PORKKANASÄMPYLÄT
n. 15-20 kpl
5-6 dl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 tl merisuolaa
3 suurta porkkanaa raastettuna (n. 3dl)
1 pussi kuivahiivaa
1dl kaurahiutaleita tai -leseitä
n. 10-12 dl vehnäjauhoja (osan korvaan grahamjauhoilla)
1/2 dl oliiviöljyä
+ + + + +
1. Kuumenna vesi reilusti yli +37C (porkkana jäähdyttää sitä)
2. Lisää hunaja, suola ja porkkanaraaste.
3. Sekoita kuivahiiva n. 1 dl jauhoja ja sekoita joukkoon käsin.
4. Lisää hiutaleet/leseet.
5. Lisää suurin osa jauhoista.
6. Lisää oliiviöljy, kun taikina alkaa pysyä kasassa.
7. Lisää loput jauhot, niin että saat taikinasta irtonaista.
(Taikina saa jäädä kuitenkin löysäksi ja tarttua käsiin,
näin tulee mehevimmät sämpylät!!)
8. Anna taikinan kohota n. puoli tuntia.
Pyörittele sämpylät ruisjauhojen päällä
ja kohota vielä pellillä liinan alla n. 10 minuuttia.
Paista uunin keskitasolla 225C n. 15 minuuttia.
Herkullisen näköisiä porkkanasämpylöitä!
VastaaPoistaMuutin blogini uuteen osoitteeseen, käyhän kurkkaamassa:
www.kotilablogi.blogspot.fi
Aurinkoista sunnuntaita!
Täytyypäs tulla kurkkailemaan, kiitos!
PoistaNamii.. Ja kiitos, nappaan tuon sämpyläohjeen talteen. :) Ihanaa sunnuntaita!
VastaaPoistaJa kantsii tehdä tuo ruisjauhoviimeistely, se kruunaa näiden maun. TOivottavasti onnistuu!! Viikon viiveellä vastailen, mutta ihanaa viikonloppua sinnekin!!
Poista