16.1.2013

SITRUUNAN JA SALMIAKIN YSTÄVÄLLE




Täällä ollaan taas.
Tästä naisesta on ollut veto pois viikon.
Viime viikolla iski tauti ja tällä viikolla siitä on ollut vielä rippeet jäljellä.
En ole jaksanut oikein mitään. Paitsi nukkua ja haahuilla.
Päivän suurin ponnistus on ollut herätä ajoissa, jotta esikoinen ehtisi päiväkotiin aamupalalle.
Onneksi tämän viikon tarhapäivät on  nyt taputeltu :).
Kauhulla täällä mietin töihinpaluuta ja arjen oravanpyörää, jossa ei ole muita vaihtoehtoja kuin ehtiä.
Vanhempainvapaa loppui eilen ja nyt saan olla vielä tovin murusteni kanssa kotona,
ehkäpä syksyyn. Tosin muutamia työpäiviä käyn tekemässä kevään aikana silloin tällöin, 
mikä sekin tuntuu kyllä ihan juhlalliseslta vaihtelulta.

Pikku hiljaa täällä olo kohenee ja toivottavasti huomenna olen jo kunnossa.
Suuntaan pikkusemman kanssa muutamaksi päiväksi Helsinkiin.
Moikkaamaan ystäviä ja sukulaisia ja ehkäpä ehdin tehdä muutaman tarkoin suunnitellun täsmäiskun.
Lentämällä, aika ihanaa, niin ei tarvitse junassa takamustaan puuduttaa.

Pari postausta sitten tein sorbettia marjoista. 
Tänään tein sitruunaisen version, kun löysin vanhan Sportti-lehden reseptin,
jota kokeilimme pari vuotta sitten vaimokkeen ollessa meillä senvuotisella visiitillään <3.
Resepti on Teresa Välimäen suunnittelema.
Aika ärtsyä tavaraa, jota riittää kyllä ihan pikkusenkin makeanhimon nujertamiseen.
Vaniljajätskin kanssa ei iske makuhermoihin niin kirpeästi.
Kokeilin myös äidin arkistoista löytynyttä salmiakkikastiketta.
Aika raikkaat maut, kannattaa kokeilla,
jos yhtään sitruunasta ja salmiakista tykkää.




Katsotaanpas ehdinkö päivitellä blogia reissun aikana,
mutta viimeistään sitten ensi viikolla.
Tyttöjen leikkihuoneeseen saatiin muuten vihdoin se Sandbergin Hampus-tapetti,
siitäkin kuvamateriaalia tulossa jossakin vaiheessa.

Pysykäähän terveinä!
Ja hei olisin edelleen hirmuisen ilahtunut,
jos moikkaisit ihan pikaakin pikasemmin täällä käydessäsi
 ja lukijajoukkoonkin mahtuu vielä, vink vink :)!
Vaikka näitä juttuja onkin mukava tehdä, niin välillä touhu tuntuu vähän pöljältä yksinpuhelulta.

Nyt pakkaamaan!

Tässä vielä reseptit sorbettiin ja kastikkeeseen, niitä mieliville:

SITRUUNA-MANGOSORBETTI

(SPORT 1/11)


1,5 dl sokeria
1 dl vettä
4 sitruunaa
1 vaniljatanko
2 valkuaista
1 prk mangososestta (esim.Piltti)
1 dl maustamatonta jugurttia

Raasta yhden sitruunan kuori.
Mittaa kattilaan sokeri, vesi, 4 sitruunan mehu, 
raastettu sitruunan kuori sekä halkaistu vaniljatanko.
Kiehauta ja keitä kevyesti poreillen 15-20min.
Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita mausteliemen joukkoon mangosose ja jugurtti.
Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto.
Sekoita seos tasaiseksi ja kaada pakastusta kestävään astiaan.
(Mahtuu juuri esim. AINO-jäätelörasiaan!)
Pakasta vähintään 4h tai yön yli.



SALMIAKKIKASTIKE

1 dl turkinpippurirouhetta
1dl sokeria
1dl kermaa
1 dl vettä

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes kastike pulpahtaa ja sakenee. Jäähdytä kastike vähän jäykemmäksi jääkaapissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!