1.8.2013

PUNAHERUKKA-SUKLAAJUUSTOKAKKUA JA BLOGIUUTISIA



Moikka taas,

lupasin laittaa tänne jakoon kinuskikissailuni
lopputuotteena syntyneen mielettömän pehmoisen ja hienostuneen makuisen juustokakun reseptin.
Rakkaustarina, jossa punaherukka kohtaa tumman suklaan. Niin hyvää!!
(Saa nauraa, repesin itsekin :D! Voisikos tuon asian vielä jotenkin monimutkaisemmin ilmaista. 
Omakehuhan tuosta ei oikeastaan ollenkaan haise. Mutta kukapas sen kissan hännän nostaisi, jollei...).




Siis, kuinkas olisi pala punaherukka-suklaajuustokakkua?
Vaikkapa sen kunniaksi, että Pastellimaja on liittynyt Indiedays Inspiration -blogien joukkoon!
Pastellimajan facebook-sivuilla asian kerroinkin ja joku teistä saattoi huomata tuon bannerin jo eilen blogini sivupalkissa.
Te lukijat voitte jatkaa blogin seuraamista samaan mallin kuin ennenkin,
paljonkaan ei tämän uutisen myötä muutu.
Sivupalkissa on Indiedays Inspirationin jäsenbanneri, johon päivittyy reaaliajassa 
uusimmat blogipostaukset muistakin Indiedays- ja Indiedays Inspiration -blogeista. 
 Joskus blogissa saattaa näkyä myös mainoksia. 
Blogiani voi tästä eteenpäin seurata myös  Indiedays-sivuston kautta.
Mahtavan monenkirjavaan ja inspiroivaan joukkoon pääsin, 
käykäähän ihmeessä tutustumassa muihinkin blogeihin!

Indiedaysillä blogataan viidessä eri kategoriassa: 
muoti-kauneus-lifestyle-ruoka-sisustus.
Pastellimaja löytyy sisustus- ja lifestyle- kategorioista,
mikä ei kuitenkaan estä muiden kategorioiden juttuja.
Mutta hei oikeasti, mitään muotikuvia ette täällä todellakaan tule näkemään ;).
Muotia en juuri seuraa, pukeudun niin kuin mukavalta tuntuu, jos nyt ylipäätään muistan pukeutua.
(Ei en ole naturisti, mutta kotiäidillä nyt sattuu silloin tällöin unohtumaan
yö-ja päiväpukeutumisen ero.
 Tässäkin asiassa tosin täytyy parin viikon sisään ryhtyä skarppaamaan rajusti.)

No karkasipas mopo nyt melkein sivuraiteille.
Se kakku...
sisältää kaakaolla höystetyn kakkupohjan sekä -päällisen.
Välissä kerrokset tummalla suklaalla ja punaherukoilla maustettua juustokakkumassaa.
Helppoa, tosin vaatii vähän aikaa ja kärsivällisyyttä valmistuakseen.


Ja ohje on siis oma, sovella mielesi mukaan.
Gluteenittoman kakun saat helposti vaihtamalla vehnä- ja korppujauhot
 gluteenittomaan tai perunajauhoon!
Kakkupohja:
2 munaa, sokeria, vehnäjauhoja, perunajauhoja, kaakaojauhetta ja  2tl leivinjauhetta.

Ota 3 samankokoista kirkasta lasia. Riko ensimmäiseen kaksi huoneenläpöistä munaa,
mittaa toiseen saman verran sokeria ja kolmanteen saman verran jauhoja.
Itse laitoin kolmasosan vehnäjauhoa, kolmasosan perunajauhoa, kolmasosan (leivonta-)kaakaojauhetta ja 2 tl leivinjauhetta.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot pienissä erissä (siivilän läpi) varovasti käännellen tai itse kyllä vatkaimella pyörittelin kevyesti ;)..
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.
Paista 175C NOIN 20 minuuttia.
 Jäähdytä ja halkaise kakkupohja varovasti kahteen osaan.
Pese ja kuivaa irtopohjavuoka ja nosta toinen (se rumempi;) kakkulevy vuoan pohjalle.
(Käytä pohjalla leivinpaperia jos haluat, itse en koskaan viitsi)
Kostuta vaniljamaidolla (maitoa ja vaniljasokeria).

Kerma-juustomassa: 
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
 2x 200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (aito vanilja paras)
100g tummaa (70%) suklaata
n. 2dl haarukalla listittyjä punaherukoita

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita juusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Jaa kerma-juustomassa suurin piirtein kahteen osaan eri kulhoihin.
Laita toinen jääkaappiin odottelemaan.

3. Valmista suklaamassa:
Sulata suklaa, anna hetki jäähtyä ja sekoita se toiseen kerma-juustomassoista.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi mikrossa ja liota siihen 3 liivatelehteä.
Vatkaa liivateneste suklaamassaan,
kaada massa kakkupohjan päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.

4. Valmista punaherukkamassa vasta kun suklaakerros on hieman hyytynyt:
Ota jääkaapista toinen osa kerma-juustomassasta ja sekoita listityt punaherukat joukkoon niin, 
että massa värjäytyy kauniin vaaleanpunaiseksi.
Kuumenna taas tilkka vettä ja liota jäljellä olevat 3 liivatelehteä veteen.
Vatkaa liivateneste punaherukkamassaan.
Kaada punaherukkamassa varovasti suklaamassakerroksen päälle.
Varo kerrosten sekoittumista!

Kun punaherukkamassa on hetken ehtinyt hyytyä, nosta toinen kakkulevy kakun pinnalle.
Kostuta tämäkin levy kevyesti ja laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.

Ennen tarjoilua siivilöi kakkulevyn pinnalle reilusti kaakaojauhetta ja/tai koristele muuten mieleiseksesi.

Olikohan tässä nyt kaikki oleellinen..?! 
Kysykää rohkeasti, jos joku vaihe jäi epäselväksi.

++++++++

No huh, tulipas tähän pitkät rimpsut tekstiä, ihan jo hengästyttää..
Hauskaa torstaita!
Itse painelen varaamaan kirpparipaikkaa.
Aion myydä salaa kaiken irtaimiston,
jotta voin sitten Köpiksessä revitellä ;).



14 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta -kuulostaa kokeilemisen arvoiselta! ja hei, onnea blogiuutisesta! olet paikkasi siellä ansainnut; sinulla on ihania kuvia ja hauska tapa kirjoittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipäs kestä Iisa! Kiitos itsellesi hyvän mielen kommentistasi <3!!

      Poista
  2. Onnea blogiuutisesta! sinulla onkin niin upea blogi jota on mukava lueskella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Heidi, kiva ettei tarvitse ihan yksin täällä tarinoida ;)!

      Poista
  3. Onnea Hanna :) ja onpas herkullista!

    VastaaPoista
  4. Onnea Indieblogille! Ja nyt oli pakko skipata tuo kakkupuoli - liian herkullisen näköinen reissun herkuttelujen jälkeen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah! Itsehillintää kaivattaisiin myös tännepäin linjoja! Kiitti kiitti :)!

      Poista
  5. Oi miten mahtava blogiuutinen!! Onnea Hanna :)

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!