19.1.2013

AMERIKKALAINEN CARROT CAKE



Jatketaan herkullisten reseptien sarjassa.
Tämä on nimittäin pakko jakaa ja samalla tallentaa viimein itsellenikin.
Paras kohtaamani porkkanakakkuversio.
Tätä toivoin jälleen täällä Espoossa sukuloidessani ja ennen kuin olin edes ehtinyt kunnolla esittää toivetta loppuun,
 kummitätini ilmoitti varanneensa jo aineksetkin kaappiin.
Niin, ja pakko vähän leuhkata, että kuva on otettu Canon EOS 1Ds:llä.
Tästä talosta löytyy ihailtava kokoelma erilaisia kameraviritelmiä.
Huomatkaa muuten myös uusi banneri. 
Design by me ja toteutus by taitava serkkuni.
Ja sitten se resepti.
Sen myötä toivottelen rentouttavaa viikonloppua!


AMERIKKALAINEN CARROT CAKE

POHJA:
4 munaa
3,6 dl sokeria
2,4 dl rypsiöljyä
4,8 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl  suolaa
1,5 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl pähkinärouhetta
350g (n. 4-5 keskikokoista) porkkanaa raastettuna
1 tlk ananasmurskaa

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon rypsiöljy.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, suola, kaneli ja vaniljasokeri. Lisää taikinaan pienissä erissä sekoittaen.
4. Sekoita taikinaan lopuksi pähkinärouhe, porkkanaraaste ja anansmurska.
5. Kaada pellille leivinpaperin päälle,
jos haluat pohjan hiukan paksummaksi, levitä taikina vain 3/4 osaan peltiä. Laita tällöin esim. folio tueksi, jotta taikina ei leviä tyhjään osaan.
6. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
7. Anna jäähtyä ja puolita.

TÄYTE JA KUORRUTUS:
100g suolatonta voita
400g Philadelphia-tuorejuustoa
250g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

1. Vatkaa voi ja tuorejuusto tasaiseksi.
2. Siivilöi joukkoon tomusokeri.
3. Sekoita lopuksi vaniljasokeri ja sitruunan raastettu kuori. (Jos haluat reilummin sitruunan makua, lisää loraus sitruunan mehua.)
4. Levitä puolet täytteestä kakkulevyjen väliin ja loput päälle.
5. Koristele mieleiseksesi! :) Kakun voi laittaa tarjolle kokonaisena, mutta siitä voi tehdä helposti myös pieniä leivoksia.








8 kommenttia:

  1. Oijoi, näyttääpä herkulliselta!
    Ja uusi banneri on HIENO!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on aikamoinen imellys, ja kun tuplana kerrokset ja kuorrutukset, niin ei tarvitse kovin isoa palaa kerralla :). Voi huijata itseään ottamalla olevinaan pienen palan. Bannerista tuli miunkin mielestä hieno, mietin vaan, pitäisikö sitä vähän pienentää vielä..

      Poista
  2. Uusi maja näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  3. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista
  4. Vaippi, toi porkkanakakkuresepti on kyllä varsinainen löydös - tein sitä eilen ja nyt en tiedä miten malttaisin pitää siitä näppini erossa (se huutelee mulle tuolta jääkaapista) iltaan asti, kun tein sitä yhdelle ystävälle synttäreiden kunniaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän vaippi! Me joskus Outin kanssa työnnettiin loppukakku pakkaseen (toimii siis pakastettunakin!) Mutta pala kerrallaan se tais huudella tiensä ulos sieltäkin..! Niin hyvää!

      Poista
  5. Tässä ratkesi nyt uudenvuoden herkku :) kiitos:)

    VastaaPoista

Olen iloinen, jos moikkaat Pastellimajassa käydessäsi!