24.8.2013

PERUSPÖPERÖÄ JA PORKKANASÄMPYLÖITÄ





PORKKANASÄMPYLÄT
n. 15-20 kpl
5-6 dl vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
3 tl merisuolaa
3 suurta porkkanaa raastettuna (n. 3dl)
1 pussi kuivahiivaa
1dl kaurahiutaleita tai -leseitä
n. 10-12 dl vehnäjauhoja (osan korvaan grahamjauhoilla)
1/2 dl oliiviöljyä
+ + + + +

1. Kuumenna vesi reilusti yli +37C (porkkana jäähdyttää sitä)
2. Lisää hunaja, suola ja porkkanaraaste.
3. Sekoita kuivahiiva n. 1 dl jauhoja ja sekoita joukkoon käsin.
4. Lisää hiutaleet/leseet.
5.  Lisää suurin osa jauhoista.
6. Lisää oliiviöljy, kun taikina alkaa pysyä kasassa.
7. Lisää loput jauhot, niin että saat taikinasta irtonaista. 
(Taikina saa jäädä kuitenkin löysäksi ja tarttua käsiin,
näin tulee mehevimmät sämpylät!!)
 8. Anna taikinan kohota n. puoli tuntia. 
Pyörittele sämpylät ruisjauhojen päällä
 ja kohota vielä pellillä liinan alla n. 10 minuuttia.
Paista uunin keskitasolla 225C n. 15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä porkkanasämpylöitä!
    Muutin blogini uuteen osoitteeseen, käyhän kurkkaamassa:
    www.kotilablogi.blogspot.fi

    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Namii.. Ja kiitos, nappaan tuon sämpyläohjeen talteen. :) Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kantsii tehdä tuo ruisjauhoviimeistely, se kruunaa näiden maun. TOivottavasti onnistuu!! Viikon viiveellä vastailen, mutta ihanaa viikonloppua sinnekin!!

      Poista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!