tyynynpäällistä Marimekon Kuusikossa-kankaasta. Kuosi on mielestäni niin kaunis ja hauska, ihan nappivalinta tulevaan talveen. Jotakin jouluistakin kankaasta löytyy, mutta luulen että tyynyt saavat kaunistaa kotia vielä pitkälle joulunjälkeiseen talveen. Toinen tyynyistä löysi paikkansa lasten löhönurkasta, Fatboysta, mikä on sijoitettu nyt ainakin toistaiseksi olohuoneen tyhjään nurkkaan. Möin hiljattain olohuoneessa pyörineen, kameran linssiä vältelleen, ison nojatuolin ja rahin. Tuntuu kuin kotiimme olisi tullut sen myötä monta lisäneliötä ja valoa. Haaveilen tuohon S-hyllyn alle matalaa tasoa. Mutta kaikki aikanaan. Toivutaan varmasti vielä tovi Eamesien DAR-tuolien hankkimisesta :). Joulun tullen tuohon nurkkaukseen sijoitetaan sitten joulukuusi ja säkkituoli saa väistyä sen myötä  toisaalle. Pientä muutosta täällä tapahtuu siis kaiken aikaa. 

Nyt lähden kesyttämään pientä kiukkupussia, joka kuvissa niin rauhallisena kirjojaan lukee. Meille on muuttanut puolitoistavuotias tyttölapsi, joka ilkikurinen hymynhäivä kasvoillaan tekee useimmiten kaikkensa ollakseen erimieltä vanhempiensa kanssa. Phuuh. Huvittava ja välillä myös niin ärsyttävä tapaus :). 

PS. Sen verran innostuneita olitte tuosta pari postausta sitten vilauttamastani timantinmallisesta himmelinosasta, joten ajattelin tehdä siitä teille DIY-ohjetta tulevalla viikolla. Pysykäähän siitä kiinnostuneet siis taajuuksilla.





26 kommenttia:

  1. On kyllä kivannäköistä tuo kuusikossa kangas. Kiva kun viitsit tehdä timantteihin ohjeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä niin kovin myös! No eipäs kestä jo ennakkoon :). Toivottavasti se onnistuu..

      Poista
  2. Minä olen myös suunnitellut pari päivää hankkivani kuusikossa-kuosia. Luultavasti myös kankaana ja itse omepelen tyynyn. Vielä mietinnässä väri, mutta kaipa se se musta on :) Tosi nättiä se on. Ja taas ihania kuvia olet ottanut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ja sopii Jonsku teille varmasti mustavalkeana! Kiitos! Jostain kumman syystä sain kuviin vähän valoa, mitä ihmettä!!

      Poista
  3. Oi, miten vaaleita ja valoisia kuvia. Ihanat tyynyt ja ihana pieni kiukkupussi. :) Ja kyllä kiitos, DIY-timanttiohje tulee innokkaaseen käyttöön. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Silja Maaria!! Ja tuo kiukkupussi koettelee kyllä aivan kympillä. En muistanutkaan miten hankala tuollaisia pieniä uhmaajia on kasvattaa, kun ei niille meinaa mennä säännöt jakeluun sitten millään. No jatketaan päänhakkaamista seinään, niin ehkä hän jossain välissä kesyyntyy :). Ja kiva kuulla, että ohje kiinnostaa!!

      Poista
  4. Ihana varsinkin tuo keskimmäinen kuva:-) Tuo Kuusikossa on kyllä tosi kivaa kangasta, sopivan jouluista, mutta ei kuitenkaan liian jouluista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Jostain syystä pikkulikka löytää aina sinne, missä haluan kuvata :). Isosisko taas pakenee paikalta saman tien kun kameran näkee.
      No itse ajattelin juuri niin, ennen kaikkea talvinen kangas. Yhden kuusen kuviointi muistuttaa koristeltua joulukuusta, mutta senhän voi kääntää pois näkyvistä sitten joulun jälkeen..!

      Poista
  5. Kangas ja kiukkupussi, kauniisti käy!

    VastaaPoista
  6. Kivoja kuvia! :) Tuo on aivan ihanaa kangasta, haaveilen siitä verhoa keittiöön :) Meillä myös reilu 1,5v kiukkupussi joten tiedän mistä puhut (+tuo isompi uhmaaja 3v!) Joten hermot on koetuksella monta kertaa päivässä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni! Verho olisi varmasti kaunis, suurehkot kuuset pääsisivät siinä kunnolla oikeuksiinsa!
      En tosiaan muistanutkaan, millaista on, kun 1,5 veelle iskee "minä itse päätän omista asioistani" -vaihe. Mutta jospa se siitä taas vähitellen. Isommalla on hetkeksi ainakin pahimmat uhmat helpottaneet. Todennäköisesti seuraava vaanii jo nurkan takana. Mutta täytyy muistaa, että ne uhmat vie lapsia vain eteenpäin ja lasten täytyykin antaa uhmata, jotta kehittyvät, niin kuin pitää.

