Sadetta pittää, joten täällä on vietetty vapaapäiviä kukkien kastelusta.
Ompelukone ja sähkövatkain ovat surisseet vuoron perään.
Sain tänään ihanan kahviseuralaisen, aupair"äippäni" Sveitsin ajoilta.
Ja vaikka tiesin, että hän mieluummin söisi pelkkiä mustikoita ;), käytin
tilaisuuden hyväkseni leipoen mustikka-marenkimuffineita.
Voi nam, mitä sokeripommeja!
Ja reseptihän kuuluu näin:
MUSTIKKA-MARENKIMUFFINIT
n. 12 isoa tai 16 pientä
3 munaa
1,5 dl sokeria
150 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
1,5 dl mustikoita (itse lisään jäisenä)
100 g valkosuklaata rouheena tai pieninä paloina
MARENKIHUIPUT
3 kananmunan valkuaista (huoneenlämpöisiä, mielellään useampi tunti aiemmin eroteltuina)
1 dl (mansikka)tomusokeria
1dl sokeria (itse käytän marengeissa monesti erikoishienoa)
KORISTELU
n. 100g maito-/ tummaa suklaata
strösseleitä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata margariini. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen
maidon ja margariinin kanssa joukkoon, älä vatkaa massaa tarpeettomasti.
Lisää lopuksi valkosuklaa ja mustikat varovasti käännellen, jottei taikina värjäydy violetiksi
(..siksi laitoin jäisiä marjoja!)
Lusikoi massa muffinivuokiin ja paista 200C asteessa n. 15-20 min.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut sokerit joukkoon pienissä erissä kunnes vaahto on kovaa.
Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota se tasaisesti jokaisen muffinin päälle.
Paista vaahdolla kuorrutettuja muffineita uunin alatasolla 150 asteessa 6-8 minuuttia.
Pilko suklaa ja sulata (vesihauteessa tai) mikrossa vähän väliä lusikalla sekoittaen.
Jäähdytä suklaata hieman ja pursota muffinien päälle esim. pienellä minigrip-pussilla
(leikkaa kulmasta pieni pala pois). Koristele strösseleillä vielä kun suklaa on sulaa.
Anna kovettua jääkaapissa.
(Hiukan olen reseptiä muokannut, alkuperäinen resepti Ulla Svenskin Lempileivonnaiset -kirjassa.)
Tässä taisi löytyä meille juhannusherkkuja :) Ihanan herkullinen resepti!
VastaaPoistaSuosittelen kyllä, jos makeasta tykkää!
PoistaOi miten herkullisen näköisiä. Pakko varmaan kokeilla. :)
VastaaPoistaNäihin voi tyhjentää pakastintakin yhden mustikkarasian verran. Meillä niitä viimekesäisiä ainakin vielä riittää.
PoistaNam miten herkullisen näköistä! Tuota täytyy ehdottomasti joskus kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen Marru!Luulen, ettei mullakaan jäänyt viimeiseksi kerraksi ;)
PoistaNiin herkullisen näköisiä... Tänään oli muuten Huomenta Suomen kokkailuosiossakin kokeilemisen arvoisia herkkuja: muffinssien päälle tuli italialainen marenki, joka vielä kastettiin suklaaseen.
VastaaPoistaTäytyypäs googletella tuo italialainen marenki! Mulla menee telkkarijutut aina ihan ohi, kun en muista sitä koskaan katsoa.
Poistanäyttää niin hyvälle! Pakko testaa joku pvä :)
VastaaPoistaNo kyllä kantsii :)!!
PoistaMun piti tulla vain mainitsemaan, että näitä on testattu jo pariin kertaan ja ovat kyllä nii-in suussasulavia että! Mums :)
VastaaPoistaHei hyvä, että reseptillä onnistuu muutkin! Nää on kyllä tajuttoman hyviä, myönnän.
PoistaHuh hei, mikä herkku! Muuttelin ohjeen niin, että sain maidottomia versioita ja onnistui tosi hyvin. Kiitos taas loisto-ohjeesta!
VastaaPoistaNo eipä kestä!! Eihän nää reseptit yleensä mun keksimiä ole :D, kunhan välitän kaikki helmet. Hienoo, että onnistui. Pelottaa aina, että entäs jos reseptit ei muilla onnistukaan. Ihan kuin oisin vastuussa :)
Poista