      Poista
  7. Oi että tuo kangas houkuttelee myös minua. Tuo tyyny vaan vahvistaa tarvetta ;) Voi noita äkäpusseja. Meillä poika aloitti kiukkuamisen päivä 1v synttäreiden jälkeen ja nyt 1,5v myöhemmin, tuntuu että pahenee vaan. Ei löydy asiaa, mihin voisi sanoa joo, vaan kaikki mennään ein kautta. Eilen kyselin mikä oli ateriassa parasta, oliko se lohi (kun sitä söi niin hyvin). Ihan hirveä potkukohtaus ison EIIIN, kera. Kohta kun rauhoittui, sanoi "minusta parasta oli kala ja peruna"... Huoh ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, toivottavasti saat omat kuuset teillekin. Kangas on kyllä aivan ihana. Meillä myös kaikki on EN tai EII ja se veteläksi heittäytyminen on ehkä kaikkein ärsyttävintä, mutta tosiaan, jos jaksaa ottaa asiallisesti nuo uhmat ja pitää rajoista kiinni niistä huolimatta, niin ehkäpä niistä kasvaa ihan kunnon tyyppejä. Siihen uskon. Vaikka myönnän kyllä että tälläkin kasvatusalan ammattilaisella hermot välillä vähän takeltelee kestämisessä :) ja touhusta on välillä ihannepedagogiikat kaukana :). Tsemppiä siis sinnekin!!

      Poista
  8. Samaa kangasta on kuolailtu tälläkin suunnalla. Ihana pieni kiukkuinen ihminen Fatboyssa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas taitaakin olla tämän syys/talvimalliston suosikki! Ja ihana se on tosiaankin päällimmäisenä :)!

      Poista
  9. Hei! Löysin blogiisi viikko sitten fb:n kautta ja kahlasin sen illan aikana kaikki postaukset läpi. Ihastuin myös tuohon Kuusikossa-kuosiin ja tilasin siitä pussilakanat.

    Mökö

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Mökö! Kiva kun jätit kommenttia!! No vau, oot jaksanut kaikki postit kahlata läpi, ohhoh :)! Pussilakanat näyttivät myös kauniilta!

      Poista
  10. Itsekin olen tykästynyt tuohon kuosiin, kaunis kuin mikä! Lisäsin blogisi muuten oman blogini sivupalkkiin ja kirjauduin lukijaksi; enää ei mene ihanat postauksesi ohi :)

    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon eri yksityiskohtia tuossa kuosissa, mutta yleisilme silti jotenkin yksinkertainen ja rauhallinen kiitos mustavalkoisuuden ja suurten kuusien. Ja kiva Kerttu, tervetuloa siis visiitille useamminkin :). Ehkä törmätään lauantaina!

      Poista
  11. Kauniit tyynyt oot ommellut! Tykkään kans kovasti tuosta Kuusikossa-kankaasta. Sopii tällaiselle metsän kyljessä asuvalle : )
    Ja hei, tulin kertomaan, että vihdoin viimein sain aikaiseksi tehtyä sen "Alusta asti matkassa" -haasteen! Vähän täytyi kyllä
    muistinystyröitä vaivata, mutta lopulta sentään jotain tuli mieleen : )

    Mukavaa viikon jatkoa ja minäkin odotan innolla sitä himmeliohjetta - oli kyllä suloiset ne mustat timantit : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas pääsisi varmasti oikeuksiinsa, kun ikkunasta jatkuisi oikea metsä. Meillä ei valitettavasti näin pääse tapahtumaan, kun taloja on joka puolella. Multa onkin tainnut mennä tuo postaus ohi, mutta tuunpas selaamaan vähän taaksepäin, kiva kun toteutit sen!

      Himmeliohje muuten vähän viruu, kun en oo ollut juuri kotona kuvailemassa, mutta koitan hoitaa sen tänne silti piakkoin!

      Poista
  12. Kuusikko -kangas on pitkästä aikaa kivaa marimekkoa! Ihastuin siihen kyllä. :) Tuskin petivaatteita talviteemaan hankkisin, mutta juurikin pari tyynyä olisi sopivasti!

    Timanttihimmelit on minullakin ollut mielessä toteuttaa kun pinterestissä bongasin kuvan sellaisista! Mutta nyt en alakaan itse soveltamaan vaan odottelen ohjettasi, kun olet todella onnistuneesti jo kokeillut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kangas käy vieläpä hyvin monenlaiseen kotiin ja sisustukseen. Nää tyynyt on ihan sopivasti, yksikin olisi varmasti riittänyt, mutta kaksikaan ei ole liikaa, kun karsii muita graafisia kuoseja pois. Täytyykin kuvata joku päivä toisenkin tyynyn kanssa :)

      Toivottavasti maltat odottaa sitä ohjetta, näyttää siltä, että se viruu viikonlopun yli, kun tälle viikolle olikin yllättävän paljon ohjelmaa ja ollaan oltu kotona vasta iltamyöhällä. Mutta itse himmelit ovat todella nopeita tehdä, kun tekniikan oivaltaa!

      Poista
  13. Hei! Kaunis tyyny! Katsoin, että kankaan raportti oli 88cm. Ostitko raportin verran kangasta vai myyvätkö vähemmänkin? Itsekin ajattelin tehdä pienen tyynynpäällisen 40X40cm, mutta mietin, että suostuvatkohan he myymään esim. puolen metrin palan vai onko pakko aina ostaa raportin verran?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin kangasta 130cm, kun tein kaksi 60x60cm tyynyä. Enkä tajunnut edes ajatella, mikä on minimimäärä. Kannattaa kysyä siis suoraan liikkeestä. Kuusikuvio on aika iso ja mulla sattui sellainen pätkä kangasta, että 50x50cm tyynyissä ei olisi kummassakaan ollut kokonaisia kuusia vaan ainoastaan osa niistä. Mutta jos se ei häiritse, että tulee vain pieni osa kuusta tyynyyn, niin 40x40cm voi olla myös hauska.

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!